Sunday, February 28, 2010

debaran makin terasa

huhuk!!!esok sy akan bergelar seorang guru di sek.men.tunku ampuan najihah...x tau mcm mana nak gambarkan perasaan nih..sgt2 berdebar, okeh...risaunya..x tau mcm mana penerimaan saya di sekolah tu...

Saturday, February 27, 2010

Friday, February 26, 2010

dugaan

mmg hebat dugaan hari ni...
nanti de masa kite cite eh...
mata ngantuk sangat nih..hu3...

Thursday, February 25, 2010

selamat sampai

akhirnya...sampai juga saya di ibu kota Kuala Lumpur jam 7.30 petang...mmg memenatkan...

Wednesday, February 24, 2010

sok gerak ke K.L

esok, saya bersama family terchenta akan gerak ke K.L..

 

sangat cepat masa berlalu meninggalkan saya di sini....x sangka saya akhirnya akan berpraktikal jugak sebagai seorang guru...x pernah termimpi selama ni guru menjadi kerjaya saya akhirnya...

sangat teruja

sangat suka tgk wajah pelakon genit~~sari yanti...sangat cantik tang matanya...hr ni saya nak upload pictas wedding sari yanti...walaupun dh agak lama die b'kahwin, tp sy amat suka stail pakaian yg digayakan semasa p'kahwinannya..sangat chantek okeh!!!...



terasa mau pakai purdah cam gini di saat hari bahagia saya nanti..hehik!!!


 
  
~so beautiful~

Tuesday, February 23, 2010

adikku dapat keje

waaaahhhh....hari ni saya menemani adik t'chenta pegi intebiu...kol 2 kami gerak dr umah...intebiunya kol 2.30 ptg...agak lama saya menunggu di luar n sedikit kebosanan melanda diri ini...
............
.....................

alhamdulillah...my sister get the job as a executif officer di Giffarine...syarikat yg mengeluarkan produk kesihatan yg terulung di thailand..tp, mempunyai ibu pejabat di Kelantan...
start keje 1hb 3....berbaloi jgak saya menemani jaja td...
happy 4 u my sis....

Monday, February 22, 2010

masak2 lagi

hari ni saya main masak2 lagi...menu saya utk hari ini...

udang masak merah bersama tomato ceri


daging goreng


gulai ikan kering

Sunday, February 21, 2010

sgt malas nak b'bloging..

x tau la nape, sari dua ni amat kemalasan saya nak berbloging...ntah la...pulak tu, asyik xde kat rumah..jalan je memanjang...m'habiskan masa b'sama family terchinta sebelum saya terbang ke seremban 4 my praktikal as a teacher..huhu...tinggal beberapa hari jerk lagi ....sangat mendebarkan..terasa mau luruh jantung saya...
hr ni jgk kakak n suami terchentanya akak berangkat pulang ke sepang(umah ibu mertuanya)...huhuhu!!!!

Thursday, February 18, 2010

holiday..

in progress m'uploadkan pictas holiday kami di Cameron Highlands

 

  

  

  

  

Tuesday, February 16, 2010

going out wif family again..

pagi2 lagi, kami semua dah kuar pergi bekpes..hr ni lokasinya di kedai makan nasi lemak t.c...nasi lemak faveret sy yg terletak di jalan m'hala ke bndar kota bharu...sgt sedap menikmati nasi lemak itu walaupun saya sedang mengalami sakit mulut yg agak teruk..ulser..kat lidah..mmg sakit...
pictas yg sempat disnapkan..

 
  

pas je bekpes, pegi hntar adik kat akademi memandu..adik mucuk mau wat lesen motor..kami semua tunggu dia kat sana sambil berborak2 m'hbskan masa bersama..hu3x..
..........
...............................
oh..saya harus ke klinik..kata ibu saya, ulser saya tu agak teruk...hurmmm...then, kami semua ke klinik zaitun..sempat jugak m'snapkan pictas semasa menunggu giliran b'jumpa doktor...
hiihihihi!!!!
 

 

  
  
  
  
ubat-ubatan saya..hu3x..

tetiba, masa dlm kete...akak bg cadangan bercuti di cameron highlands...bgs idea tu..hu3x...
kami decide nak b'tolak ptg nih...
sgt penat okeh....kena packing bj lagi...

Monday, February 15, 2010

shopim n shopim...

mood saya x stabil lagi...utk m'stabilkan nya, better spend time wif my luvly family...hr ni, cadang nya nak kuar bershopim..hurmmm, tghari td, pas tolong mak masak, kami kuar dlm kol 12 tghari...saya kuar bersama kakak, abg ipar n adik mucukku~aiman..ja x kuar b'sama kami sbb die de janji temu ngan kwn2nya mau pergi kenduri..
jalan agak jem..byk kete di atas jalan raya..cuaca di luar pulak panas sgt2..
kami ke kb mal sahaja...sempat m'snapkan pictas semasa di sana...

shopim brg baby...kakak sy t'sangat excited menunggu saat kelahirannya....

 
  
  
  
  
  
  
  
 adik mucuk, cek matanya... my mom srh cek sbb dia asyik sakit mata..

  
preggy mumy...




Sunday, February 14, 2010

spend time wif my family

pagi td, kami semua kuar bekpes kat area pasir mas...walaupun jauh dr umah sy, tp, demi m'cari kedai mkn yg best, my abah sanggup bwk kami makan kat sana, walaupun drivernya abg ipar saya..hihi....pg td, sy makan nasi dagang...dh lama x merasa mkn nasi dagang...hehik!!!...
....
..........................
after bekpes, kami semua ke pasar di bandar pasir mas...jalan agak sesak ngan kenderaan...ibu sy mau membeli barang2 basah utk masak tghari nanti...agak lama kami semua tdk ke pasar bersama....seronok jgk jln2 bersama..huhu!!!satu family, pergi pasar bersama2...
............
...............................
then, lepas ke pasar, kami semua menuju ke rumah makcik ku di kampung halaman ibu sya...mau menjenguk makcik yg x berapa sihat...lama jugak kat sana ...dlm tghari br pulang ke rumah..
yahooo...hr ni ibu sy mau masak masakan feveret sy..gulai patin masak tempoyak dan sambal bilis petai..sangat sedap okeh...
hurmmm, bila menghabiskan masa bersama family tercinta, dpt jugak sy kurangkan masa utk ingt benda2 yg sedang jadi kat saya sekarang ni..kdg2, ade jgk masa sy bersendiri, sy asyik ingtkan die...tp, semua 2 dh x bw makna apa2 lagi...
diriku harus kuat dan tabah utk menempuhi ujian dari NYA...

Friday, February 12, 2010

balik kampung

hu3...sedar x sedar, saya dh hbs pengajian sebagai pelajar diploma pendidikan lepasan ijazah(upsi)...semalam hr last bersama member2..terasa sayu n sedih mau berpisah sesama sendiri...mmg byk kenangan sewaktu bersama..terasa sekejap sgt 7 bulan bersama..

hari ni, sy bersama member , norly n pejo akan balik kampung...hooreeeyy!!!!
x sabar rasanya mau sampai di kampung halmanku...

Thursday, February 11, 2010

last day final exam..

hari ni b'samaan dngn hari khamis,11 februari 2010...last day 4 my final..subjek nilai dan budaya...exam hr ni kol 9.00pg..tp x tau sampai kol bape...maybe 2 jam kot...
pas exam td, kami bersalaman sesama sendiri...saat2 perpisahan ngan coursemate ku...
sgt sedih...
sempat m'snapkan pict di saat2 itu....

 
  
  


hr ni jgk misi menghantar brg2 ku ke k.l..wahhh...tersangat la byk brg2 ku ini...sampai sakit pinggang dibuatnya...bayangkan angkut brg dr tingkat 4..fuhhhhhhhh...!!mmg sakit badan...

....
.............
................................
sok, blk kmpung...say bubye 2 kota malim prima, proton city(tmpt kuliahku) n of coz UPSI...
 


Wednesday, February 10, 2010

exam psk

hr ni, sy exam psk(pendidikn sivik dan kewarganegaraan)
study sambil jiwa kacau..
sedihhhhhhhhhhhhhh!!!!

Tuesday, February 9, 2010

final exam..

hr ni bermula final exam sy n final exam yg terakhir sebagai student dpli di upsi..subjek yg plg ditakuti n serammmm...sejarah...

Sunday, February 7, 2010

studyyyyyyyyyyyy

nape hailah mls sgt nak study nih...final exam dh makin hampir nih...

yg patut sy BUAT...!!

MINGGU NI:
~paling penting, study 4 final exam..
~kurangkan masa melayari internet
~ngemas or packing brg2 sy
~asingkan brg yg mau dibawa balik ke kelantan n brg yg mau simpan kat k.l

BULAN NI:
~hntarkan kain pasang yg dibeli utk dijahit
~ambik bj yg dah siap jht dr kak ju(my tukang jahit)
~shopim brg2 prktikal
i)handbag br
ii)tudung br (dh beli dua helai setakat ni)
iii)beli kasut or sandle br(semestinya shopim kat vinci)
iv)save kn duit utk byk deposit umah sewa
..............
..........................
..........................................
..........................................................

tgh duk pikir kena wat ape lg....
will be continue..hehik!!!

Saturday, February 6, 2010

sakit...

td sy ke klinik ditemani housemateku, yan...
sakitnya bermula dr pg semalam..tp, sy buat x tau je dulu..sbb ingtkan xde ape2..bile bgn pg td, skitnya terasa makin kuat...nak bersentuh ngan ape2 pun x boleh...mmg terasa bengkak..
sy terus col my mom tanya pasal sakit sy 2, sampai sy nangis2 sbb takut..huhuhuhu!!..terasa mcm keanak-anakan pulak bile nangis td...pdhal umur dah 26 tahun...my mom cpt2 suruh gi klinik..
bgn jerk, terus gi mandi n siap2 pi klinik...
dh sampai klinik, nasib bek doktr pmpuan...doc pun cek sakit saya...
hurmmm, sy x blh ckp sebenarnya sakit sy 2...hhuhuhu!!!
tp, kelakar pun ada..mcm x sangka..
hurmmm....
lain kali, kena beringat2 n cek ade x benda2 melekat ke ape ke kat bj kita sebelum nak pakai...kalau x, jd la mcm sy td...hihihi..
bile cite kat akak n adik, diaorg gelakkan sy je..hampeh btl..hehik!!!!

Friday, February 5, 2010

seremban, i'm coming...

hr ni sy bersama paei,pejo n sham turun ke seremban, mau menjenguk sekolah tmpt sy pktikum nanti..(1 mac 2010)

perjalanan kami bermula seawal jam 11.00pg..bertolak dr tnjung malim...jam 12.30tghari, selamat tiba di bandar seremban yg agak sesak dgn kereta2..
agak susah nak mencari smk tunku ampuan najihah...t'pksa m'harungi bandar seremban yg agak sesak dgn kereta....nasib bek hp pejo de GPS..agak berguna jgk untuk panduan kami m'cari sekolah tersebut..
akhirnya, jumpa jgk..hihi~~~


Thursday, February 4, 2010

last klas 4 dpli

hr ni last kelas untuk sy sebagai pelajar DPLI UPSI 2009/10...mmg terasa sekejap sgt masa berlalu...terasa mcm br semalam br m'daftar masuk kat sini...walaupun sekejap jerk, tp mmg banyak kenangan saya bersama rakan-rakan di sini...memang sedih mau meninggalkan memori ni semua...segala pahit dan manis diharungi bersama hari demi hari...

Tuesday, February 2, 2010

february is coming

sedar x sedar, bulan februari dh datang rupanya...sangat terasa masa berlalu makin cepat...

mau promote jualan tudung

hasil sentuhan dari adikku..

 
  
  
  

hahahahah....ade org tgk ke blog saya nih, mau promote tudung ni...hehik!!!
tu semua hasil sentuhan tgn adik sy sendiri...hasil sentuhan saya akan menyusul kemudian, sbb x blajar lagi cara jahitan sulaman tu ngan my sis...balik kmpung ni, ingt nak blaja la cikit2...katanya dah laris jualannya tu...
sape2 yg nak tempah boleh la contact my sis (www.ija3003.blogspot.com) ...dia mmg pakar wat tudung nih...

Info pasal tudung ni:
1)Menggunakan kain bawal no.1
2)Sulaman jahitan sendiri
3)Menggunakan butiran diamond or belian yg sgt bermutu n gred no.1
4)Corak boleh dibuat atas permintaan si pembeli...

hahaha, sy mmg x reti nak bg ayat2 yg power nih...sikit2 tu boleh la...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...