Tuesday, August 31, 2010

shopim baju raya adelia

nak cite kisah semalam..pi shopim bj raya si tecik putri adelia batrisyia..oh, mama nya masih ada di sini..pg td dah fly ke Penang..semalam ke "Anakku"..shopim2 bj rayanya..byk nya baju chantek2..comey2 semuanya..sy pulak yg lebih2..hihihi

mama & onni adelia sibuk tgk bj2 yg comey2
oh..berat btl si Adelia ni
adelia b'sama cik ja nya
onni & Adelia
oh..jerawat..x sukaaaaa!!!!!!

gambo2 baru

yuhuuuuu...dah bape hr x update belog ngan gambo2 baru..hihihihi...nah, ambik....!!!!
*silalah melayan gmbo2 sy yg x seberapa nih*

lokasi: airport kb

lokasi: LCCT,Sepang..ohooo..
lokasi: dlm kete setelah sampai dr K.L

MERDEKA!!!!!!

oh..hr ni dah 31 ogos 2010..selamat hari merdeka yg ke-53 utk semua rakyat Malaysia..sangat bersyukur dan bangga menjadi rakyat Malaysia..huhu...

sudah kan anda mengibarkan jalur gemilang???? ini lah semangat kemerdekaan di rumah sy..credit 2 abah...huhuhu

Sunday, August 29, 2010

hati x tenang

oh..apa maksud entry blog sy utk hr ni..actually, ade yg dh dpt srt posting..kebanyakannya yg dpt 2, dipostingkan ke sabah n sarawak..mmg risau, nerbes, takut..semuanya ade ni..hr2 menanti surat dr en.posmen..moga sy dapat berita gembira nanti..insyaallah..amin..

Thursday, August 26, 2010

di K.L sudaaaa!!!

sy n jaja selamat sampai semalam..flight semalam delay 30 minit coz cuaca di K.B yg x bape elok..hujan plak semalam..nek flight kol 11.00pm n sampai LCCT kol 12.00pm..biasa 40 min je..tp, cuaca yg x elok, kami sampai lewat 30minit...mmg letih semalam..sampai je umah cousin di Keramat, kami terus bersahur walaupun sy x pose..eheeee!! cuti, uzur..b'sahur ngan nasi ayam made by our cousin..sgt sedap okeh..ehee..pg td, bgn awal2 n siap2..kol 8.30am , sy n adik(jaja) gerak ke ptrajaya..kami pi JPA settlekan poblem my sis..sesudah itu, kami singgah di Alamanda..shopim mopim..hihi..
.....
.....................
oh, td sy sempat meet en.tunang yg t'syg..kebetulan en.tng sy mau ke imigresen di ptrajaya...so, dia singgah di Alamanda n kami meet kat sana...tp, sekejap saja..coz die ade keje...oh, mmg x puas menatap wajah kesayangan sy..eheee!!!esk, kami mau ketemu lg...mau buka puasa sesama..eheeee....
....
............
oppsss...nak cite psl td...pas kuar dr Alamanda, my sis ajak pi sogo...oh, mmg ramai manusia di sana...kami sampai sana plak, time lunch...mmg ramai...fenin melihat gelagat manusia yg b'shopim mopim..ohooooo!!!!!!

Wednesday, August 25, 2010

mlm ni ke key eL

oh..mlm ni, saya b'sama my sis akan terbang ke k.L...esok, celik2 mata, sy dah kat sana..cepatnya masa berlalu...mlm ni, flight kami pukul 10pm..moga kami selamat sampai di sana dgn selamat...insyaallah...x sanggup rasanya tinggalkan Adelia lg...tp, xpe...jumaat ni, mamanya dh pulang ke sini sempena cuti nuzul Quran & cuti hr kemerdekaan...oh..lupa lak...beberapa hr jerk lg, kita nak sambut hari Merdeka yg ke 53...

salam kemerdekaan utk semua!!!

Monday, August 23, 2010

book tket flight

oh...apakh mksud entry blog sy utk hr ni???? ke .K.L lg nmpknya sy...kali ni b'sama my sis (jaja)..tket dah di book utk hr rabu nih..t'pksa temankn die turun putrajaya settle poblem die ckit...oh...tinggalkn adelia lg...
...
...........

al-kisahnya...
ptg semlm, tnpa dirancng.tetiba my sis bg cadangan kt my mom yg die nk trun ptrajaya...poblem die kena settlekn before 1hb 9 nih...so, my mom cpt2 srh kami book air asia tket ke kolumpo....sakit sy ni, br je nk baik...dh kena pergi b'jln2 plk.hihihi...tp, sy suka..sbb ke sana nanti, blh la kami bershopim mopim di key el..hihihi...shopim utk raya ni..hihi...rasa x sbr pulak nak terbang ke sana...ekekekeke!!!

Saturday, August 21, 2010

sy makin baik

alhamdulillah..hr ni saya masih lg di kampung b'sama family t'chenta...keadaan sy semakin baik...syukur...

Friday, August 20, 2010

dugaan

sy selamat tiba di kampng halaman..semalam, my family sampai Penang kol 1.30pg..t'paksa pi ambik sy jugak, sbb risaukan kesihatan sy yg x ok lg.

Thursday, August 19, 2010

saya x sihat

td, pi klinik Syifa b'sama my sis, abg ipr & Adelia...oh..O.M.G...suhu badan saya 38dc..saya demam...huhuhu!!!dugaan di bulan puasa...moga sy cepat sembuh..insyaallah..

*ubat-ubatan sy*

Wednesday, August 18, 2010

berbuka di luar

salam 8 Ramadhan..alhamdulillah..hr ni sy puasa lg..opsss!!! hr ni my sis ajak b'buka kat luar b'sama officematenya...


  kami akan b'buka puasa di Restoran Tomyam Udang, Bukit Dumbar, Jelutong

Tuesday, August 17, 2010

adelia oh adelia

oh..hr ni genap seminggu umat islam berpuasa..termasuk saya..ekekekek!! stakat ni, blum uzur lg..alhamdulillah..hr ni, mcm agak mengantuk..td, tetiba t'lelap depan tv..uhuuuk!! skarang , leh la update blog jap sementara Adelia tido dengan nyenyak nya...

oh..capture pict Adelia setelah dia bgn dr tito..

video

video nih dirakam ketika Adelia mula2 blajar utk tdk memakai lg sarung tgn nya..cuba lihat aksinya..suka menggaru kepala dengan tgnnya yg kecik itu...hihihihihi...comeyyyy!!!!!

........
.......................
tetiba, msg akak ..mintak dia belikan ayam masak kurma untuk b'buka nanti..teringin pulak nak makan..biasanya, pas balik keje, my sis akan ke bzr ramadhan b'sama en.suamy nya....hrp2 t'capai la hasrat nak mkn ayam masak kurma..huhuhu...

tadaaaaaaaaaaaaaa!!!
ayam msk kurma utk saya
 oh..hr ni, menu utk lauk pauk, x byk sgt..maklumla..kami b'buka pun ber'3 je..beli byk2 pun, membazir namanya kalo x habes makan...tp, ade menu tambahan utk hr ini..eheeeee!!!

oh..mc D..kegemaran sy..hehik!!!



jeng!jeng!jeng!!!!!!....apakah ini?????
isi buah rambutan yg telah dibuang kulitnya..sebagai p'cuci mulut..  :)



Monday, August 16, 2010

6 Ramadhan

oh..semalam kami selamat sampai di Penang jam 2.oo pg..b'tolak dr kelate kol 9.oo mlm..sekejap sgt blk kmpung..huhu..biler leh b'buka ngan family lg...windunya saat2 itu...huhuhuhu

menu berbuka sy utk hr ini::
* semuanya dibeli di bazar ramadhan oleh my sis & abg ipar *


syr keladi
ayam masak merah
popia basah

Sunday, August 15, 2010

5 Ramadhan

oh..alhamdulillah..hr ni dh pun masuk 5 Ramadhan..5 hari suda, umat islam mengerjakan puasa..stakat ni, sy masih puasa penuh..hihi.x tau la, akan dtg mcm mana..pompuan, ada sebabnya utk tdk b'puasa..
.......
.....................
hr ni jgk, masih lagi di kampung bersama family t'chenta...nak cite pasal b'buka puasa semalam...byk btl menu yg best2.

menu berbuka utk semalam..antaranya::

ketam msk cili
kari ikan merah
brokoli tempura, udang tempura & paru goreng
ore kelate panggil "jemput malah"..feveret sy di bln puasa
buah manggis ambik dr kampung..sgt byk..
durian lg..huhuhu
hr ni, menu ape plak yer...untungnya b'buka di rumah ni..mcm2 boleh mkn..hihi...pas b'buka nanti, sy bersama kakak, abg ipar n puteri adelia batrisyia akan gerak ke Penang...oh, terasa sgt sekejap berada di rumah...bile la leh kumpul pulak 1 family lg...seronoknyaaaaa x terkata...huhuhu..

td, sy bersama family ke bazar ramadhan..ibu mau cari ayam percik katanya... best nya jalan2 bersama family..bukan selalu leh mcm ni..nak pulak bile semua dapat kumpul kat umah..alangkah bahagianya hidup...huhuh...

jaja yg br blk mengajar..huhuhu
my luvly mom a.k.a onni kpd Putri Adelia Batrisyia

ayam percik utk berbuka
ikan keli percik
ini namanya " somtam "..feveret saya
oh...td kami pergi ke bazar ramadhan di stadium sultan mohd IV , kota bharu...sgt byk makanan dijual di situ..(wahhh, skemanya ayat ku)...tiba2 t'jumpa makanan feveret saya..."somtam"..mmg da lama teringin nak makan, at last jumpa jgk...apa lagi, terus rembat la...hehe...actually "somtam" ni makanan org belah siam @ thai..mmg sedap..ramuan nya seperti, betik, kacang, udang kering, kangkung,kacang panjang, cili....kalau yg pedas tu, lg la sedap..1 pinggan 2, mmg saya boleh hbskan sorang jerk..hihihihihi

Saturday, August 14, 2010

4 ramadhan

mode: balik kampung..pas sahur, kami akan b'tolak dr penang ke kelate..sgt tdk sabar..rasa mlm ni mcm x mau lelap jerk..huhu..leh la b'buka puasa b'sama family t'chenta..eheeee...hooreeyyyyy!!!

Friday, August 13, 2010

3 ramadhan

  • Daripada Anas (r.a), Katanya: Bersabda Nabi (s.a.w) : Tiada daripada seorang hamba apabila melihat ia sehari bulan Ramadan lantas dia memuji Allah  ( kerana kedatangan bulan rahmat dengan kelebihan dan keistimewaanya) kemudian dibacanya Al-Fatihah tujuh kali, melainkan diafiatkan Allah daripada sakit matanya pada bulan ini.
  • Kelebihan bulan Ramadan dan keagungannya dengan adanya malam Lailatul Qadar yang dirahsiakan, sehingga mendapat keampunan dan pahala serta darjat dan darjah tertinggi bagi orang yang berjaya mendapatkan malam Lailatul Qadar dengan dipenuhi amal ibadah dan bertaqwa kepada Allah, disamping sembahyangnya yang sunat , istiqfar, tasbih dan berzikir sepenuhnya.

Thursday, August 12, 2010

2 ramadhan

Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " "Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan kerana dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:


* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.


Maka Rasulullah saw pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali.
Dapatkah kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah Rasullullah saw dan para sahabat , dan dilakukan pada hari Jumaat.

Wednesday, August 11, 2010

1 Ramadhan

Amalan sedekah di bulan Ramadhan amat dituntut dan mendapat ganjaran berlipat ganda daripada Allah S.W.T. Amalan sedekah boleh dilakukan dengan menjamu orang berbuka puasa , memberi  makanan untuk bersahur dan sebagainya. Kita juga boleh bersedekah dengan wang ringgit dan harta-benda kepada mereka yang memerlukan  dan ini akan meringankan beban mereka di bulan Ramadhan ini.

Tuesday, August 10, 2010

Ramadhan Al-Mubarak

oh..sedar x sedar, kita menghampiri bulan yang mulia dan penuh dengan keberkatan..Ramadhan Al-Mubarak..kalau xde pepe, esok umat Islam mula berpuasa..pg karang, kena bgn sahur la jwb nya..bestnya..dh puasa..xlama lg, raya menjelma pulak..leh dgr lagu2 raya..ohh..sgt tdk sabar..hr ni, my sis br start keje, bermula la episod sy m'jd seorang babysitter kepada si Puteri Adelia Batrisyia..oh, thn  lepas, sy berpuasa di upsi, tanjung Malim bergelar seorang pelajar..tahun ni, puasa kat Penang pulak..umah my sis..coz tlg die jgkan baby nya merangkap anak sedara sy yg sy shayang shangat2..eheee!! xpe la..drpd xde wat ape , sementara menunggu masa utk dipostingkan, better sy jaga Adelia..hihihi..
ohh..ingin mengambil kesempatan disini utk mengucapkan 'Selamat Berpuasa ' kepada semua umat Islam dan selamat mengerjakan solat Tarawikh..moga kedatangan bulan yang mulia pd tahun ini, membawa seribu makna..sgt hepi yippi, coz tahun ni sy sambut raya bergelar tunangan org..eheeeee!!!!


Monday, August 9, 2010

epilog syurga cinta

best gak drama kat tv3 nih..Epilog syurga cinta..oh, bdk 'mia' 2 yg berlakon..geram jerk tgk die..chomel sgt2..my kakak n abg ipar pi tesco, cr barang dapur..sy & Adelia duk umah je..mls nak ikut..lgpun, Adelia tgh nyenyak tito..cian pulak kat die..uhuu..ptg2 ni sy layan cite tuh..best gak..tgk bdk mia 2..
*mia nasuha*
*oppsss...sepupu Dato' CT pun b'lakon gak dlm cite nih...

fida

koleksi sy

actually da lama nk share my shawls collections..uhuhuhuu!!tp, akibat kemalasan melanda, sekarang br rasa nak update..ngeeee!!!..saya sgt sukakan tudung dr ARIANI..x byk pun koleksi sy..berape helai jerk..eheeee!!!
sila layanzzz muka2 meng'gediks' saya!!!



oh..sangat kerinduan utk bershopim mopim di ARIANI BUTIKS..agak lama sy x menjenguk butik chantek itu..bila agaknya yer..ingt, tdg raya nanti, mau shopim di ARIANI..hope so..hihihihi

sizzling :)

yuhuuuuuu....kami sememangnya kaki jln..hihi..tghari td, pi lunch kat Queensbay Mall..dkt aje ngan umh my sis..sy mkn sizzling yg sdp..eheeee!!!..tq abg ipar, sbb blanje sy..hihihihihhi!!!

sizzling yee me..
si puteri adelia batrisyia
*bun b'salut coklat* yummmyy!!..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...