Monday, November 30, 2009

sakit..!!!

hr ni saya mengalami kesakitan yg agak menyakitkan..(pelik je rasa ayat cam 2)...never mind lah..huhuhu...sy dilanda PMS..perempuan oh perempuan...beginilah nasib seorang perempuan bernama hailah...period pain mmg sakit..dis is second day, tp still sakit lg..duk umah aje..nak bgn pun x bpe larat sgt...


arrggghhhh....sakitnya....

lenguh satu badan

p'jalanan saya semalam agak meletihkan dan di luar jangkaan....bayangkan kami bertolak dari pkl 10pg dr k.b dan sampai tnjg mlm pkl 10.30mlm...fuhhhh...mmg sy x sangka akan mengambil masa begitu lama utk kami sampai ke destinasi yg dituju..mmg ni sejarah dlm hidup saya, drive selama 10 jam lebih...sakit pinggang, lenguh kaki, sakit pala, semua ada...saya berempat dlm kete bersama huda, wan n pejo...dh naik kebas bdn2 kami..kete amatlah byk..semuanya nak blk ke destinasi msg2...semua hentian penuh dgn kete..sy x sempt nak m'update kan blog semalam disebabkan keletihan yg teramat...huhu

Saturday, November 28, 2009

jalan2 umah member


hr ni raya ke-2..mcm biase la, masih lg dlm mood raya..hr ni ibu saya masak menu permintaan sayer...t'capai jgk hasrat nk mkn mee kari..hehe...selain 2, byk gak menu utk hr nie..maklumla umah wat open house kecik2 utk family n sanak saudara..hihi..tetamu yg dtg pun x seramai open house time raya puasa dulu..ni kan raya haji je..hehe..m'uploadkn menu2 mknan utk hr ini:


mee kari, b'sama ketupat dan rendang

mee kari saya..
 
 puding b'kuah yg mesti ade tiap2 tahun

menu dr daging...
 
 satay lagiiii...
 
nasi dagang..

kol 4, saye ade janji temu ngan member2 semasa saya di tingktn 6 dulu..hihi..rancangan kitaorg nak pi jumpa member yg dah kahwen hari tu, tp x dpt attend time kenduri die..pastu nak jumpa member yg akan kawen (1hb 12) ni, pun x dpt attend juga kenduri kawen die...sbb sy dah blk tnjg malim pg sok...huhu...jln amatlah sibuk masa sy keluar...janji kol 4 , tp saye sampai umah member kol 4.30..jem punya pasal...hik3...
pict b'sama member saya:



fetty(bkl pengantin), mc nor, mc min, saya..


mc shah(br jadi bini org),mc min, saya, mc nor...

itu aje utk hr ini...hihi...agak keletihan...blk , sampai umah dah kol 6.30 disebabkan jem yg agak teruk...sampai2 je, sanak saudara masih ade kat umah...borak2 jap..n mkn2..hihi...sempat lg saya b'posim di rumah...hihihi...



 

hihi...itu saja utk hr ini...pg sok sy dah tolak blk ke tnjg malim...kejap je rasa..huhu...rasa berat hati je ingin meninggalkan kmpng halaman ..hihi...hrp2 semuanya ok sok...kena tdo awal nie, nak simpan tenaga utk drive sok pg..bubyeeeee...!!



Friday, November 27, 2009

purple oh purle

m'uploadkn pictas raya utk hr ini..


wif jaja
 
all in purple
 
family ter-chinta
 
luvly parents
 
akak , amir n baby dlm peyot..hihii
 
my luvly sis
 
again
 
kampung halaman

perjalanan blk kmpung di pg raya


Thursday, November 26, 2009

salam aidiladha

sok, umat islam menyambut raya aidiladha...selamat hari raya aidiladha... utk semua..n selamat menjalankan ibadah korban..

nak cite pasal p'jalanan kami blk dr penang ke kelantan...hihi...alhamdulillah, kami sampai plk 8.30 mlm setelah bertolak dr sana kol 2.30ptg...sepanjang p'jalanan, x hujan pun...cuma, bile sampai je kelantan, hujan renyai2...tp x la lebat pun...alhamdulillah...hihi...

hurmmm, esok dh raya nih...hehe...hr ni, kami kuar ke bandar k.b setelah ibuku mengajak kami semua utk membeli belah..bkn m'beli belah utk persiapan raya, tp shopim brg2 yg nak digunakan utk buat gubahan hantaran kahwen.kami shopim di megalace, kb...jgn x tau yer, ibu sy sedia menerima tempahan gubahan barang hantaran kahwin...hihi...sy jgk ade sedikit sebanyak mewarisi minat ibu sy itu...kih3...

pict utk hr ni:

ibu sy yg sdg khusyuk m'buat pilihan yg sesuai

sy yg penyibuk

akak n jaja

ini mmg keje adik sy yg chubby ini

tumpang pegang jer

ibu sy b'kenan bile tgk bunga ni..tp fkr x tau nk letak kt sudut mana dlm rumah kami.


ibu sy mmg suka bunga

makann kami di dlm kereta sewaktu mau pulang..hihi

hasil sentuhan tgn ibu sy

luvly

gubahan hantaran p'kahwinan utk anak kepada kwn ibu saye..



Wednesday, November 25, 2009

blk kmpng today

ptg ni kami semua gerak blk ke kelate..dgr2 kelate banjir teruk..hopefully jln yg kami nak lalu nanti, xde la yg bnjir..semoga dipermudahkan n dilancarkan perjalanan kami nanti..insyaallah..amin...
menu bekpest kami utk hr ini:



Tuesday, November 24, 2009

sampai penang!!

yuhuuu...akhirnya sampai jgk saya kat penang setelah drive dlm masa 3 jam lbh...nasib bek cuaca elok, x hujan pun..kereta pun x byk sgt..saya ditemani oleh anak cousin sy...kebetulan along n akak dah start cuti...cousin saya pulak x balik kmpng raye ni..jd, diaorg poskan anak kat kampung..hehe..sampai penang dlm kol 1 lbh..akak keje hr ni, abg ipar keje gak, tp die balik time lunch hour td...maklumla, officenya kat bwh ni je...baik hati sungguh abg ipar saye, blk je, dah dihidangkan nasi b'sama lauk pauk yg dibelinya..hihi..

pictas utk hr ini...


 menuju ke p.pinang (jgn tiru aksi ini ketika memandu)hihihi
 
 tibe2 t'nmpk lori bwk durian..semerbak baunya..hihi
 
 jambatan p.pinang ku jejaki jua
 
  char kuey tiaw kat padang kota..mmg best
 
 lai ci kang
 
 kakak tomey yg br blk keje..


Monday, November 23, 2009

accident

cam seram je tgk title kt atas 2..huhu..sebenarnya xde kaitan ngan saya pun..tp hari ni saye telah melihat accident yg agak teruk jgk la..ketenya remuk teruk..btl2 berlaku dpn simpang masuk ke kota malim prima (umah sy)...hurmm..risau pulak saya cam ne nak blk penang sok ni..ngan keadaan jalan licin dan cuaca yg tidak menentu skarang ni..hope xde ape2..huhu...

Sunday, November 22, 2009

tiada title

hujan masih renyai2 di luar sana..pagi td, dpt msg dr kawanku,begini bunyinya (salam, berhati2 nak blk kg, bnjir smkin melanda teruk)...walaupun ayatnya agak tunggang langgang, tp, saye paham ape mksudnya..hihi..credit 2 nasrun yg kasi msg nie pagi2 lagi..hihi..risau gak nak blk kmpng nie..hujan x henti..apa2pun kite lyn pict ini dulu...

bekfest sy utk hr ini..


samosa yg dibuat beberapa hari yg lepas, tp masih elok utk dimakan setelah dimasukkan ke dlm frezer..

nasi goreng oleh chef hailah..dinikmati bersama susu anlene yg baik utk kesihatan

kol 1.30 gerak ke k.l bersama housemate ku(yan)..housemate sorang lagi pulak pergi kenduri kawen kat kampar..jadi hanya kami b'dua yg kuar b'sama..hihi..nak tau x nape saye pergi k.l...semata2 nak gi ambik baju raya haji yg ditempah disana iaitu b'hampiran dgn umah cousin sayer di setiawangsa..huhu..sampai k.l dlm kol 2.30..terus menuju ke umah cousin n ambik bj saye...kami kemudiannya jalan2 ke jusco au keramat..hihi..saje window shopim..kih2..de sale laa...tp, mampu tgk je..hehe..maklumla elaun dh lama hbs..hihi...tp, kami sempat melakukan aktiviti yg agak menarik iaitu kara-oke..kih3...mcm x tau pulak tu aktiviti kesukaan saye...hihihihi~!!!

pictas yg sempat disnapkan oleh saye utk hari ini...


yan, jgn ambik semua dah lerrr...hihihi




yan nyanyi dgn penuh perasaan


maaf yer, kualiti gmbr yg x bpe nak elok


mkn dulu sebelum pulang ke k.l...seafood tomyam


udang b'sama petai (faveret saye)


sebelum mkn, kite pose dulu yer..hihi

kami juga telah sempat utk shopim beberapa makanan yg agak pelik dan tidak sesuai untuk di combinekan utk dinner pd mlm ini...makanan itu dibeli kerana kami telah lama mengidam utk mkn mkanan tersebut..hihihi..
nak tau ape??
....
............
lihat di bwh yer...


kerang yang telah direbus


kesudahannya...


durian lagi...hihihi...

pencuci mulut kami


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...