Wednesday, June 27, 2012

DAY 59

yuhuuuuuuu...seperti kebiasaan lah..hari ni update lg pict baby qhaliff yang dh masuk 59 hari..
hooreyyyy! 
esk, putera mummy dah genap 2bulan ataupun 60 hari..wah, sekejapnya rasa masa berlalu..

hensem x putera mummy hari ni...?? heeeee!!!

Tuesday, June 26, 2012

DAY 58

hi olssss...yeayy! hari ni dah masuk hari ke-58..dua hari lg genaplah usia anak mummy 2bulan..hehe..cptnya rasa masa berlalu..setiap hari mummy hanya utk putera mummy sorang ni jer..jom layan pict putera mummy utk hari ni..

putera mummy ni suka sgt tersenyum sendiri time tgh tido..eheeee!!!!

Saturday, June 23, 2012

chenta hati mummy

..DAY 55..
bwk putera mummy jln2 lg hari ni..kat mana2 mesti mummy snap pict nya..heeeee!!!


hari ke 55

walaweeyyyy!!!! hari ni tetiba mood rajin dtg mau update blog yg sgt berhabuk ni...hurmm..sementara baby qhaliff tgh tdo, encik suamy pun tgh layan tv..dpt la mumy update blog ni..

sejak bergelar ibu ni, terasa kenikmatan dan istimewanya bile b'gelar ibu ni..hari2 duk menatang chenta hati mumy..bak kata pepatah "bagai menatang minyak yang penuh"...hehe!! tinggal berapa minggu jerk lg, mumy mau kembali ke sekolah..oh, mcm2 duk fikir dlm kepala ni..risaunya nanti nak tinggalkan putera hati mumy kat umah pengasuh..walaupun sekejap jer, tp x sanggup rasanya nak berjauhan..x tau lah cam ne nanti..sure mumy asyik duk teringat n risau je..blh ke owg len jg anak mumy ni...huhu..hrp2 ok la semuanya nanti..

hari ni genap 55hari dah...sekejap je rasa kan..ari tu, masa duk preggy, selalu duk fikir bila lah anak mumy mau kuar ni..tup,tup..dah kuar dah pun...heehe!!! kalo ingt balik saat2 mahu melahirkan, tuhan aje yg tau perasaan ni..hurmmm..setiap org, lain ragam nya kan...patut la org kata, bersalin ni ibarat bertarung nyawa...apa2 pun sy bersyukur dah dikurniakan seorang putera kesayangan...syukur padaMU YA ALLAH...


Thursday, March 15, 2012

33 weeks!!

yuhuuu!!! bz sgt ke cikgu hailah ni sampai x sempat nak update blog..hurmmm!! bkn bz, tp penyakit "m" sentiasa menyelubungi..jelesnya tgk blog2 owg len yg sentiasa diupdate dari hari ke hari..tp blog ni, belum tentu diupdate dari bulan ke bulan..hehehe!!!

oh...hari ni 15 mac..dah x lama la april bakal menjelma..mood: berdebar2 menanti april..bakal menjadi seorang ibu utk baby dlm peyot ni..now, i'm 33 weeks..bersamaan dgn 8 bln 1 minggu..bdn pun makin sarat...perut pun dah makin ke bawah..hoho!!!

gmbr sekadar hiasan..masa ni baru 26 weeks..hehehe!!!!


Friday, January 20, 2012

last day di smk seri indah

wehuuu!!! jumaat sudah...hari ni adalah hari terakhir b'khidmat di smk seri indah..
pg2 lg, hubby hantar pergi skolah hr ni..hujan dgn lebatnya membasahi bumi..nasib kuar awal..kalo x, paham2 aje lah..jem la jwbnya..hari ni hubby keje half day coz tghari nanti kami mau ke workshop servis kete..esok, b'mulalah p'jalanan yg jauh..bkn blk kampung..tp kami ada trip ke "blum resort, Tasik Banding"...bermalam semalaman di sana..then, ahad baru b'tolak balik ke K.B..oh, sgt tdk sbr mau menikmati cuti seminggu ni...

....
.............

lps cuti nanti, bermulalah jgk episod sy di sekolah baru...smk seksyen 3, bandar kinrara...hoho!!! bersiap sedia lah menerima tugas dan tanggungjawab baru di sekolah baru...moga semuanya berjalan dengan lancar...insyaallah...amin...


.......
........................
*semalam ke jusco, shopim brg2 baby ngan hubby...hoho!! happy sbb dh buat persediaan awal...tilam baby pun dah buat tempahan online..mood : lega!! next month sambung shopim  brg baby lg..t'sgtlah excited....

 

Tuesday, January 17, 2012

oh..sekolah baru lg

al-kisahnya..hari ni dgn secara mengejutnya, sy menerima surat pertukaran dari JPN ke sekolah baru...
SMK SEKSYEN 3, BNDAR KINRARA..

oh, sgt x sangka dipindahkan ke sekolah itu...tp sgt happy sbb sekolah tu sangatlah dkt aje ngan umah sy...hihi!! ptg td, pi lapor diri ke sekolah baru...sdh m'jadi warga smk seksyen 3, bandar kinrara...

tp, syg pulak nk tinggalkan smk seri indah, belum habis sesi perkenalan b'sama guru2 di sana..hoho!!! apa2 pun sy yg menurut perintah..

opsss, kami 4 org guru baru dipindahkan ke sekolah yg berasingan atas sbb alasan sekolah yg sbelum ni b'lakunya lebihan guru...huhu!!

Monday, January 16, 2012

esok oh esok..sgt tdk sbr!!!

oh...esok..apa yg jd ek??? mmg x sbr nih..

al-kisahnya, pulang dari skolah td, sy singgah klinik...booking appoimnt utk esk..hoho!!! tp, apoimnt utk apa kah???


apoimnt utk wat 3d scan..sgt x sbr mau tau gender baby dlm peyot nih...

hope esk, kuar lah resultnya..boy or girl??

mana2 pun x kisah..tp, ramai yg ckp perut sy ni mcm baby boy...is it true???

ntah la..

so, tunggu esok aje lah!!!!


Thursday, January 12, 2012

check up mommy & baby

aduhhhh!!! masih terasa kesakitan bila tgn asyik menekan butang huruf kat laptop ni..critanya, blk skolah td, sy pergi check up kat klinik..hari ni kena suntikan kancing gigi la plk..adoiii, nak x nak, kena la inject jgk..risau jgk tkt sakit..konon2 rasa mcm inject zmn2 skolah dulu la..rupa2 nya, blh thn kesakitannya..adoiii!!! tahan je la..demi utk baby..sbelum tu, check up urine, ambik darah..ambik berat..berat sy dah naik..bgsnya bby membesar dgn jayanya..hoho!! cuma darah je yg kurang..hurmm..kena bykkan mkn sayur bayam lah nampaknya..jantung baby pulak ok sgt2..dpt dgr bila scan td...hoho!!!

Thursday, January 5, 2012

hari ke-2 di skolah

oh..pg td, agak awal kluar gerak ke skolah..dari umah 6.30pg..dah set dah, hr ni mau kuar awl, risau tkt lewat lg..sgt bahagia rasa, bile kuar dari umah, dpt salam n kucup tgn suamy n kiss pipi suami...sebelum ni, mana ada kesempatan nk buat cam tu..maklumlah msg2 jauh..hari ni, kt skolah cam ok je..cuma masih perlu sesuaikan diri dgn keadaan di skolah..pg td, bekfes nasi grg + milo ais kat kantin..mkn sorang2..huhu2,,biasala, xde kawan lagik..kol 8.45, msk kelas 5sains..ngajo sivik..nasib la studentnya ok2 semua..first msk, mcm biasalah sesi perkenalan..then, baru ajar sikit pasal bab 1..huhu..hari ni jgk ada meeting utk kelab persatuan & bdn uniform..semua cikgu n pelajar terlibat..letih jgk ke sana, ke mari ..naik turun tangga..hehe..kol 1.40 loceng bunyi, cpt2 kemas brg, mau pulang...sampai je umah terus msk dapur..masak2..sbb perut dah b'bunyi..coz kat skolah td sempat bekpes aje..hoho!!

jom layan pict masakan simple sy utk hari ni..hehe!!!

ikan singgang

ikan goreng

ulaman
budu

tempe goreng

*suamy sampai tambah nasi 2 kali walaupun sy msk simple mcm ni aje...senang hati istery...   :)

Wednesday, January 4, 2012

sekolah baru di thn baru

4 jan 2012..pertama kali m'jadi pendidik di smk seri indah, seri kembangan..ohooo!!! t'lewat sampai pg td..sampai je skolh, p'himpunan dah mula..segan plk..akibat traffic jem..so, esk mesti awal lg lah nampaknya..hehe..alhamdulillah, pengalaman di hari pertama di sekolah baru..so far, so good..sy ditugaskan sebagai guru tingkatan 2 ibnu batuta..nasib la dpt student2 yg ok semuanya...beza kali ni ngan skolah lama, skolah baru ni studentnya lebih ramai n bercampur lelaki dn perempuan..sekolah sebelum ni, student perempuan sahaja..cikgu2 pun agak peramah..cuma makan masa la sikit utk sy cari kwn 1 kepala...hehehe!!! esok hari ke-2 persekolahan..moga semuanya baik2 aje...

holiday 2012

1.1.2012..tanpa dirancang, kami berholiday di felda residence hot spring, sungkai..nak dijadikan crite, pg ahad tu, abg ipar call my hubby , ajak kami ke sana..katanya diaorng dah booking villa di sana..tanpa pikir pnjng, kami apa lgi, terus siap2 mau bertolak kesana..first time nak sampai sungkai ni..x tau la tempatnya cam ne..tp, bila dh sampai, mak oiiii, chantek nya !!! nape sebelum ni xtau ada tempat cam gitu..hehehe!!! berbaloi2 kami ke sana..jom layan pict yg x byk sgt ni..


villa penginapan kami
jacuzzi dlm villa kami
suamy merebus telur

oh..suamy & istery..tembamnya mak buyong tu..hihihi
bersama anak buah mkn telur rebus





Tuesday, January 3, 2012

welcome 2012

msh x t'lambat lg kan mau ucapkan "selamat tahun baru 2012"..
byk azam di tahun baru ni...apa2 pun moga kehidupan sentiasa diberkati, dimurahkan rezeki dan diberi kebahagiaan di dunia dan akhirat..amin...



jagung oh jagung!!!

haishh..update entry psl jagung lak kali ni...since preggy ni, sy mmg suka sgt mkn jagung..x kiralah, jagung bakar, jagung rebus, air jagung, bubur jagung..semuanya sy telan..awal2 preggy hari tu, kalo blh tiap2 hari mau mkn jagung..every week, bila hubby trn penang, ptg2 je kami mesti kuar m'cari jagung bakar...aktiviti wajib di hari minggu...


  
bubur jagung chef hailah   :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...