Saturday, December 31, 2011

cuti-cuti & b'babymoon @cameron highlands

oh...cuti2 malaysia b'sama hubby, sista, brother in law & anak buah...crite yg dah agak lama, tp saja nak update..lama x lama pun, dlm 3 minggu yg lps kami b'cuti di cameron highlands..kebetulan, masa sampai sana dah petang..cuaca plk hujan..x b'gmbo sakan la time tu..hoho!!! cameron mcm biasalah, sejukkkkkkkkkk!!! kami menginap di tanah rata..layan aje lah gmbo yg sekadar utk m'cuci mata...


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

salad buah utk mommy & baby...strawbery dari cameron tau...yummy!!!!!

Thursday, December 29, 2011

27.12.2011

 27.12.2011...hepy besday 2 me & hepy 7 montversarry to us..alhamdulillah, genap 7 bulan melayari bahtera rumah tangga..amin..

tq suamy..mommy & bby dpt mkn kek besday..   :)

b'pindah ke selangor!!

alhamdulillah...permohonan saya utk b'tukar ke selangor kerana atas alasan mengikut suamy, telah diterima..gembira yng tdk terhingga setelah 1 tahun m'curahkan bakti di penang..b'akhirlah episod m'jd seorang guru di penang..suamy pun amatlah suka bila dpt tahu istery dpt transfer ke sini..mungkin rezeki baby menyebelahi kami kali ni..amin, amin, amin...syukur yang amat...lepas ni, kami x berjauhan lagi..

dan b'mula lah episod saya sebagai istery sepenuh masa buat suamy t'cinta..  :)

story t'gendala

hurmmm..t'lalu byk cite2 yg t'gendala yg x sempat di update kat blog ni..kisah selepas b'gelar isteri pun byk yg t'gendala..mcm mana nak mula ni..haishhh, kalo blh byk bnda yg nak distory moeriry kan..hu3..tp lenguh plk nak menaip..maklumlah, skarang ni cpt semput..hahaha!!!

apa2 pun, kehidupan yg kami lalui b'sama hampir 7 bln ni byk manis dan pahitnya..biasalah, org ckp bila dh kawen, makin byk dugaan nya..kami jgk antara yg merasa keadaan itu..tp, alhamdulillah, tolak ansur yg paling penting dlm p'kahwinan..


mood: x sbr mau hidup bertiga..insyaallah, tahun baru ni bakal m'bawa berjuta dan beribu makna buat kami suamy istery..anugerah itu bakal menyinari kehidupan kami..syukur!!!..

mommy 2 be

setelah sekian b'bln2 lamanya x update blog...sy dgn ini m'isytiharkan "im gonna be a mommy"..alhamdulillah..sdh berbadan dua..kandungan sy kini b'usia 4 bln..amin..syukur pada mu YA ALLAH atas kurniaan dan anugerah yang tidak t'nilai ini..

Wednesday, August 24, 2011

ramadhan yang bakal berakhir

askum semua..

baru rasa nk update blog yg mmg dh lama menyepi nih..sedar x sedar, dh berada di penghujung ramadhan..byk kisah2 yg tergendala sebelum nih..apa2 pun, ramadhan kali ni ramadhan bersama suami..jika thn lps, sambt ramadhan dgn gelaran tunang org..tahun ni, dgn gelaran isteri org..alhamdulillah..bila bersama dgn suami, kami selalu solat bersama..amin..cuma rindu tu sentiasa ada disebabkan kami berjauhan..moga suatu hari, kami dpt merasai hidup b'sama2..

lbh krg 6 hari lg kita nak raya kan..apa2 pun, manfaatkan hari2 terakhir ramadhan dgn sebaik2 nya..insyaallah..  :)

Thursday, July 7, 2011

b.e.r.h.a.b.u.k!!!!!

mak oiiiiiiiiiii...

dh bape lama x update blog nih..

rindu nak update tp, penyakit M membuak2.. hoho!!!!!

jom start update skit2..  :)

Sunday, May 22, 2011

kemas umah & perihal cincin!!

oho!! hi u olsss...amat dan termat keletihan..tp sempat lg jenguk blog ini..eheee!! i kt kmpung..every week blk kampung..letih yg amat..
OMG!!! lagi 6 hari nak jd PN.Istery..owhh!! berdebar2 okeh..dup dap, dup dap!!!

hari ni seharian kemas umah..adik n abah pun tlg kemas sama2..letih sgt2..but,puas hati coz i blk dh kira settlekan 1 keje yg very important..hoho!! byk brg2 dah diimport blk ke umah i yg kat kmpung..abah i siap sewa lori utk angkut brg2 tu semua..hoho!!

pasu2 bunga diangkut jgk..hohho!!!!!


mmg umah i byk brg n sgt letih n kepeningan bila mau ngemas..so, kami decide bwk separuh brg2 tu blk ke kampung..bile dh selesai kenduri, t'pksa lah angkut semula..hihi...

ptg td jgk, sempat kuar ngan bakal en.suamy..ada misi yg diselesaikan..hoho!! percaya x, lagi 6 hari kami nak wawen, cincin en.tunang xde lg..hoho!! alkisahnya ada cerita di sebalik cincin wawen itu..walhal, sdh ditempah berbulan2 lamanya..

but, bila cinicn tu dh siap minggu lps, mmg jauh beza ngan design yg kami mahu!!..sgt rasa x puas hati..so, t'pksa tolak aje cincin itu..nasib bek, org tu x mrh..hoho!!!

so, apa lg, i pksa en.tunang blk kmpung minggu ni, coz mau beli cincin yg lain..ptg td, dh jumpa cincin yg btl2 chantek n yg penting bakal en.suamy pun suka sgt2..
mood:: legaaaaaaaaaaa!!!!!!!!


Wednesday, May 18, 2011

kisah rumah kami

hoho..cerita yg dh lama terperam..xde masa nak kongsi kat blog disebabkan kebusy-an diri..huhu!!
dua minggu lps, sy fly ke kL..utk settlekan umah baru kami..

umah kami biasa2 aje..cukuplah utk duduk berdua sahaja..hihi..lokasinya di tmn puncak jalil, bukit jalil..memandangkan en.tunang bekerja di lcct, sepang..so, x jauh sgt la ke office-nya..hoho..kawasan tu ok la jgk..strategik..byk kemudahan yg ada kat situ..hihi

sampai je di LCCT, en.tunang jemput sy..kami terus pegi jumpa owner umah utk ambik kunci..then, cousin pun ikut sama..diaorg dari keramat..kami semua jumpa di puncak jalil..da dpt kunci, x sbr plk nak msk dlm umah..huhu..!!! dlm kepala duk fikir deco utk umah je..berangan lah konon..x sbr nak hdp b'dua ngan bakal en.suami..hihi..

esoknya, kami semua skali lg ke rumah itu..utk proses m'cuci umah..hoho!!!sebelum tu, pegi kedai perabot..beli furniture utk umah..seharian di situ..letih yg teramat..apa2 pun thanks to en.tunang n cousin yg byk b'tungkus lumus sama2 bersihkan umah kami..

jom layan pict::

rajin btl bakal en.suamy ku..cyg dieee!!!!
my cousin pun tlg jgk

oho..sofa yg biasa aje..model si kecik tu namanya haziq..nakal sgt2!!!


Tuesday, May 17, 2011

selamat hari guru

oh..sdh terlewat 1 hari..
mau wish utk diri sendiri n utk cikgu2 yg pernah berjasa kpd sy..

"SELAMAT HARI GURU"

p'himpunan kat sekolah td dgr perutusan dri PM ttg sambutan hari guru, bacaan ikrar n nyanyi lagu guru..hoho! x sangka, akhirnya sy jadik seorang guru..

selamat hari guru jgk buat insan yg plg b'mkna dlm hidup..arwah ibu sy..dialah pembakar semangat utk sy terus berusaha mendidik anak bangsa..dia jg idola utk sy...thanks mom!!

tetiba sebak!! sob, sob, sob...

Wednesday, May 11, 2011

pre wedding photoshot..

our pre-wedding photoshot..



hati berbunga2..eceeeeececece!!!

gmbo laen, next entry..hoho!!!

Monday, May 9, 2011

kesuntukan masa

hai u olsss...agak kesuntukan masa utk berpot-pet2 di blog tuan empunya diri..
sedar x sedar, 18 hari lagi mau jadik raja sehari..
OMG!!! serius berdebar..
hope everythin goes smoothly..
insyaallah..amin..

2, 3 minggu nih, byk benda yg dh kami settlekan..hoho!!
rumah baru pun dh dpt kunci dh pun..

taman puncak jalil..akhirnya..hehe!!!
our new life after marrige..
amin..

story later okeh..
sedikit kemalasan..hoho!!!

Tuesday, April 19, 2011

our guestbook!! DONE..

story mory yg t'tangguh lagi..lately, sgt2 busy...minggu lps, blk kmpung..huhu..settlekan bnda yg x settle lagik..arghhh!! sgt penat..ke sana, sini..bknnya blh duk diam kat umah..hoho!!
..
...
.......
penatnya x t'tanggung..hoho!! B2B yg len cam ne eh??? adakah sy sorang jerk yg kepenatan yg t'amat..waduhh!! byknya benda nak kena fikir..hrp2 x hlg ingatan lah nanti..hahaha...

..
.....
start COUNTING DAY..
mood: WISAU, B'DEBOR, mcm2 lg lah..

xmau merepek lg..entry kali nih, nak cite psl "our guest book".
acctually, konon2nya mau DIY 4 our guestbook..kreatif la sgt sampai fikir mcm nak wat sendirik..
hari tu, pi shopim sowang2 kat quensbay mall..dkt aje ngan umah..hihi..pi jusco..cadangnya nak cari bhn2 deco 4 my wedding..teringat pulak "guest book" yg mmg xde idea lagi..
jalan punya jalan, tgk punya tgk, survey punya survey, jumpalah 1 note book besar nih..


agak sesuai lah kalo nak DIY 4 guesbook..dah mula dpt idea..covernya tuh, mau tukar..make-up n touch-up kasi ada warna tema wedding kami..hoho!! terus beli kaler paper, n benda alah yg lain..hehehehe!!
dah mula x sbr mau DIY guest book kami..
..

..

..
...
...
...
....
...
...
....

..

..
...
...


...



....


....
...
....


....

TAPI,

...



...
....



...


..




.


.

..
...
...
.....
...
....
...

..
.....
...
..
....
.......
TADAAAAAAAAAAA!!!!

hoho...DIY sy, jd cam ginikah????????
oh..pict kt atas tuh, x mungkin DIY our guestbook...hahahahah!!!!
acctually, pas beli brg2 td, sy jln2 lagi cuci mata..then, tiba2 dgn x disengajakan, t'jumpalah something yg rasa dh ckp perfect..x pyh lg nak decorate or meng'kreatifkan diri utk DIY 4 our guestbook...
..
.....
apa lg, terus rembat lah...hahahahaha!!! buat rugik jerk beli note book yg b'kulit tebal itu..hoho!! kan dh mula rasa m'bazir..tp, xpe, sy akan manfaatkan sepenuhnya utk buatkan something..hehehhe!!!!

at last, dpt jgk guestbook yg chumil..siap ada pen lg tau..hehehehe!! so, x pyh menyusahkan diri nak pikir psl nih lg..hohoho!!! 

yg penting, en tunang pun setuju ngan guest book ituh..walaupun sebelum tu, kena thn telinga sbb dibebelkan oleh en.bakal suami setelah sedikit pembaziran tlh berlaku..hehehehehe!!!

mood::  yiippppiii...super duper happy..dh settle psl guest book...

Friday, April 15, 2011

lantern for wedding deco

ohooo!!! nowdays, prasan x, ramai bride 2 be yg sukakan paper lantern tuk jadikan deco 4 wedding..t'masuklah tuan empunya blog ini..eheeee!!!

..
....
.......
dulu, sy x tau pun ape ke bendanya "lantern" nih..hahahah!!! mmg t'tinggal jauh ke belakang..but, since duk rajin tgk deco 4 wedding, t'pandang satu benda chumil nih yg digantung2...ohooo!! terus jatuh hati...

but, nak deco kat mana nanti eh???
hahahahahaha!!!

apa2 pun, jom layan pict kt bwh ni::






chantek bukan?????

dlm kepala otak skarang nih, duk fikir, kt mana nak gantung lantern2 tuh nanti...
meja utk makan beradab kami nanti akn diletak kt kawasan porch kete abah..coz, kat situ mcm kawasannya agak besar sikit..ingt mcm nak gantung2 kat situ..n nak wat deco skali..kek wawen pun ada kat situ jgk nanti..
hoho!!
mula berangan 4 my wedding deco..ntah menjadi ke tdk nih???
jgn cakap x serupa bikin, sdh la..hahahahaha!!!!

td, pi tesco sowang2 tau..eheee!! pi shopim benda alah ni lah..dh lama tgk ada t'gantung kat shop tu..
tp sebelum ni duk tgk aje lah..
hr ni, decide mau beli..




Thursday, April 14, 2011

cincin wawen

OMG!! cincin wawen sy dh beli dh pun...
sape2 ada tau x, skarang habib jewels ngah ada "pesta emas habib 2011" kalo x silap, start dr 1 April until 1 Mei..sorry yer if sy silap..tau pasal tuh dr banner kat tiang lampu tepi jalan..hehehehe

..
....
lalu, mengajak bakal en.suamy ke habib jewels..kami ke habib di Queensbay Mall..dkt aje ngan umah my sis..jln kaki pun sampai..eheeee!!!

agak lama sy dan en.tunang di situ..susahnya kalo dh cerewet nih..hahah..kesian kakak promoter habib tuh melayan kerenah sy..

at last, i choose my cincin wawen...

cincin wawen ada dlm kotak purple itu..x blh tayang lg tau..eheeee!!!

tenkiu bakal en.suamy ku... cayang kamo!!! chup, chup!!!!

berdating b'sama bakal suami

ohooo...cite yg agak lama t'peram...
jumaat lps, bakal en.suamy sy dtg ke Penang..weuuuuuuuuu!!! sgt suka okeh...
kami berdating2, b'jalan2, b'makan2, berbeli belah brg2 tawen n mcm2 lagi lah...
acctually, en.tunang dtg bwkkan dua palstik besar yg ada isi kad wawen..hoho!!! kad wawen kami kan ditempah di k.l..so, en.tunang tlg pick up kan..n bwk dtg sini..n dis week sy blk kmpung lg...abah sy sdh b'siap sedia mau mengedarkan kad jemputan itu utk org2 yg berkenaan..hoho!!

sila lah lyn pict di bwh ini..
muka bosan tunggu mknan..


saya punya okeh..



.....
..................
................................
............................................

penat jln2, shopim2..en.tunang ajak beli makanan di bwh ini::
pilih2 shushi..sy x suka!!! tp, en.tunang suka..cam ne tuh???kuikuikui!!!


..
...
...
..
....
...
...
...
...
..




hehehe!! senyum sampai telinga!!!!


Monday, April 11, 2011

kad wawen kami..

agak lama x update blog..bz ngan keje kt skolah..minggu lps , berkampung di stadium USM utk kejohanan olahraga..hoho!!! mau cite kisah kad wawen kami!
..sdh siap..

ohooo...i copy dr emel yg LH CREATIVE send utk i cekkan draf...simple aje kan...cover sahaja okeh...heheehe!!!


hr jumaat lepas, en.tunang dtg Penang..bwk dua kotak besar yg ada isi kad wawen kami..eheeee!!! 
tq en.tunang..cayang kamo!!!
lps ni, kena beli setem byk2..
proses pengeposan kad kawen akan dijalankan...
hehe!!!
sama2 kita bekerja keras...


bubyeee!!!!!

Sunday, March 27, 2011

DIY ( hantaran wawen)

hi u ollsss..nak tau x?? 4 my hantaran, 100% i gubah sendirik tau...oho, semua skali ada 11 dulang nanti...11 dulang ni utk bakal suamy i nanti.. n dia kasi 9 kat istery nya..

not fair kan!!! 

sgt x adil..hihi..tp kalau ikut adat melayu, mmg mcm tu..kena balas lebih drpd apa yg kita bg..contoh 5 & 7, 9 & 11, 11 & 13,...........


jom tgk hasil yg i dah buat::

pict ni i edit bg xde kaler..x suprise la kalo i dh tunjuk awal2..hehe

* later i akan update step2 & material yg perlu ada utk wat gubahan nih..

tunggu!!!!!!!!!!!!!!!

new gadget!!

wehuuuu!! msh ingt x entry nih..cuba klik sini

oh...at last..apa yg diidamkan selama nih jd kenyataan...even, makan masa yg agak lama utk i dptkan dua benda penting tuh..eheee!! di mana ada kemahuan, di situ ada jalan..yg pasti, kite kena ada impian setinggi gunung..bila dh ada impian or dream, pastu kena lah berusaha utk dptkan benda tuh...bukan ambik masa sekejap tau..lain lah, kalo u ollss anak org berada..nak apa2 je, terus dpt kan..
tp, i hanyalah anak org biasa2 saje..so, i kena usaha sendiri tuk penuhi impian i tuh...hehehe!!!


mood::  yeayyyyyyyyy!!! sambil lompat2...hehe..pasni, leh la i tembak2 guna slr pulak...

dslr NIKON D3100.

my BB..


kain 4 my bridemaids

nak story kisah kain 4 dyg2 i nanti...acctualy, time scholl holiday yg seminggu hari tuh, i gunakan masa sepenuhnya utk fikir things yg x settle lagi..i ngan my lil sis, buatkan name list kwn2 i , kwn2 my lil sis, n sedara mara yg dpt attend my wedding tu nanti...so, kami kira, bape pasang n bape meter kain yg nak kena beli...

budget pun kena tgk jgk tau!!hihi..

then, survey punya survey, byk kedai jgk yg kami msk...aii, sshnya nak cari kaler yg berkenan ni...

i prefer utk cari kain yg plain jerk..ikut warna tema...x suka lah kain yg munga2 n corak2 ni...x sesuai gitu!!

at last, kami jumpa jgk kain yg dicari...warna pun ok..harga??? lagi lah ok...

sorry yer dyg2 i, i bkn nak bg u olss pakai kain yg murah2..tp, i kena tgk my own budget..hehe...!! tp kain u olss cantek okeh...i dh choose kaler yg terbaik punya...

tp, syg!!!!! i lupa nak snap kaler kain tuh...
adoiiii!!! cam ne ntah, i boleh lupa...

tp, kt bwh ni warna yg seakan2 yg i pilih tu::


utk dyg2 @ kwn2 i pakai..i choose dis kaler...
jenis material:: kain chiffon

yg ni utk makcik & cousin2 i...
jenis material:: i x pasti lak kain kenis ape..tp, i x bg chiffon coz  x nak sshkan diaorng utk alaskan bj tu nanti..hihi

nampak kan...dua kaler yg b'beza...hehe..i sengaja carik kaler yg different ..nanti sng la org nak bezakan antara sedara mara i n kwn2 i...heheheh!!!


link2 to B2B

wehuuuu!

sakit pinggang i duk mengadap lappy nih dr td...byk jgk blog & link yg i jenguk..x larat nak bc blog diaorng..mmg best..byk inspirasi yg i dpt ...huhu...

u olss, kt bwh ni, link blog n website yg besttt!!!



opsss...itu aje kah???hahaha...acctually de lg blog2 yg best...i akan update nanti eh..bile i dh jenguk byk2 kali, leh la i copy n paste kan link nya kat sini nanti..

hehehe!!

*tetiba semangat lebih 4 persiapan wedding i nanti...hehehehe!!

design 4 my wedding dress

hi u ollsss.....

selamat hari ahad..esok dh isnin..uwaaaaaaaaaaaaa!!!!!

nak cite kisah semalam yg x habes lagik..uhuhu

time i duk pilih material 4 my wedding dress masa kat jakel semalam, i ada belek majalah pengantin edisi april yg covernya fouziah gous tuh...

belek punya belek, jumpa 1 wedding dress yg chantek n simple..terus fikir mcm nak tukar design..

even, sebelum ni i dah bincang ngan my own tailor about my design yg i nak tuh...

tp, bile tgk design yg baru tuh, terus jatuh hati n nak dress wedding yg mcm gituh...eiii, ngada2 kan...tp, i duk teringat n t'byg2 je design dress tuh...sampai t'bawak2 dlm tido (ecececece!!!! tipu sunat)...heheheheh

oho...!!! skarang nih, i berusaha tuk dptkan majalah pengantin tuh...


*to all B2B , u olls kena dptkan majalah ni tau...byk design2 t'baru n tips2 berguna utk bakal pengantin mcm kite..

kad wawen kami!!!

wahhh!! draf utk kad wawen kami dh siap..x sabauuu nk nengok!!! even kami ambik design yg plg simple..huhu

diaorng srh pi tgk n cek draf tuh..tp, ssh lor...dis week, en.tunang blk kmpung...

sy pulak kat penang..itu lah padahnya bile buat benda jauh dr kite..



nak pegi pun ssh..hurmmm, still fikir n cari masa yg btl2 sesuai..

kami order kad wawen tantek dengan LH creative..

somewhere in k.L...click lah kat link tuh..kat situ, ada beribu2 jenis design kad yg tantek!..even, design 4 paper bag pun ada jgk...huhu...

Saturday, March 26, 2011

kisah wedding dress 4 reception..


lalalallalalallalallalala!!!!! 

OMG!!!! 
biar btl, i xde lg bj 4 our hari persandingan...aduhhh!!! sempat ke nak carik material dlm masa t'dekat nih..fenin lah, fenin lah!!!!!

since, benda ni ptt i settlekan dari 2 minggu lepas,time school holiday tuh..tp, dh byk kedai i masuk, still i x decide lg nk beli kain kaler ape..oh!! nape jd cam gitu eh..adoiii!! betapa cerewet nya i ni...

memandangkan saiz badan i yg agak kecik n ssh nak cr bj wedding yg btl2 fit ngan bdn i, better i tempah n beli material sendiri..ukur baju di badan sendiri ,
okeh!!! i sgt suka ngan pepatah itu...huhu

aduh...cpt2 fikir..cr jalan penyelesaian 2 solve my big poblem nih...hurmmm...bincang2 ngan en.tunang i, dia decide nak pakai kaler yg sesuai ngan skin die...jd, i t'pksa ikut kata hati die..xdpt lah i nak pilih kaler yg die x suka...adoiii, bukan i je yg cerewet, tunang i pun sama...

susahnya wat keputusan bile ckp dlm phone nih..maklumlah, sorang kat penang, sorang kat k.l...jd kami ssh nak wat keje sama2...sgt x suka okeh...ssh i nak wat keputusan yg btl...dan i plg x suka wat keputusan sendiri...huhuhuhuh!!!

so, tghari td, i ngan akak nafisah pi jakel kat sg.petani...hah???jauhnya..nape i sampai pi sana...nak dijadikan cerita, kat penang ni xde jakel..yg ada cuma kamdar...huhu...acctually pg td, sekolah ada mesyuarat PIBG..then, pastu i ajak kak nafisah( one of d teacher at the same school ) to jln2 ikut i pegi jakel..kebetulan, dia pun kaki jalan..huhu...

hjn je sepanjang p'jalanan kami td...tp, kami gagahi jgk ke destinasi yg dituju..hehe..

kalo x silap, smpai di jakel kol 2.00ptg kot..huhu..

pilih punya pilih, tgk punya tgk..
akhirnya sy merembat jgk akhirnya!!!
owh..kos utk sepasang dgn pengantin lelaki hmpir 7++..okeh..agak berbaloi la jgk...
punye lah lama kami kat sana..siap solat zohor kt situ..huhu..kol 4.30ptg br kuar dr situ..
dh naik malu ngan adik jakel tuh, t'pksa melayan kerenah sy yg byk songeh..huhu...apa2 pun, thanks a lot..diaorg mmg ramah n baik hati...

i beli material kain jenis ape eh??kaler ape eh???hehehehe...suprise!!!!

chantekkan kombinasi kaler nih..mmg ikut tema..hihihihihihi



request dr ibu hamil

hoho...lupe nak kongsi good news..i bakal dpt anak buah yg ke-2..wehuuuuuu!!! my sis tgh pegnant skarang nih..dah sebulan lbh da pun..huhu..rezeki dari ALLAH..alhamdulillah..

but, since dia preggy ni, mcm2 duk mengidam..semalam, dia mntakkan i watkan spaghetti..hoho!!! kasih seorang adik kpd kakaknya..i pun tunaikan lah p'mintaan nya tuh..huhu..

spaghetti bolognese with cheese!!!


*testing my new gadget:: dslr nikon D3100..hehik!!

rindu nak update blog!!!

wehuuuu!!! agak lama x update belog nih..dh berhabuk da pun..hurmmm..nak cite pe eh??

kisah bride 2 be lah..boleh x??huhu...how about our preparation?? alhamdulillah..b'jln dgn lancar walaupun byk dugaan since my mom dh tinggalkan kami semua..sedih sgt2!!..rindu sgt my mom..tp, apakan daya, tuhan lbh sygkan nya..apa pun, kami mesti teruskan hidup n teruskan segala p'siapan 4 my wedding...tq so much to my luvly sister..both of them sama2 b'tungkus lumus tlg i prepare apa yg ptt...sgt2 terharu!!!

oh..tinggal bape bulan jerk lagi yer...sgt takut, wisau, b'debar2 okeh...makin nak dkt, makin byk yg kena fikir...hari2 i duk tilik my wedding checklist tuh..kot2 ada yg missing kan...i jenis yg x suka buat keje last minit..tp kekadang terikut jgk, bile x tau nk wat keputusan yg betul..huhu...


kasi *hint sikit..huhu...

Tuesday, March 15, 2011

selamat pengantin baru 'jigha' & hubby

ahad, 13 Mac 2011..sorang lagi ex-clasmate since di sekolah menengah dulu, melangsungkan perkahwinan..zahira @ jigha...
pg tu, msg my bff, zana...mau nanya dia mau pergikah ke wedding jigha..katanya mau n ajak sy pergi sama...so, kami pun sama2 m'cari umah raja sehari ikut pelan yg ada dlm wedding kad tuh...
kesesatan jgk lah m'cari umah raja sehari...kol 2.45ptg kami sampai jgk...
wahhh....gojesnya pengantin...tantekkkk!!!!!

selamat pengantin baru dear..
moga ikatan yg suci ini berakhir dengan kebahagiaan yg abadi utk selama-lamanya...

i grab dis picture dari blog my bff, zana..hehik..





aishhhh..nengok owg tawen ni, cam ne preparation 4 my wedding plak...

since, my mom dh meninggalkan kami semua, kami perlu sepakat utk meneruskan our preparation without our mom...

sedih sgt...tp, yg pergi xkan kembali lg kan...
doakan kami yerp....

Monday, March 14, 2011

16 februari 2011

22 november 1955 - 16 februari 2011..allahyarhamah pn.hjh wan yah bt wan jaafar dalam kenangan..
........
.................................

kembalinya bonda tercinta ke rahmatullah...segala kenangan terindah bersamanya sentiasa terpahat di ingatan..insan yg paling kami sayang telah meninggalkan kami dlm sekelip mata...TUHAN lebih sygkannya..kami t'paksa redha di atas ketentuanNYA...moga bonda ditempatkan di sisi golongan orang2 yg beriman dan abadi di sana...hanya pusara m'jadi pengubat kerinduan kami semua...AMIN...
al- fatihah...

Tuesday, February 15, 2011

salam maulidur rasul

salam maulidur rasul utk semua umat islam di seluruh negara..sama2 lah kita mengingati perjuangan junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W..



Saturday, February 12, 2011

pemenang contest "what's hot is gettin hotter"

kwn2 semua ingt x contest yg i join tuh..anjuran cst production & lynda rahim...kali ni, mmg nasib x menyebelahi sy..xde rezeki lah katakan..xpe..len kali, leh cuba lagi kan..betoi x???


al kisahnya, mlm yg nk umumkan sape kah pemenangnya tuh, i sanggup bersengkang mata x tdo lagi..walhal esoknya kena bgn seawal jam 5.30pg okeh..
tunggu punya tunggu..
at last, cst production akhirnya post video untuk umumkn pemanang di fan page nya..
b'debar jgk bile tgk pengumuman itu..

*perasan menang la tuh....hahahahaha

xde maknanya..ramai tuh yg msk contest tuh..bygkan 163 entry yg join..jenuh la lynda rahim & cst nak pilih pemenangnya...

u olss nk tau x sape pemenangnya or u ollss semua dh tau....hihi

just want 2 share::

ada 3 kategori pemenangnya::
1) kategori d most entry...sepersalinan dr lynda rahim ( kau , aku , dunia IT & realiti)
2)the most favourite story - the winner adalah blog gadis chantek ( irine nadia marcello)
3)first prize -event pilihan yg ditaja oleh cst production & lynda rahim ( teh-tarik.blogspot.com)


ohooo..itulah pemenangnya..sdh ku agak yg irine nadia akn menang..mana x nya..yg vote entry blognya sampai 2K okeh...congrats to u olsss...wah, meletop la nanti, u olsss semua dpt tajaan dr cst & lynda rahim...

si kecik yg chomel2

flower girls?? perlukah dlm sebuah mjlis resepsi..mcm teringin nak ada flower girls nanti..tp, mana nk cr yer??huhu..acctually, agak ssh nak latih bdk2 kecik yg comey utk jadik flower girls..

agree x??

so far, duk fikir2 bape org cousin n sedara mara yg ada anak kecik, mcm x ramai la pulak..coz kebanyakan cousin mazen sy dh meningkat dewasa..adoiii, mana nk carik yer...
kalo lah ada, mmg comel sgt2..
teringinnya!!!!
make my day so perfect!!!

jom layan si kecik yg comey kt bwh ni::












....
............
........................
........
...




....


....
....




....


....

............................



..
........






....






......
______________________________________________________________________

hahaaa...comey giler pict nih...sempoi jerk pengantin tuh kan!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...