Tuesday, April 19, 2011

our guestbook!! DONE..

story mory yg t'tangguh lagi..lately, sgt2 busy...minggu lps, blk kmpung..huhu..settlekan bnda yg x settle lagik..arghhh!! sgt penat..ke sana, sini..bknnya blh duk diam kat umah..hoho!!
..
...
.......
penatnya x t'tanggung..hoho!! B2B yg len cam ne eh??? adakah sy sorang jerk yg kepenatan yg t'amat..waduhh!! byknya benda nak kena fikir..hrp2 x hlg ingatan lah nanti..hahaha...

..
.....
start COUNTING DAY..
mood: WISAU, B'DEBOR, mcm2 lg lah..

xmau merepek lg..entry kali nih, nak cite psl "our guest book".
acctually, konon2nya mau DIY 4 our guestbook..kreatif la sgt sampai fikir mcm nak wat sendirik..
hari tu, pi shopim sowang2 kat quensbay mall..dkt aje ngan umah..hihi..pi jusco..cadangnya nak cari bhn2 deco 4 my wedding..teringat pulak "guest book" yg mmg xde idea lagi..
jalan punya jalan, tgk punya tgk, survey punya survey, jumpalah 1 note book besar nih..


agak sesuai lah kalo nak DIY 4 guesbook..dah mula dpt idea..covernya tuh, mau tukar..make-up n touch-up kasi ada warna tema wedding kami..hoho!! terus beli kaler paper, n benda alah yg lain..hehehehe!!
dah mula x sbr mau DIY guest book kami..
..

..

..
...
...
...
....
...
...
....

..

..
...
...


...



....


....
...
....


....

TAPI,

...



...
....



...


..




.


.

..
...
...
.....
...
....
...

..
.....
...
..
....
.......
TADAAAAAAAAAAA!!!!

hoho...DIY sy, jd cam ginikah????????
oh..pict kt atas tuh, x mungkin DIY our guestbook...hahahahah!!!!
acctually, pas beli brg2 td, sy jln2 lagi cuci mata..then, tiba2 dgn x disengajakan, t'jumpalah something yg rasa dh ckp perfect..x pyh lg nak decorate or meng'kreatifkan diri utk DIY 4 our guestbook...
..
.....
apa lg, terus rembat lah...hahahahaha!!! buat rugik jerk beli note book yg b'kulit tebal itu..hoho!! kan dh mula rasa m'bazir..tp, xpe, sy akan manfaatkan sepenuhnya utk buatkan something..hehehhe!!!!

at last, dpt jgk guestbook yg chumil..siap ada pen lg tau..hehehehe!! so, x pyh menyusahkan diri nak pikir psl nih lg..hohoho!!! 

yg penting, en tunang pun setuju ngan guest book ituh..walaupun sebelum tu, kena thn telinga sbb dibebelkan oleh en.bakal suami setelah sedikit pembaziran tlh berlaku..hehehehehe!!!

mood::  yiippppiii...super duper happy..dh settle psl guest book...

Friday, April 15, 2011

lantern for wedding deco

ohooo!!! nowdays, prasan x, ramai bride 2 be yg sukakan paper lantern tuk jadikan deco 4 wedding..t'masuklah tuan empunya blog ini..eheeee!!!

..
....
.......
dulu, sy x tau pun ape ke bendanya "lantern" nih..hahahah!!! mmg t'tinggal jauh ke belakang..but, since duk rajin tgk deco 4 wedding, t'pandang satu benda chumil nih yg digantung2...ohooo!! terus jatuh hati...

but, nak deco kat mana nanti eh???
hahahahahaha!!!

apa2 pun, jom layan pict kt bwh ni::






chantek bukan?????

dlm kepala otak skarang nih, duk fikir, kt mana nak gantung lantern2 tuh nanti...
meja utk makan beradab kami nanti akn diletak kt kawasan porch kete abah..coz, kat situ mcm kawasannya agak besar sikit..ingt mcm nak gantung2 kat situ..n nak wat deco skali..kek wawen pun ada kat situ jgk nanti..
hoho!!
mula berangan 4 my wedding deco..ntah menjadi ke tdk nih???
jgn cakap x serupa bikin, sdh la..hahahahaha!!!!

td, pi tesco sowang2 tau..eheee!! pi shopim benda alah ni lah..dh lama tgk ada t'gantung kat shop tu..
tp sebelum ni duk tgk aje lah..
hr ni, decide mau beli..




Thursday, April 14, 2011

cincin wawen

OMG!! cincin wawen sy dh beli dh pun...
sape2 ada tau x, skarang habib jewels ngah ada "pesta emas habib 2011" kalo x silap, start dr 1 April until 1 Mei..sorry yer if sy silap..tau pasal tuh dr banner kat tiang lampu tepi jalan..hehehehe

..
....
lalu, mengajak bakal en.suamy ke habib jewels..kami ke habib di Queensbay Mall..dkt aje ngan umah my sis..jln kaki pun sampai..eheeee!!!

agak lama sy dan en.tunang di situ..susahnya kalo dh cerewet nih..hahah..kesian kakak promoter habib tuh melayan kerenah sy..

at last, i choose my cincin wawen...

cincin wawen ada dlm kotak purple itu..x blh tayang lg tau..eheeee!!!

tenkiu bakal en.suamy ku... cayang kamo!!! chup, chup!!!!

berdating b'sama bakal suami

ohooo...cite yg agak lama t'peram...
jumaat lps, bakal en.suamy sy dtg ke Penang..weuuuuuuuuu!!! sgt suka okeh...
kami berdating2, b'jalan2, b'makan2, berbeli belah brg2 tawen n mcm2 lagi lah...
acctually, en.tunang dtg bwkkan dua palstik besar yg ada isi kad wawen..hoho!!! kad wawen kami kan ditempah di k.l..so, en.tunang tlg pick up kan..n bwk dtg sini..n dis week sy blk kmpung lg...abah sy sdh b'siap sedia mau mengedarkan kad jemputan itu utk org2 yg berkenaan..hoho!!

sila lah lyn pict di bwh ini..
muka bosan tunggu mknan..


saya punya okeh..



.....
..................
................................
............................................

penat jln2, shopim2..en.tunang ajak beli makanan di bwh ini::
pilih2 shushi..sy x suka!!! tp, en.tunang suka..cam ne tuh???kuikuikui!!!


..
...
...
..
....
...
...
...
...
..




hehehe!! senyum sampai telinga!!!!


Monday, April 11, 2011

kad wawen kami..

agak lama x update blog..bz ngan keje kt skolah..minggu lps , berkampung di stadium USM utk kejohanan olahraga..hoho!!! mau cite kisah kad wawen kami!
..sdh siap..

ohooo...i copy dr emel yg LH CREATIVE send utk i cekkan draf...simple aje kan...cover sahaja okeh...heheehe!!!


hr jumaat lepas, en.tunang dtg Penang..bwk dua kotak besar yg ada isi kad wawen kami..eheeee!!! 
tq en.tunang..cayang kamo!!!
lps ni, kena beli setem byk2..
proses pengeposan kad kawen akan dijalankan...
hehe!!!
sama2 kita bekerja keras...


bubyeee!!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...