Thursday, December 31, 2009

letihhhhhhh

kol 11pg ade kelas. kol 1.00 de discussion, kol 2.00 makan time, kol 3.00 pi pekan , byr bil broadband, kol 4.00 kelas...kol 6.20 sampai umah, kol 8.00mlm de latihan tarian...mmg letih.....

Tuesday, December 29, 2009

dato ct lagiii

kejelitaan dato' ct nurhaliza




kasihnyaa....


sy suka tgk pict ni....



kasih datuk k pada dato' ct....so romantik...

period pain

arggghhh...dis is second day..tp kesakitan masih ku alami...inilah nama nya pompuan...hr ni lepak kat libry lagi...sok br ade kelas...huhu2...bile kat libry nih, cdgnya nak wat asiment, tp, bile dah online, duk melayan benda alah nie, satu keje pun x jadik...haiyaaaa...!!!!apa nak jadi ni hailah....asiment oh asiment, bile nk hbs daaa!!!!

Monday, December 28, 2009

melepak di libry upsi

fuhh...semalam, saya selamat sampai di tenjung mlm dlm kol 8.00 mlm setelah bertolak dr kb kol 10pg di hari lahirku..hiihihi...hr nie, mengajak housemateku melepak di libry upsi utk mencarik bhn asiment...cuti x bukak buku pun, bkn maen bwk blk buku, tp hampeh jew...maklumla, ade agenda laen yg dibuat sewaktu bercuti di kampung halamanku..

Tuesday, December 22, 2009

x sbr nk blk kmpng

yahooo...esok...saye blk kmpng sempena cuti krismas...hurmmmmm...leh sambut besday kat umah..kih3x..tp ade sesuatu jgk yg m'buat saya plg takut utk blk kmpng...bilekah semuanya akan berakhir???penantian mmg suatu penyiksaan... :(

Monday, December 21, 2009

peristiwa berdarah

semlm sy mengalami peristiwa b'darah yg tdk disengajakan

 
jari  sy yg berdarah..

akibat daripada leka memotong buah epal....inilah akibatnya.....

Sunday, December 20, 2009

kebosanan di rumah

hr ni, saya hanya beristirehat di rumah bersama dua org lagi housemate sy (yan n nurul)...agak bosan..kejenya melayan facebook je la..huhu..

Saturday, December 19, 2009

ibuku demam

uwaaaaaaa....rindunya nak blk kmpng..semalam, sy dpt msg dr adik saya mengatakan ibu saya demam...sgt sedih..ni yg menyebabkan sy makin x sbr nak balik kmpng...next week sempenan cuti krismas, sy dah plan nak blk kmpng...hrpnya jadi la...insyaallah...sy hrp ibu sy cepat baik, nsb bek adik dua org tu ade kt umah, blh la tlg tgkkan ibu sy..hihihi...

Friday, December 18, 2009

salam maal hijrah

selamat menyambut maal hijrah..(1 Muharam 1431 hijrah)...semoga kedatangan nya membawa seribu makna dalam hidup ini..insyaallah..

Tuesday, December 15, 2009

sakit gusi dah 3 hari

ouchhh...gusi ku sakit dh masuk 3 hari...hr ni jgk ade sesuatu yg terjadi pd diriku, yg telah membuatkan aku terlalu sedih...sehingga aku telah menitiskan air mata...sebak, sedih...semua ada..dah lama rasanya airmata ni x mengalir...diriku terlalu beremosi...kenapa hr ini aku terlalu sedih...kurasakan diri ni terlalu byk kekurangan dan tidak sempurna seperti orang lain...tapi, diriku sentiasa bersyukur dengan kurniaan dari ILAHI...alhamdulillah...

kol 11.00 pg, saya mengajak housemate utk temankan saya keluar...cadangnya saya nak gi workshop, gi baiki kenari merah sy yg sedang sakit..dah dua hari, air aircond melimpahi tempat alas kaki sebelah kiri kat depan...sy musykil jgk..ptg semalam, sy col abah..then, abh suruh sy hntr kete kat workshop, kasi cek sama kenari merah saya...rupa2 nya, ade wayar yang terputus di bahagian takungan air aircond, so, x dpt la air tu nak mengalir ke tempat yg btl..sbb tu la airnya melimpah..hu3...itu aje sebabnya..heeeee!!!


 kereta sy sdg diteliti....

sesudah kete saya dibaiki, kami menuju ke naz restoran utk lunch...kenyang perut, suka hati...on the way nak blk ke kolej, saya singgah di farmasi, mencari ubat sakit gusi...


ubt sakit gusi saya...

then, sebelum blk ke umah, saya singgah ke tempat cuci kereta....mahu cuci n vakum kan kereta saya yg dilimpahi dgn air aircond...amatlah tidak selesa...


kenariku sedang di vakum kan ..

Monday, December 14, 2009

seminar oh seminar

hari ni, sy menghadiri seminar yg dianjurkan oleh pendidikan sivik n kewarganegaraan n pendidikan moral, bertempat di Audotorium, upsi..masa pndftaran start kol 7.00pg hingga 7.30pg..teramatla awal sy bgn ini hari..5.30pg dh bgn..heee...boringnye seminar hari ni..byk2 presentor, sorang je yg best..yg lain m'buatkan sy rasa teramat mengantuk..


ngan paie


pemandangan yg indah di dewan auditorium


menu bekfest(mihun grg yg kosong dn xde pepe pun)



sib bek bwk blazzer..audi sejuk giler..haha


frh yg sdg tdo n dayah yg menunjukkan kebosanan..


paie n yanie yg maintain


saya pun boring gak, ngantuk je rasa..


yanie yg mengantuk, tp masih pandai cover..hahahaha

Sunday, December 13, 2009

masak2..


Menu masakan sy utk hari ini:
1) Ikan Goreng


Bahan2nya:

 
ikan yg disalut garam n kunyit..hihi
 
digoreng di dlm kuali

2)Ayam masak merah
Bhn2nya:
 
beberapa ketul ayam
 
sedikit perahan air asam jawa


bhn2 utk ditumis(bwg yg tlh ditumbuk, ciliboh, sos cili)


hiasan

tomato


inilah hasilnya

wanita

Siti Nurhaliza - Wanita

Aku wanita punya hati nurani
Yang tak dapat dibohongi
Pabila cinta telah membutakan mata
Dan membuat tuli telinga

Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini

Cintaku ini anugerah terindah
Dari yang maha kuasa
Cintaku padamu tak pernah berubah
Meskipun kita berbeza

Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini..

(Korus)
Aku wanita aku kaum hawa
Yang memang rapuh hatinya
Aku wanita aku punya cinta
Selayaknya manusia

(Korus II)
Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini..
(Ulang Korus I)
(Ulang Korus II)
aaa… Ku wanita
aaa… Ku wanita….
Yang hanya perlu kau fahami
(Ulang Korus) (2x)
Oh apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini..
Wanita… woohoo..
Ku Wanita… ooo…
Wanita…

Saturday, December 12, 2009

tercipta untukku

Tercipta untukku
by ungu(ft rossa) 
 
Menatap indahnya senyuman diwajahmu
Membuat ku terdiam dan terpaku
Mengerti akan hadirnya cinta terindah
Saat kau peluk mesra tubuhku

Banyak kata
Yang tak mampu kuungkapkan
Kepada dirimu

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Sepanjang hidupku

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tau
Kuslalu milikmu
Yang mencintaimu
Sepanjang hidupku

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tau
Kuslalu milikmu
Yang mencintaimu

kebosanan melanda

hari nie, sy terasa sgt bosan..cuaca di luar amatlah panas sekali..duk umah pulak sorang2...housemate sy semuanya blk kmpng...sbelum nie, ayik sy yg blk, tp dis week sy x blk umah cousin kat k.l coz mereka pergi kenduri di kedah..tersangat la bosan duduk di rumah...

Friday, December 11, 2009

penat..

sgt penat ini hari...pg tadi de kelas kol 8 sampai 11....agak lewat kuar kelas coz sy jumpa c.usop dulu tanya pasal asiment kami..betul ke x apa yg kami buat..hihi...hbs kelas , gi ambik paie n syed kat damiana...kami nak gi perpustakaan negara, hntar buku yg dipinjam..cadang 2 nak gi berdua ngan paie je...biler duk sembang ngan syed dlm kelas td, die pun nak ikut sama...dlm kol 12 lbh, kami gerak ke k.l..first, gi libry dulu..then br gerak gi the mines, kat serdang...agak lama sy tdk ke mines..dh byk perubahan rupanya...gilernya sy tgk sale kat sana...huhuuhu...kami mkn2 dulu di the chicken rice shop...sbb agak lapar setelah melalui perjalanan yg agak jauh...hihi...pas mkn, gi  beli tiket mau nonton wayang...mau nonton cite "santau"...sy ni mmg penakut, tp memberanikan diri jgk tgk cite2 mcm 2...sementara tunggu nk msk panggung kol 5.10, kami jln2 cuci mata...hihi...syed nak cr kasut katanya...kami pun jln2 mencari kasut yg die berkanan..tp sayang, susah gak nak dpt yg btl2 berkenan, biler dh ade, saiznya plk xde..hurmmm, cian syed...xpe, len kali de lagi..hihihi..kuar dr mines kol 8...sampai tnjg mlm dlm kol 9.30mlm...kami singgah mkn di dusun bay...sgt penat hr ini... pict utk hr ni:


 ngan paie..


ngan syed mohd hazrin


try kasut...

Thursday, December 10, 2009

kelas pagi n ptg

hari ni, saya de kelas pagi n ptg..sebelum kelas kol 11, saya ade discussion group..hurmm..hari2 discus, asiment punya pasal..

Wednesday, December 9, 2009

asiment oh asiment

bile la asiment aku nak hbs nih..eiii, tension..hr2 de discussion..letihhhhhhhhhhhhhhh

Tuesday, December 8, 2009

aiskrim oh aiskrim..

pg td, sy de discussion kol 10.00pg bertempat di Proton City..agak lama kami berdiscuss..kol 12.30 br hbs..discuss psl yg kena present sok hari..ye la, esok nk presnt, hr nie br nak wat..padan la muka kami semua..hihi..kol 1.00ptg, sy dh janji nak temankan di pejo pergi pekan..die nak hntar toto kat dobi katanya..kesian pulak kan, org dh mtk tlg kite..hihi...mulanya, die nak belanja sy mkn tghari sebagai upahnya..tapi, memandangkan housemate dy dh ajak mkn kat umah, jd t'paksa la saya menolak..hihi...saya blk kolej dlm kol 2.30ptg..agak lama kami ke pekan..heee...sesampai je saya di kolej, sy pergi kedai abang kat belakang sbb housemate sy mtk tlg belikan ais..pejo pun belanja sy aiskrim..hurm, best gak mkn aiskrim dlm cuaca yg agak panas ni..hihi..sampai je umah, sy letakkan aiskrim tu atas peti kat umah, disebabkan peti umah kami rosak, jd x dpt isikan dlm peti ais..pastu, saya ngan housmate sy m'jamu selera dgn masakan yg telah dimasak..agak kenyang yer..best housemate sy msk hr ni..kami mkn sambil sembang2..pastu, sy msk bilik n buka my laptop n online..layan fb n mcm2 lah..agak lama jgk la..tiba2, sy teringatkan aiskrim yg pejo beli td, cpt2 sy keluar bilik...alamak!!dah cair pun aiskrim tu..dh x jadi aiskrim dah pun..alangkah kecewa hati saya..tapi, sy mkn jgk walaupun aiskrim tu dh hilang rupanya yg sebenar...apapun, thankz 2 pejo coz belanja sy aiskrim yg cair itu..hehehe!!!

Monday, December 7, 2009

tensionnnnnnnnnnnnnn

arrghhhhhhh......nape hari ni jd cam ni...mmg x disangka...

Sunday, December 6, 2009

Saturday, December 5, 2009

jom heboh

jom heboh!!!!kol 8.30 pg, gerak dr umah cousin di setiawngsa...agak awl kami kuar hr nie...ni cadangan cousin sayer la...kami rncng nk ke bkt jalil..hr ni n  esok de jom heboh kt sana..before tu, kami bekfest kt umh adik ipar cousin sy kt pncak jalil..umhnya mmg dkt ngan stadium bkt jalil..then,pas bekpest kitaorg sama2 gerak kol 10.00pg...sampai je, fuhhhhhhh....dah ramai org rupanye...ssh jgk nk mencari parking...



begitu ramai manusia....

pose sebelum blk..


ngan anak cousin(haziq) 
 
shopim mopim di jom heboh..

fuhhh...mmg penat hr ni...berjalan je kejenye...balik dr bukit jalil, kami pergi jusco au keramat...hr ni sy br buat kad jusco..hihi...walaupun dah ketinggalan cam org len yg dh lama wat kad jusco, tp saya x kisah..heeee...janji dh de j-card...best la nanti nak shopim..sy pun suka shopim kat jusco...kami just jln2 je..n berkaraoke..hihi...

itu aje utk hari ni...mlm ni nak layan sehati berdansa...

Friday, December 4, 2009

blk k.l

cam biase lah, jumaat adelah hr yg ditunggu2 oleh saya dn kengkawan yg laen..hihi...hr ni kelas kol 8pg...fuhhh...semalam sy tdo lewat disebabkan menyiapkan asiment yang agak memeningkan kepala sy ini..tdo dlm kol 3.00pg..hr ni plk bgn awal...agak mengantuk dlm kelas hr ni ditambah dengan keadaan yg agak sejuk..huhu..kelas bis kol 11pg...pastu gi cc jap, print asiment yg sy siapkan semalam...then, blk umah ngemas bj..saye nak blk k.l...hihihi....sebelum blk k.l, saye lunch dulu ngan paie..terjumpa coursemate saya iaitu kak nor n azizul..kami mkn2 sambil sembang2...then bertilak ke k.l...hujan renyai2..membuatkan sy menguap byk kali ketika memandu kereta..seb baek ade taman nak bersembang, kalau x, t;tido la saya..hihi...sampai k.l kol 3.30ptg...alhamdulillah selamat sampai...
.......
...............
mlm ni saya nk layan anugerah skrin 09...x sbr nak tgk feveret singer sy...dato.ct nurhaliza..yg saya nanti2kan...hihihihi



 
 dato' ct yg best....cayunk ct...

Thursday, December 3, 2009

today

9.30pg-discussin group utk subjek nilai budaya
11.00pg-kelas nilai budaya(hr ni group sy presentation)
1.00ptg-kelas hbs
teruskan dgn discussion subjek sejarah + mkn2
4.00ptg-kelas sejarah
6.00ptg-kelas habis

hbs kelas kol 1, tetiba ade pengumuman oleh azizul kt dpn kelas..."minta perhatian, kelas sejarah petang ni dibatalkan"...huh, satu kelas menjerit horey..!!!termasuk saya jgk...hihi...bis kelas, de discussion jap..then, sebelum balik, groupmate saye berkumpul di kereta kenari saya...tp kenapa ramai2 serbu kereta saya yer...ade sesuatu ke???hihihi...

kain tdg, kain tdg...sape nak beli, murah, murah....diimport dr kelate nih...mari, mari adik, kakok, mkcik2....jgn malu2....heeeeeeee!!!!!!!!!!!
kete kenari saya yg menjadi mangsa keadaan..hihihi..


 pilih, jgn x pilih.....

 
 paei yg plg byk ambik...5 pasang tu...hihi

 
 ni la tauke kain tudungnya(fariza)...kih2


Wednesday, December 2, 2009

disember is coming

tup,tup...br sy sedar, bln disember dah dtg..heee....bulan yg begitu bermakna dlm hidup cik hailah..bulan ni jgk bln p'hjg utk setiap tahun..sygnye rasa nak tinggalkan tahun 2009..begitu byk kenangan sekali...pe eh azam 2010 nanti...kena fikir dari skarang...hihihi

Tuesday, December 1, 2009

cuci kete

fuhhh....dah x thn tgk kenari saye berada dlm keadaan sebegitu rupa...hr ni, saya akan pastikan kenari sy btl2 bersih dr segala kotoran yg ade setelah agak lama tdk dicuci..heeeee.....



 

 



Monday, November 30, 2009

sakit..!!!

hr ni saya mengalami kesakitan yg agak menyakitkan..(pelik je rasa ayat cam 2)...never mind lah..huhuhu...sy dilanda PMS..perempuan oh perempuan...beginilah nasib seorang perempuan bernama hailah...period pain mmg sakit..dis is second day, tp still sakit lg..duk umah aje..nak bgn pun x bpe larat sgt...


arrggghhhh....sakitnya....

lenguh satu badan

p'jalanan saya semalam agak meletihkan dan di luar jangkaan....bayangkan kami bertolak dari pkl 10pg dr k.b dan sampai tnjg mlm pkl 10.30mlm...fuhhhh...mmg sy x sangka akan mengambil masa begitu lama utk kami sampai ke destinasi yg dituju..mmg ni sejarah dlm hidup saya, drive selama 10 jam lebih...sakit pinggang, lenguh kaki, sakit pala, semua ada...saya berempat dlm kete bersama huda, wan n pejo...dh naik kebas bdn2 kami..kete amatlah byk..semuanya nak blk ke destinasi msg2...semua hentian penuh dgn kete..sy x sempt nak m'update kan blog semalam disebabkan keletihan yg teramat...huhu

Saturday, November 28, 2009

jalan2 umah member


hr ni raya ke-2..mcm biase la, masih lg dlm mood raya..hr ni ibu saya masak menu permintaan sayer...t'capai jgk hasrat nk mkn mee kari..hehe...selain 2, byk gak menu utk hr nie..maklumla umah wat open house kecik2 utk family n sanak saudara..hihi..tetamu yg dtg pun x seramai open house time raya puasa dulu..ni kan raya haji je..hehe..m'uploadkn menu2 mknan utk hr ini:


mee kari, b'sama ketupat dan rendang

mee kari saya..
 
 puding b'kuah yg mesti ade tiap2 tahun

menu dr daging...
 
 satay lagiiii...
 
nasi dagang..

kol 4, saye ade janji temu ngan member2 semasa saya di tingktn 6 dulu..hihi..rancangan kitaorg nak pi jumpa member yg dah kahwen hari tu, tp x dpt attend time kenduri die..pastu nak jumpa member yg akan kawen (1hb 12) ni, pun x dpt attend juga kenduri kawen die...sbb sy dah blk tnjg malim pg sok...huhu...jln amatlah sibuk masa sy keluar...janji kol 4 , tp saye sampai umah member kol 4.30..jem punya pasal...hik3...
pict b'sama member saya:



fetty(bkl pengantin), mc nor, mc min, saya..


mc shah(br jadi bini org),mc min, saya, mc nor...

itu aje utk hr ini...hihi...agak keletihan...blk , sampai umah dah kol 6.30 disebabkan jem yg agak teruk...sampai2 je, sanak saudara masih ade kat umah...borak2 jap..n mkn2..hihi...sempat lg saya b'posim di rumah...hihihi...



 

hihi...itu saja utk hr ini...pg sok sy dah tolak blk ke tnjg malim...kejap je rasa..huhu...rasa berat hati je ingin meninggalkan kmpng halaman ..hihi...hrp2 semuanya ok sok...kena tdo awal nie, nak simpan tenaga utk drive sok pg..bubyeeeee...!!



Friday, November 27, 2009

purple oh purle

m'uploadkn pictas raya utk hr ini..


wif jaja
 
all in purple
 
family ter-chinta
 
luvly parents
 
akak , amir n baby dlm peyot..hihii
 
my luvly sis
 
again
 
kampung halaman

perjalanan blk kmpung di pg raya


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...