Monday, September 27, 2010

P.E.N.A.T

hr yg memenatkn..

kol 7.30pg- bertolak dr umah akak ke tempat taklimat di Baquet Hall Sunshine Square
8.30pg- sesi taklimat bermula
-dapat surat lantikan sebagai GURU
-dapat surat penempatan di SMK CONVENT PULAU TIKUS, GEORGTOWN
12.30tghari- bersurai
1.00ptg- Ke sekolah untuk melapor diri
-jumpa dengan pihak pentadbir sekolah
-jumpa dengan pengetua sekolah
-dibawa masuk ke bilik guru dan sesi berkenalan bersama guru lain

SMK CONVENT PULAU TIKUS...my first school as a teacher..

3.30ptg-my sis & abg ipar menjemput sy di sekolah
-makan n minum2
4.00ptg-ke bank islam, ambik penyata untuk urusan gaji( 1jam menunggu no giliran..tension giler, org x ramai, tp pengurusan kat kaunter yg t'lalu lembab)
5.00ptg-ke tesco
6.30ptg-sampai di rumah (kepala pening n berdenyut2, rasa mcm mau demam)

*apa-apapun sy bangga menjadi diri sy kerana dah dapat kerja tetap n rasa terharu bila dpt pegang surat lantikan sebagai guru..sebak pun ada..setelah sekian lama menanti nk dptkan kerja tetap n of coz keje dgn gov*

happy birthday my dear fiance!!

27 September 2010..happy birthday 2 my dear fiance..


kol 12am terus cpt2 wish happy birthday 2 my syg..sowy, dis year, xley nak celebrate sama2 besday syg..sok, kena lapor diri kat sekolah baru..apa pun, ayg doakan syg dimurahkan rezeki, panjang umur dan moga jodoh kita berpanjangan hendaknya..insyaallah..amin..sama2 kita doakan yer syg..luv u until die..& alwayzzz miss u...muaaaaahhhh!!!!

..dis is 4 u my dear..




Sunday, September 26, 2010

esok oh esok!!

esok oh esok..akan menjelma jua..sok akan melapor diri di sekolah baru..berdebar rasanya!! rasanya lom cukup sedia lg ni..tp, walau mcm mana pun, kena harungi jgk..huhu..tghari td, ajak my sis kuar mau ingt jalan ke sekolah..abg ipar pulak pi ronda hr ni..nampaknya kuar b'3 je la..ngan adelia skali..hu3x..sy yg drive ok..sbb mau hafal jalan ke sekolah..nanti, senang la bile dh ingt jalan..budget dlm 30 minit dr umah akak nak ke sekolah..agak jauh jgk la..tp itupun, campur ngan jln jem..huhu!!! akhirnya, sy berjaya jgk sampai ke sekolah tnpa dibantu oleh kakak sy..akak diam je dlm kete..hehe!! hr tu dh pi round, tp abg ipar yg drive..so, hr ni, sy pulak yg drive..sbb tu akak diam coz xnak gitau jalan ke sekolah tu..hihi..ohhhhhh, pas tu, kami b'3 singgah mkn utk tghari..acctually dh ptg pun, tp br nk mkn..heeeee!! akak x msk hr ni, so mkn luar je la...

teh o ais laici
kakak punyaa!!
saya punya..ngeeeee!!!

1 days 2 go

pejam celik, hr ni dh 26hb 9 2010..tinggal 1 hr jer lg, untuk sy melangkah ke dunia baru..mcm x cayo, dh nak jd cikgu tetap..dulu, pas hbs pktikal, lama gak tanam anggur..ade la dkt 3 bulan..huhu!! akhirnya, dipostingkan jgk sy di Pulau Mutiara ini..cam x cayo first sekolah yg akan sy posting ialah di sini ( skema giler ayt tuh)..hahaha!! apa2 pun, sy kena terima dgn hati terbuka..i'm so lucky coz my sis ade kat penang ni..sng la, kalo ade pe2 jd kat sy, ada jgk org yg blh sy mntk tolong..eheeeee!!! dh x perlu ssh pyh nk menyewa umah lagi..tinggal aje di umah my sis ni..leh jgk sy men ngan anak sedara kesayangan hati sy tuh..
.....
.............
dup, dap, dup, dap...
berdebar jgk mau tunggu 27hb 9 2010 ni..pagi2 kena pi dgr taklimat di sunshine square..then, br pi sekolah..SMK CONVENT PULAU TIKUS, akan jd sekolah pertama sy sebagai seorang pendidik..insyaallah..sy hrp, sy moleh jd seorng guru yg baik pada anak bangsa..chaiyokkkkk utk diri sendiri..sekarang ni, wisau je kan..mcm2 cite kuar kat paper..bdk2 skarang x mcm zaman sy dulu..skarang mcm2 kes kita dgr kat sekolah..ada yg berani tengking guru, tendang guru, bergaduh sesama pelajar, pukul n buli pelajar n mcm2 lagi la..sebagai seorang guru sivik, sy hrp sy dpt tanamkan sifat penyayang n penyabar di kalangan student sy nanti..time mengajar pulak, sy perlu tegas n disiplin..x blh mengajar sambil lewa..nanti student mula pijak kepala..sape yg ssh, sy jgk kan..
.......
................
dlm family sy, sy sorang je yg ikut jejak ibu sy, akhirnya m'jd guru..acctually, x pernah t'fikir di benak fikiran ni mau jd guru..n x minat pun...tp, bile mintak, x tau pulak dapat..alhamdulillah..mungkin rezeki sy n dh ditakdirkan saya akan m'jd guru utk selama2nya..insyaallah...moga lepas ni, kerjaya saya jgk dpt mengubah kehidupan sy supaya jd seorg yg lebih matang dlm apa jua bidang yg sy ceburi..hope so!! amin...

ohhhh...esok birthday my shayang!! sorry syg, besday kali ni x moleh nak celebrate sesama..coz br nak mulakan kerjaya baru yg akan mengubah kehidupan kita nanti...insyaallah...

open house!!! penatttt....

ptg td, telah b'laku open house yg tdk dirancang..hahahah!!! ade jgk eh gitu..tup, tup..mu sis mau buat open house utk member2 officenya..ape lg, sy n my sis sibuk la di dapur..menyiapkan menu utk hidangan nanti..Adelia dijaga oleh papanya..dgr gak suara die merengek, cian pulak..hihi..sesekala, sy pi jenguk jgk anak sedara kesayangan tu..maklumla, time die mau tdo je, sy saje yg berjaya dodoikan..eheeeee!!! cettttttt!! pewasan la pulak cik ngah die ni..ekekekee!!!

.....
.................
oh, sangat penat di dapur okeh..layan la pict2 yg sempat sy snapkan..

menu:: bihun singapore, spagetthi bolognese + bergedil daging....

spagetti
kalo xde benda ni, x jadi la spagetthi bolognese saya!! eheeee!!!
mari kita cincang bawang!!
spagetthi in d making
bergedil ayam in the making
tunggang terbalik kedudukan tuh..kuah spagetthi duk sebelah bihun singapore lak...heheheh!!!
spagetthi bolognise saya...jom makan!!!

Friday, September 24, 2010

tudung raya by ARIANI

mau update about my new collections from Ariani boutique..tudung raya hr tuh sy beli last minit, sehari sebelum raya coz bj raya br ambik n terus pi butik Ariani, bwk sekali bj 2 utk match dgn tudung..memandangkan thn ni, tema bj raya kitaorg 1 family adalah wrna turqoise, so agak ssh jgk mau m'cari warna tersebut..hhuhu..nsb bek ade kat Ariani..Ariani lah melengkapkan hari raya sy tahun ni..tenkiu so much!! realy luv it...


shayang demam :(

hr ni dh msk dua hari my shayang demam, batuk & selsema ( oh, saja m'bold n m'large kan word ituh* heheheheeh*)..oh, suaranya sgt seksi okeh bila kami b'gayut..best kan kalo dgr suara shayang hr2 gitu..hehehe!!!..moga 'ucuk anga2' sy cpt sembuh dr demam..sok, my shayang ckp, kalo x larat sgt, xmau pi keje..dpt MC la tuh..hehe..windunya kat syg..jumpa 17hb 10 nanti..oh, lama nya nk tunggu hr yg bersejarah itu....ade ape ngan hari tu eh??besday my shayang ke?? oh, tentulah tidak sama skali..tungguuuuu..huhuhu!!

shayang suka sgt buat muka hodoh g2!!!! heheheh!!!opppsss!!abaikan jerawat dipipi ku!!

Thursday, September 23, 2010

family b'cuti di Penang

uhuuuuuuu...acctually cite ni dh basi kot..cite beberapa hari yg lepas..eheee!!! time ni my family dtg penang..jln2 n cuti2 malaysia di sini..pas raya hr tu, kami b'tolak ke Penang..sy pulak kena posting kat sini, so, 1 family dtg hantar...sy t'pksa dtg awal coz my sis yg duk kat sini, start keje minggu ni..so, alang2 dia nk dtg penang, terus sy ikut skali..2 buah kete b'konvoi dtg ke Penang hr tu..maklum la, sy dh bwk kete sy terus coz nanti senang la nk gi skolah..xkan lor nak tinggalkn my kenari merah tu kat kampung.. nanti merajuk la die..hihi...sempat jgk kami pergi membeli belah @ shopim mopim di Bukit Jambul ...acctualy, pergi situ coz nak cr kain pasang utk raya haji ni..mmg situ byk kain cantik2 n harga pun ok..kat tempat lain susah nk cr kain yg lawa2 mcm kat situ..huhu!! pas shopim utk bj raya haji nanti, tetiba kami semua singgah di Poh Kong..mama Adelia mau survey rantai utk si tomey itu..tp, xde yg berkenan la pulak..tup, tup, nenek Adelia pulak yg sibuk menyopim barang kemas kat Poh Kong..huhu..ibu kami b'kenan bracelet yg harganya lebih kurang 2K++..hihi..so, my mom pun rembat la coz t'lalu berkenan..huhuhu!!..pas tu kami pusing2 penang, round2 kat padang kota..ingt nk singgah, tp ramai sgt lorr..parking pun ssh..biasala la...hr minggu kan...yg pasti lepas tu, kami pi cari pasembur yg plg best kat penang..hihi..sila la melayan pict2 kami :: 

jom jln2
shopim kain pasang 4 hari raya haji
wif adelia..
oh..my mom sgt berkenan dgn bracelet itu
tanya pendapat..ok x yg ni????
oh..dh mula m'cuba tu..senyum lebar..mcm jadi je..hihihihi
adelia with tok bah
tok bah & onni

Wednesday, September 22, 2010

persiapan nikah kawen

bila m'mikirkan bab kawen, byk benda yg kena fikir..semua benda tu kena atur dgn t'susun coz nanti tkt ada yg tercicir..uhukkss!! eh, nape tiba2 sibuk fkr psl kawin ni..even lmbt lg sy nak melangkah ke alam p'kahwinan..acctually, mlm ni boring sgt2..so, nk update la skt pasal bab2 kawen ni..

p'siapan raja sehari:
  1. pelamin & hiasan bilik
  2. berinai
  3. hantaran
  4. door gift
  5. kad jemputan
  6. bj weeding yg gojes
  7. bunga telur
oh..pe lg ek..hurmm..no ide plak..en.idea sila la dtg bg buah fikiran utk sy conteng2 di blog saya nih...

p'siapan sebelum hr nikah:

1.facial coz nanti nk kena dimake overkan
2.pilih tema yg btl2 match ngan pelamin, hantaran,bj wedding
3.door gift mesti ckp utk tetamu yg hadir...
4.fitting bj weeding yg plg penting..memandangkan bdn sy b'saiz kecil, dh t'tanam di fikiran, mau tempah sendiri bj wedding..huhu..still confuse, mau pilih tema ape..yg pasti, bj mlm akad nikah semstinya puteh..
5.kena belek hantaran byk kali..of course my mom nanti yg akan menggubah hntaran kawen..huhu..
6.owhhhhh...lupa..yg paling penting, kena fkr nk pilih mak andan or pak andam yg t'baik utk make upkn di hari bahagia nanti..huhu..skarang pun, dh ade list2 mak andan & pak andam yg b'kenan di hati..hehe
7.things2 yg kecik2..contoh: hiasan di meja pelamin nanti, hiasan meja makan tetamu..tema warna khemah nanti pun kena fikir..pink or purple ????hehehe
8.my photographer???whooo???just waiting..

ckp la kot setakat ni dulu...if de pepe yg t'tinggal nanti, blh la updatekan lg..eheeeee!!!!
kuatnya berangan..huhuhuhu!!!




Tuesday, September 21, 2010

jatuh hati !!!!

oh..sgt jatuh hati bila tgk video nih okeh!!! acctually video kt bwh ni pasal cara pakai shawls yg menampakkan seperti kita pakai dua jenis shawls..walhal, 1 jerk..cuma kena pandai pilih shawls yg sesuai n pandai menggayakannya...lets try it..likeeeeee!!!


akhirnya t'jawab

selamat hari selasa..pejam celik, cepatnya masa b'lalu..ptg td, sempat je sy call ke JPN Penang, 5 minit sebelum pukul 5.00ptg..nasib bek syed mohd hazrin merangkap teman sy di upsi dulu yg call sy bgtahu yg dh boleh cek nama sekolah kat JPN..saya,apa lg..dengan sedikit debaran dan kerisauan di dada, terus call JPN..ohooo, akhirnya terjawab..saya bakal menjadi pendidik di SMK CONVENT PULAU TIKUS, GEORGTOWN..uhuhuuu!!! then, terus call akak yg belum blk keje lg..tanya akak, jauh x sekolah 2 ngan umah akak..akak jwb, x jauh sgt la kalo jalan x jem..hihi..leganya rasa dh tau sekolah mana yg bakal sy dipostingkan..hahahahah (maaf la yer, ayat tunggang langgang).. then, call my mom gitau pasal 2..huhuhu!!!

ohoo..pict ni sy grab dr blog SMK CONVENT PULAU TIKUS...eheeee!!

Saturday, September 18, 2010

pict raya oh raya

bosan lol....xde ape nk wat..so, mau m'upload pict raya lg..eheeeee!!!! oh..raya thn ni, agak spoil my mood 2 snap picture coz muka ditumbuhi jerawat yg dtg ntah dr mana...hahahahahahha!!!!!!


si AUNI yg petah b'ckp x henti even br je 4 thn...
nampak kan jerawat di pipi manja sy itu..wakakakakaakak!!! menciiiiiiiiiiiiiiii!!!
dlm kete pun sempat jgk..huhu
gi beraya lg

open house di raya ke-3

nak cite pasal kisah open house di hr raya ke-3...sangat kepenatan melayan tetamu yg x henti b'kunjung ke rumah start dr pukul 8.30pg sampai la kol 10.00mlm...huhuhu!!!
sila layan pict2 di bawah::

puding triffle ..
nasi minyak
biskut ry
oh...en.tunang saya!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...