Sunday, October 31, 2010

ibu kami sakit

dh byk hr stay di KBMC..ibu kami x sihat..first time jd gini..sebelum ni, my mom x pernah sakit lama2 cam ni..bile dh wat CT scan, doc ckp ada jangkitan kuman n bernanah di sekitar buah pinggang..mmg x blh terima kenyataan..tp, t'pksa akur bila doc ckp cam 2..tepat jam 9.30mlm (28hb 10 2010), ibu kami dibawa ke dewan bedah utk operate..hanya doa dipohonkan moga semuanya berjaya n selamat..terima kasih buat semua sedara mara n kwn2 ibu kami yg sentiasa dtg n x pts2 bg kata2 semangat pd ibu kami...

Sunday, October 24, 2010

exam paper!!

hari ahad yg sungguh indah..masa utk beristirehat di rumah sahaja..huhu..xde mood pulak nk jln2, even my sis n brother in law ajak kuar jln2..bg kat diaorg je la pi jln2..duk umah jew la nampak gayanya..t'paksa bersengkang mata menanda kertas jawapan student2 sy utk exam akhir tahun..br dpt paper sivik utk form 2 ni..4 kelas semuanya..lom msk lg subjek moral n pendidikan seni..mintak2 sempat la nk tanda nanti..huhu!!






Saturday, October 23, 2010

lunch at gurney hotel

nk cite kisah semalam..huhu..agak lama x m'update blog ni ..pas skolah semalam, cikgu2 CPT @ convent pulau tikus ade wat jamuan sempena utk akhir tahun..temu janji nya jam 12.15tghari di Gurney Hotel..dkt saja ngan skolah..naik kete x sampai 5 minit..huhu..
gurney hotel ni dkt dgn Gurney Plaza..huhu..msk shopim compelx ni, jd rambang mata lak..bila la nk shopim ni???gaji lambat lg..biasala cikgu br posting, mau 2, 3 bulan kena tunggu gaji nk msk..arghhhhhhhhhhhh!!!!!!!!lambatnyaa....huhu..seksanya menunggu gaji ni..apa2 pun layan pict ini dulu::

nasi oh nasi

moist choc cake & cheese cake mmg kegilaan sy..

yummy

ini feveret saya..rojak buah

saat kekenyangan

sambut besday salah sorang cikgu sekolah sy..yg b'bju kurung biru itu, pengetua smkCPT..


Wednesday, October 20, 2010

suatu pg di bilik guru

pg td, saja menggedik pose dlm bilik guru seawal jam 7.15 pg...huhuhuhuhu...



Sunday, October 17, 2010

convocation day

cuci mata !!!!!

pakai jubah


luvly cousin

luvly sis n fiancee

muahhhhhhhh!!!!

dlm dewan

me

cikgu cikgi

tq semua

kwn2 coursemate

sayang ADELIA

TQ en.tunang 4 d roses flower

tq 2 my sis & brother in law, my cousin n my luvly fiance..convo kali ni agak sedih coz my parents x dpt hadir..my mom kurang sihat, so xdpt b'sama2 on that day..nasib bek la ini convo utk kali ke-2..x terasa sgt la sedihnya..hurmmm..

finally


Saturday, October 16, 2010

dr penang ke kl

ohooooooo...di k.l suda...semalam, bertolak dr penang kol 5ptg..sampai k.l dlm kol 9.00mlm...sgt letih..esok my convovation day without my parents..my mom x bape sihat..so, xleh nk attend my convocation day..but, my sis n our cousin akan menemani sy esok hr...

Wednesday, October 13, 2010

tragedi 10.10.10

10.10.10..chantek bkn tarikh itu..di sebalik tarikh 2, mcm2 peristiwa yg berlaku..first, kita mulakan dgn good news dahulu::

i) Dr Sheikh Muszaphar dan Dr Halina dinikahkan pada hari ini 10.10.10 pukul 11.45 pagi di Masjid Tuanku
Mizan Zainal Abidin, Putrajaya.

ii) Aqasha dan Noor Baizura dinikahkan oleh Penolong Pendaftar Nikah Cerai Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan, Mohd Pauzi Ilias dengan berwalikan bapa Noor Baizura, Mohd Sabri Awang pada pukul 3.25 petang, Ahad.


bad news::

Tarikh 10.10.2010 bukan sahaja menjadi tarikh keramat bagi pasangan yang ingin melangsungkan perkahwinan, tetapi jugak tarikh yang amat memilukan kepada keluarga mangsa-mangsa kemalangan ngeri yang berlaku di kilometer 223.2 Lebuhraya Utara-Selatan (PLUS) arah selatan berhampiran plaza tol Simpang Ampat. Sebanyak 6 kenderaan terbabit di dalam kemalangan maut ini iaitu Bas ekspress Delima, Bas Jabatan Kebajikan Masyarakat, Toyota Vios, Perodua Myvi, Honda Accord, dan Toyota Hiace.
Kemalangan yang membabitkan 6 kenderaan ini mengorbankan 12 orang dan 40 orang yang lain cedera parah.
Kemalangan ngeri ini disifatkan paling tragis untuk tahun ini
(sumber:: http://limauais.com/gambar-kemalangan-ngeri-pada-tanggal-10-10-2010-yang-membabitkan-6-kenderaan/)
 




Sunday, October 10, 2010

10.10.10

congrats 2 my bff syazana safra..happy married life my dear..







Saturday, October 9, 2010

kami suka shopim!!

hr ni, dh de kt kampng..setelah kepenatan semalam m'drive kete dr penang ke KB..b'gilir berdua ngan akak je..abg ipar x dpt cuti, so, kami blk b'3 b'sama member akak..sy blk ni pun, coz de mission..huhu..dis sunday, i will be attend 4 solemnization ceromony my bff 4 ever 'syazana safra'..10.10.10..chantek bukan tarikh itu..dis week majlis akad nikah nya sj..n next week majlis sanding nya..but, sy x dpt attend mjlis sanding coz m'hadiri my convocation di upsi..
......
.............
kol 12.00tghari...affifahtul akmal @ anak kpd my mom best fren(cik na) singgah ke umah..huhu!!! wahhhhh, byk nya fifi bwk paper beg..apakah itu??? oh , acctually, sy ade view foto album nya kt fb..sgt jatuh hati ngan earing shawls yg dijualnya..so, apa lg, hjt di hati mau merembat sehelai dua..eheeee!!!  
stok2 brg kat bwh ni diambil dr k.L..Sempat jgk sy merembat 2 helai 'earing shawls'

'earing shawls'

paper beg yg dipenuhi dgn kain2 pasang yg chantek2 & mengaburkan penglihatan mata sy

kerongsang yg chantek2!!

inilah hasilnya sy mengenakan 'earing shawls'
tadaaaaaaaaaaa!!!!
sgt selesa menggayakan "earing shawls"..material kain jenis cotton n sejuk..
mlm nya pulak, sy & family t'chenta kuar jln2..coz esoknya dh nk tolak ke Penang..my sis ade sesuatu nk bg present 4 my mom..ape agaknya eh?? my sis jgk la yg beria mengajak kami semua kuar mlm tu..x mau cite panjang lorrrr...layan pict ni aje:::


ini pict seminggu yg lepas...nak dijadikan cite, ibu sy sgt b'kenan ngan 'rantai JED' itu..tp, masa tu, cuma tgk2 sj..x b'hasrat nk beli pun..so, my sis tgk mcm ibu sy b'kenan sgt2 pd jed itu..so, my sis decide mau bg present 2 my mom...kami pun semua kuar mlm td utk suprised kan my mom 4 d second time..eheeee!!!!
tgh pilih2..nsb ade lg yg b'kenan hr tu..

oh, ibu kesayangan kami semua

my luvly parents..
sempat aje m'snapkan pict..

masuk mall je, mesti budak demuk ni tido...Zzzzzzzzzzz!!!!

itu sj utk hr ni....

Friday, October 8, 2010

miss Adelia so much

hr n blk kmpung lg...yahooooo!!! ..mau tdo kejap..hr n blk skolh kol  12.00tghari..tdo jap, ambik tenaga nk drive ptg nanti..x sbr mau peluk cium Adelia kesayangan sy...

Kekanda Adinda

i'm crazy 4 dis songs!!!
t'baik dr Atilia &Monoluque
.....
.............
en.tunang..plzzz listen 2 dis songs..

jom layan lirik lg ni:::

Oh Kekanda
Jangan iri hati, Dinda naik pangkat lagi
Oh Adinda
Kanda mana dengki, malah Kanda support bini
Jadi Dinda mahu mengambil masa
Tapi Kanda mahu segera
Dinda ingin berjaya dalam kerjaya
Tapi Kanda mahu cahaya mata
Dinda belum bersedia
Kanda dah beria ria
Jadi yang mana satu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka
Oh Adinda, tolong jangan lekas curiga, lekas cemburu buta
Oh Kekanda, Dinda perlu berhati-hati, tak rela dikongsi
Kanda kerja overtime, terlebih masa
Itu yang Dinda harus berwaspada
Ini semua demi masa depan keluarga
Dengan Dinda atau sebaliknya
Kanda kerja malam
Dinda kerja siang
Jadi bila nak bertemu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka
Oh adiwira, dewataku, mari ikut cara Dinda
Oh Tun Teja, intan permata, mari ikut cara Kanda
Oh bagaimana? Bagaimana kita nak selesaikannya?
Apa keputusannya?
Oh Kekanda mari nyawa, kita cuba komunikasi
Oh Adinda mari sayang, kita cuba toleransi
Walau kita janji sehidup semati, kita berlainan
Kanda polar kutub utara
Dinda kutub selatan
Komunikasi, sikap toleransi, itu yang kita perlu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka
Walau kita sering dengan cara masing-masing
Kanda yang Perdana
Dinda yang Utama
Kanda segalanya
Dindalah nyawa
Kita tetap bahagia bila bersama sama
Bahagia bersama
Bersama selamanya
Bahagia selama-lamanya


Thursday, October 7, 2010

lemang oh lemang

owh, dh khamis..kejap je rasa..esok dh jumaat..last day sekolah utk minggu ni..semalam, ade post pasal kes sy 'mengamuk' kat fb..owh, sgt ramai yg m'bls comment itu..puas hati rasanya wat luahan mcm tu..lega sgt2..huhu..hr ni, sy ngajar kelas 1 Arif & 2 Azam..oh, diaorg agak ok utk hr ni..first time jgk sy masuk..xde la rasa nak mengamuk hr ni..br seminggu kat sekolah tu, dh xleh thn ngan perangai students kat situ..moga2 dpt b'thn la sy kat sekolah tu..
......
.......................................
hurmmm, tgk la meja sy utk hr ni..oh..sgt x sangka kena ngajar subjek Pendidikan Seni..x pernah t'pikir di benak fikiran ni..huhu..meja sy dh comot ngan lukisan student2 sy..seronok jgk tgk diaorg duk khusyuk melukis..sampai sy pun ikut sama nk pegang brush & poster colour tuh..hihihi


hr ni blh blk skolah kol 1.20ptg..oh, awal jgk..eheee!! mmg setiap hr khamis, blk mcm 2..lepas punch card td, tetiba nampak kak Napisah ( akak yg sama2 posting ngan sy) naek kete PK.KO... b'sama beberapa org cikgu yg len..dlm hati t'tanya2..eh, kemanakah diaorg mau pergi..huhu..so, lalu tepi kete, terus tanya ...then, diaorg pun ajak sy nek skali..eh, kita nk gi mana ni???jom, gi Balai Polis..de jamuan raya..cikgu sekolah kita dijemput..ohooo..apa lg, bab2 makan, terus jalan je...
.....
....................
sampai di sana, org dh ramai..oh, mknan sgt la byk...mcm2 ada..melayu, cina, india semuanya ada..sangat 1 Malaysia..mood raya still terasa lg bile dgr lagu2 raya dr live band kat situ..oh, t'nampak makanan feveret saya..
....Lemang oh Lemang....
dh lama teringin nk makan lemang ni..time raya, mmg susah nk jumpa lemang..negeri luar senang la nk jumpa, tp kat Kelantan, makanan tu jarang2 je jumpa..hihi...
jom layan pict yg x seberapa ini::




pnjgnya khemah!!!

mknan sy..lemang b'sama rendang & nasi impit b'sama kuah kcg
teh tarik...tarik jgn x tarik

cikgu hailah, cikgu zalina, cikgu harlida, & cikgu Balkhis( PK KO)

cikgu napisah, cikgu zalina, cikgu harlida & cikgu Balkhis

oh..cuba tgk gelagat gmbr ini..PK KO kami sdg menggigit lemang..hihi




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...