Saturday, September 26, 2009

TANJUNG MALIM: I'm back

sampai jgk aku kt tnjung malim..lth gler drive..tolak kol 9pg..smpai 4.30ptg..fuh,byk gler kete ats jln..huhuhu

Friday, September 25, 2009

esok balik tnjg malim daaaa...!!!

hari ni hr raya yg ke-6..ari nie gak, aku last day kt umah..sok , pg2 dah tolak blk tnjg malim..malas nya nak p sana..uwaaa..!!!!

Wednesday, September 23, 2009

Sunday, September 13, 2009

still kat K.L lg

hr nie hr ahad..bgn2 je terus sambung wat asiment yg x siap lg..nak cite psl semalam ckit..pas buka puasa, cousin ajak aku pi Jalan T.A.R..kuar kol 8.30 dr setiawangsa..fuhhh..mak oii, jln jem giler..mmg byk kali la aku duk menguap dlm kete..ngantuk beb..!!seingat aku, dlm kol 10.30 br kitaorg dpt parking..mmg ramai giler manusia..tambahan pulak mlm minggu..jauh jgk ar kitaorg parking..xpe r, janji ada..hahaha!!hurm, ramai sgt org, aku pun naek pening..pusing2 punye pusing, dpt la jgk aku beli tudung wat raya..seb baik bwk sample colour bj..sng nak match..sampai umah da nak dkt kol 2.00pg..mmg letih..b'balik kepada crite hr ni, tghari cousin bwkkan kete ku ke workshop..nak tkr apa yg patut..maklumla, next week aku nak b'jalan jauh..balik kampung..beraya...kenala cek dulu kete apa yg ptt..aku nie tau naek je..haram la kalau nak cek2 psl kete nie..time aku kt umah cousin je la, aku srh husbandnya tlg cek kan kete aku..hehe..maklumla, pompuan katakan...






Saturday, September 12, 2009

asiment punya pasal..!!!!!

aku xleh tdo lagi..selagi asiment x ciap lg..dah kol bape nih..uwaaaa...!!!!uwaaaa...!!!uwaaa....!!!!

Friday, September 11, 2009

..........

10.30pg - kelas ganti(teknologi dn inovasi pendidikan)
12.00tghari-balik kolej kota Malim Prima
3.00ptg-kelas (pentaksiran pembelajaran)bowink gler kelas hr nie..byk yg aku x phm..buat2 phm je la..hahahahaha.!!!dlm kelas, budak2 ni duk sibuk cakap psl elaun..senarai nama yg x update no.akauan dh kuar dah..nsb bek nama aku xde..maknanya aku dh update..diorg kata, kalo nama yng xde, elaun maybe masuk next week(rabu)..tp entah ya ke idak..aku pun x tau..kdg2 khabar angin jew..hrp2 la msuk sebelum raya, leh la aku shoping raya...teringin jgk shopim di saat2 akhir nie..hi3
5.00ptg-gi bzr ramadhan ( beli nasi tomato, roti goreng, air tembikai)...mengalahkan org puasa...hihihihihi...tersangatlah panas hr ini...beli ape yg patut je, pastu terus blah...hihi
6.30-sampai kolej(makan...lapo sgt..hi3..jgn bgtau kat org eh..ade budak x puasa...hehehehe...biasala..pompuan...he3)
7.45mlm-bersiap nak gi kelas
8.15mlm-gerak gi kelas(kajian tindakan)-dgr presentation yang menarik jgk la...
10.00mlm-kelas hbs daaaa...!!!
11.00mlm- pulun wat asiment...esok aku kena submit by emel kat groupmate aku nih..aii, ntah sempat ke idak ni...bile dah online ni, liat cikit nak wat asiment nih...kejap2 buat, kejap2 online...apa daaaa hailah ni....
hurmm...sok aku gi kl lg...biase la..balik umah cousin...td cousin aku coll, dieorg ajak aku gi jalan t.a.r ptg esok...hrpnya sempat la aku tolak dr cini tghari sok...x ngemas ape lagi ni, coz aku nak siapkan asiment mlm ni jgk...kol brape la aku nak tdo mlm ni...huhuhuuh....

Thursday, September 10, 2009

aktiviti hari ni..

yuhuu...
sekarang, aku kat libry..wat discussion asiment group...curi masa jenguk blog aku..hahaha..!!
kol 5.00 kena balik daaa..
mlm ni ade majlis berbuka puasa

A.S.I.M.E.N.T....

hailah...
1)jgn duk online je
2)jgn asyik duk fkr ape nak pot pet2 kat blog
3)jgn asyik tdo mamanjang
4)jgn duk termenung lama2 sgt
5)jgn suka wat benda2 yg xde faedah
6)jgn suka tanya soalan ni kat coursemate "eh, asiment korang da siap eh???"
7)kurangkan masa b'borak ngan housemate
8)dah xde masa nak jln2 ke sana, sini
9)krgkan masa dgr lagu2 except lagu raya(hi3)
10)yg last ni, x tau lak ape..he3
yg kena ingt
1)siapkan asiment individu n group
2)next week byk asiment yg kena submit
3)jgn suka tangguhkan keje
4)kalo, online..cr bhn tuk asiment je
5)time mcm ni x leh tdo lg..(jgn hrp la dpt tdo ngan lena)
6)asiment yg x ciap lg, tlg ciapkan dgn kadar yg segera..
arrggghhhh....amat tension dgn situasi sekarang...asiment da byk kena submit next week...tolongggggggggg...!!!!!

biskut raya yg BEST!!






Tuesday, September 8, 2009

Selasa, 080909 bersamaan dgn 18 Ramadhan 1430

askum..pembuka bicara..agak lewat aku mencoretkan sepatah dua kata kat blog aku nih..hurm,puasa ke x aku hr nih eh???nampak cam x puasa je...sihat semacam je..hehe..biasala pompuan, ade waktunya yg terpaksa tinggal puasa..aku jgk sama cam pompuan laen..hi3..org kata, kalo puasa x penuh, xleh beraya yer..haha..hurm, pg td aku sampai tnjg malim dalm kol 9.30pg..time drive dari KL ke sini, mataku agak mengantuk...dan asyik menguap je..sambil2 duk layan hot fm b'sama fafau n f.b.i..gelak sorang2 jgk aku time dgr part yg panggilan hangit tu...mmg hangit la..haha..smpai je tnjg malim, aku terus menuju ke proton city..kelas kol 10.00pg..kol 11pg, kelas hbs..aku balik umah jap..ingat nak sambung tdo..tp dah teronline, jwbnya mengadap laptop la keje aku..kol 2ptg lak, ade lab ict kat kampus..sampai la kol 4ptg..pastu kol 5ptg, aku de kelas..hbs kol 6ptg..balik 2, singgah bazar jap..tgk apa yg patut dibeli utk dirasai..hi3..mlm aku de class, kol 8.30mlm sampai 10.oomlm..mmg agak meletihkan jgk la hr ni..nak cite, time aku duk umah cousin aku kat kl tu, aku n cousin de buat biskut raya..best gak wat biskut nie..bile dah lama x wat..mmg lama laa...seingat aku, last aku tlg mak wat biskut raya, time aku sekolah menengah dulu..pastu, mak asyik beli je...sbb dah x larat nak wat..ye la..sekarang kan main tunjuk je..kalo rasa berkenan, tunjuk je, then byr,terus dapat..hi3..lg senang..aku n cousin de wat biskut dahlia n almond london..biase2 aje..org kata, budak br nak belajar..mcm2 bentuk n saiz yg ade..xpe la...janji sedap..hi3..ake de gak snap pict biskut rya yg kitaorg wat tu..hi3..sempat lagi 2...biase la, tuka dah mmg keje aku..hahaha
1)Biskut dahlia

2)Biskut Almond London

Friday, September 4, 2009

hari mengantuk sedunia

hurm..nape hr nie aku mengantuk sgt eh..hurmm..tp rasanya mcm hr2 laen je..hi2..pg td ade kelas ganti kol 11.00pg sampai 12.ootgh...bis je clas, aku balik umh..coz ade kelas lg kol 3.00 nanti...blk umh, cadang nya nak tdo jap..tp, duk melayan wifi kat bilik, x jd la aku tdo, walaupn mata nie mcm xleh bukak je...hi3..duk2 layan , tgk2 da pkl 1.30ptg..hurm..solat zohor dulu, then siap2 gi kelas..bowink giler blaja hr ni...ade gak yg aku x paham..tp buat2 phm je la..he3..kelas ptg td hbs kol 5.30...then, kitaorg singgah bazar ramadhan utk membeli mknan berbuka..hi3..cam x tau je td nak mkn pe..last, aku beli nasi kerabu je..n lauk tambahan, daging msk hitam..hi3..kueh lak..aku beli puding jagung..pastu,utk mknan tgh mlm, aku beli laksa penang..hi3..biase la..tgh2 mlm, mula la perut ni lapor semacam..at least ade backup la kalo lapar..hi3..hurmm...mlm plk de kelas..kol 8.15 sampai kol 10.00mlm..hurm,lam kelas,ngantuk giler...asyik menguap je keje aku..dah la duk kat belakng, habis la..duk dgr bdk2 ni wat presentation n ade lectur cikit2...bis kelas, terus balik...nak ngemas baju lak...esok, aku blk kl, umh cousinku itu di setiawangsa..isnin, perak cuti sempena nuzul Quran..leh la rehat lama cikit...tension asyik wat asiment je..bile ntah asiment aku ni nak ciap2..hi3...

Thursday, September 3, 2009

030909

yuhuuu...hari ni cam biase la..pg aku xde kelas..ptg nie ade kelas ko-k kol 4.00ptg..hurmm..hr ni de aktiviti p & p, menjahit manik..best gak la..mcm2 jenis cara jahitan manik kitaorg blaja..kitaorg blaja semua tu ikut group...ade gak pertandingan..dengan tanpa disangka, group kami dpt no.1..hihi..tp, syg, aku x sempat nak snap pict time kat sana..hurm..td kelas hbs agak lewat..dlm kol 6.30ptg...x merasa pergi bazar ramadhan la hr ni..huhu..balik kelas, singgah kat taman proton city jap..menjenguk juadah utk berbuka..aku beli ayam percik, sup ayam n kuih je...lauk pun dh xde sgt..ambik je la yg mana ade..sampai2 kat umah dah kol 7 lbh..tinggal bape minit je lagi nak b'buka..x best la buka puasa hr ni..lauk yg aku beli tu x sdp..hu3..hurmmm..duk pikir, menu ape utk b'sahur nanti..ape eh?ntah la..nasi grg kot..hihi

Wednesday, September 2, 2009

bazar ramadhan

hari ni, hr rabu bersamaan dgn hr aku xde kelas..hihi..duk umah ler jwb nya..ngemas bilik n umah setelah sekian lama aku x buat aktiviti ngemas umah...ye la..asyik xde kat umah je..hr minggu jew, aku turun kl , buka puasa kat umh cousin ku..mane nye nak sempat ngemas umah nie..hi3..hurm..ape menu berbuka hr ni eh..x tau la nak kata..ptg ni aku nak gi bzr ramadhan kat belakang upsi..kat situ bzrnya bsr jgk la..leh thn round jgk la..tp x pasti lg nak mkn pe..rase mcm nak mkn nasi kerabu..tapi, mcm dah selalu mkn jew..hihi..ikan bkr cicah ngan air asam pun best gak..hurmm...tgk la cam nen nanti..hihi..bubye
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...