Friday, November 26, 2010

dilla engagemnt day

26 nov 2010..my fren, dilla mengikat tali p'tunangan..merangkap jg jiran sebelah umah..congrats 2 Dilla...welcome 2 d club....








Thursday, November 25, 2010

kek batik cikgu hailah

ohooo...td ngemas kat dapur, t'pandang biskut marie..tetiba t'fikir nak wat kek batik..lamanya x mkn..feveret sy tuh..hihi..kebetulan my sis (jaja) n adik kuar pi beli brg dapur kat tesco..terus call diaorng pesan kan bhn2 utk wat kek batik..jom kita tgk bhn2 nya..::

biskut marie (sebungkus) yg telah dipatahkan

milo..letak dlm 1 1/2 cwn

serbuk koko dlm 3 sudu

susu pekat ( 1 tin)

telur ayam ( dua biji je) gmbr ni sekadar hiasan.huhuhu..
butter ( dlm 1/2 cawan)..agak2 la..eheeee

..............
...................................
campurkan kesemua bahan di atas ke dlm periuk utk dimasakkan...first, masukkan butter, milo, serbuk koko, & susu pekat...kacau sehingga sebati..masukkan sedikit air kalau nampak pekat sgt...kacau lg...then, br masukkan dua biji telur...dh nampak kepekatan, terus masukkan biskut marie yg telah dihancurkan td..hihi...
dh nampak mcm sebati n masak, masukkan ke dalam bekas dan padatkan...letak dlm peti sejuk dn sejukkan nya...bile dh sejuk, blh la potong n sedia masuk kan ke dlm mulut utk dimakan dgn penuh nikmat...hihihiihi
...
.....
...........
tadaaaaaaaaaaaaaa!!!!
kek batik cikgu hailah



Tuesday, November 23, 2010

23112010

tghari td kuar ngan my sis ( jaja)..pi settlekan urusan ibu sy yg t'gendala dek kerana kesihatannya yg blum sembuh sepenuhnya..apa2 pun, sempat m'snapkan beberapa keping gmbar yg x seberapa nih..huhu






Monday, November 22, 2010

happy birthday 2 our mom

happy birthday 2 our luvly mom..Pn.hjh Wan Yah Wan Jaafar..moga dipnjngkan umur & dimurahkan rezeki..sentiasa diberikan kesihatan yg baik..& moga dikembalikan senyuman utk kami semua. kami semua sentiasa m'doakan yg t'baik..amin..

 

Wednesday, November 17, 2010

Monday, November 15, 2010

sila baca :)

utk renungan b'sama:


masak 4 dinner

tetiba mlm nih t'lebih rajin..huhu..pas mandi, solat magrib, siap2 utk masak..huhu..

nasi goreng + ayam goreng oleh chef cikgu Hailah  :)

yuhuuuuuuuuu...x sbr mau tunggu esok hari...pulang ke kampung utk berhari raya...  :)

pict yg disnap td, on d way pulang dr sekolah..sy amat x suka parut jerawat di muka sy tuh..shuhhhhhh!! tlg pegi maen jauh2!!!!!

Saturday, November 13, 2010

tq kpd en.IDEA

hihi..siapakah en.IDEA yg dimaksudkan itu..en.Idea tu dtg dr buah fikiran sy yg sedang m'belek2 picture2 kat fb..tetiba terkeluar la gambor yg sgt menarik perhatian sy ini..tadaaaaaaaaa!!!!



* sgt teringin mau wearing ini mcm 4 my big day..boleh kahh???hurmmm, sdg dan akan difikirkan...
*credit 2 sheila amir house * wink,wink!!!

luv it

dinner 4 tonight::

pizza from domino's pizza

si chantek2

ohh..superbbb!! suka sgt tgk gadis2 jelita especially yg b'gelar raja sehari..sy pun mau chantek n jelita mcm diaorg di hari p'sandingan nanti..O.M.G, cuba lihat foto2 di bwh ini yg btl2 buat sy jatuh hati manatap muka2 si jelita utk beberapa kali..sgt indah ciptaan TUHAN kan..kita harus hargai ape yg diberikan oleh NYA..syukur alhamdulillah..
......
..............
masih memikirkan tema & bj yg akan disarungkan 4 my big day walhal lambat lg..saje berangan-angan yg ntah akan m'jd realiti atau pun sekadar fantasi..
.....
.............
en.tunang selalu ckp, jgn la duk berangan lebih2 sgt coz our big day lmbt agi..beberapa bulan lg..hahaaaa!!

oh bienda yg cantik

really luv her make up

aida gadis melayu yg manis sgt2


oh..datin umi aida..sgt jatuh hati ngan baju itu..
gojes nya..blackkk...



Friday, November 12, 2010

putri kesayangan

cuci mata menonton picta Putri Adelia Batrisyia bt Amir ( 4 months)








Monday, November 8, 2010

jom heboh heboh!!!!

mau cite kisah semalam..kami b'empat menjenguk ke Stadium Batu Kawan, Pulau Pinang..jom heboh punya pasal..acctually mau ke sana semata2 nk borong makanan2 yg dh dipacking b'sama paper bag yg colourful itu..bkn apa pun..sy sebenarnya x suka tempat2 sesak mcm 2..tp, atas ajakan dr my sis n bro in law, pergi la jgk..x kan nak duk umah sorang2..huhu..kami pergi dh ptg..dlm kol 2 lebih..mak oii, jln punya la jem giler..lama gak dlm kete sampai naik pening kepala ni..sesampai je kt sana, abg ipar terus cari tmpt parking yg plg dkt, nsb baek la ade..kami kn bwk baby yg montel itu..so, kena la parking dkt2 je..masyaallah, ribuan manusia membanjiri stadium batu kawan..mcm2 ragam pun ada..ada yg b'pakaian mengalahkn artis pun ada..huhu..kami cpt2 serang booth yg jual brg mknan n minumam..sempat jugak merembat di booth munchy's, potato, dutch lady n mcm2 lg..siap m'beli, terus kuar dr tempat sesak itu..huhuhuhu...apa2 pun layan pict ini dulu:::


with teh syuhaida

cian si adelia..kepanasan..






Sunday, November 7, 2010

Anuar Zain - Ku Berjanji Karna Cinta

oh..sgt jatuh hati dgn lagu ini..terbaik dari Anuar Zain...

Title : Ku Berjanji Karna Cinta
Kumenunggu getar hatiku
Anganku hanya untukmu
Tuk bersama selamanya
Kita berdua..
Kau selalu mengisi hariku
Dengan canda dan tawamu
Kurasakan bahagiaku
Untukmu selalu..
Kuberjanji karna cinta
Kuberharap karna kasihmu
Selamanya dan tak akan pernah berpisah
Sampaikan nanti..
Kau selalu mengisi hariku
Dengan canda dan tawamu
Kurasakan bahagiaku
Untukmu selalu..
Kuberjanji karna cinta
Kuberharap karna kasihmu
Selamanya dan tak akan pernah berpisah
Sampaikan nanti..
Meraihmu…menggapaimu
Kuberjanji karna cintaku
Karna cinta..
Kuberharap karna kasihmu
Karna kasih..
Kuberjanji karna cintaku
Kuberharap karna kasihmu
Selamanya dan tak akan pernah berpisah
Sampaikan nanti..
Pernah berpisah..

kisah ibu sy

26hb 10 - ibu sy @ cikgu pn hjh wan yah wan jaafar dimasukkan ke KBMC (kota bharu medical centre) jam 4.30 pg..kol 10pg dpt msg dr abah, bgtau yg ibu sy ditahan wad..oh, sgt sebak perasaan nih..waktu tu tgh jaga exam dlm kelas..air mata ni mcm nk mengalir je..tp tahan aje..nanti x psl2 bdk2 nampak cikgu nangis..nape leh kena thn kat wad ni..mesti ibu sy sakit sgt ni..actually, seminggu sebelum 2 ibu sy mmg dh sakit2 bdn, demam n dh kena thn wad selama 4 hari..mmg tiap2 minggu sy akn blk kmpung jenguk ibu sy..ingt kan keadaan makin ok, tp rupanya jd sebalik nya..jam 12.30tghari, sy ke bilik pengetua..mohon untuk mintak cuti utk balik kampung..bile pengetua tanya nape, sy terus mengalirkan air mata..hadoii, mmg xley thn bila nak ckp yg ibu sy kena tahan di wad..acctually, sy sebagai cikgu yg br posting hanya dpt 2 hari je untuk cuti..1 hari dh mintak utk hr konvokesyen hr tuh..so tinggal sehari je lagi..then, pengetua bg kebenaran utk sy cuti esok hr..
...
...........
dipendekkan cerita, sy bersama my sis n abg ipar bertolak blk kelantan ptg 2 jgk..coz tunggu akak sy hbs keje kol 5..dr penang kol 6.30ptg..kami selamat sampai mlm 2, n terus ke KBMC..sgt sedih melihat ibu sy terlantar di katil..esok nya kami semua tunggu utk ibu sy dibawa ke Pakar Perdana utk dibuat CT Scan..nak dijadikan cerita, sy pulak tetiba demam n pns2 bdn yg teramat..pi klinik n dpt M.C utk dua hari (khamis & jumaat)..mlm 2 jgk, my sis n abg ipar kena blik penang coz diaorg keje n dh susah nk dpt cuti..so, sy x blh ikut diaorg blk sama..
........
...............
hari seterusnya:: khamis...jam 12.00tghari, doc msuk ke bilik ibu sy utk bg tau result drpd CT Scan yg buat semalam..time 2, hanya sy, adik pompuan(jaja) & baby Adelia yg jg ibu sy..so, kami sama2 dgr ape yg doc nk ckp..hurmm, bad news..setelah discan..rupa2 nya , ada jangkitan nanah & kuman di sekeliling buah pinggang ibu sy..oh, perasaan waktu 2 sgt2 down & sedih..doc ckp, ibu sy kena operate ptg or mlm ni utk elak kuman 2 terus merebak..doc kuar je dr bilik, kami semua menangis sbb risaukan keadaan ibu sy..hanya doa dipohon agar ibu sy selamat di operate...
.......
...............
khamis:: tepat jam 9.30mlm, ibu sy di bawa ke bilik bedah..ramai kwn2 ibu sy, sedara mara kami yg dtg utk bg kata2 semangat pd ibu sy..terima kasih pd semua yg x pts2 mendoakan kesihatan ibu sy..mmg satu pengalaman yg x dpt dilupakan dlm hidup sy..mlm tu, kami semua hanya berdoa agar semuanya selamat...jam 12.30tgh mlm, ibu sy dikeluarkn dr dwn bedah..alhamdulillah, semuanya selamat berkat doa dr semua..
......
............
sy sentiasa doakan moga ibu sy sentiasa kuat hadapi dugaan dari NYA..kami semua sentiasa ada disisi ibu kami...
........
............
5hb 11 :: ibu sy diberi kebenaran dr doc utk pulang ke umah setelah 11 hari ditahan di wad..tp, ibu sy masih bergantung pd water beg utk buang air kecil coz x dpt buang secara normal..mungkin kesan drpd operation..hope ibu sy sentiasa diberikan kesihatan yg baik & dpt meneruskn hari2 biasa dgn ceria selalu...





p/s:: 11 hari ibu sy di KBMC = RM 14k++...sgt b'puas hati dgn layanan dr private hospitals..tq 2 Dr.Mohd Kamal yg sentiasa m'mastikan ibu sy dlm keadaan baik & hinggalah b'ansur sihat..berkat doa dr semua..

Friday, November 5, 2010

happy deepavali

hr ni semua kaum india nyambut raya..happy deepavali..




blk kmpung lg

hr ni dh di kampung t'cinta..alhamdulillah, selamat sampai semalam kol 2 pg setelah b'tolak dr penang kol 8.00 mlm..blk jenguk my mom yg still terlantar di KBMC..tgk raut wajah ibu sy mcm dh beransur sihat..hanya 2nggu jwpn dr doc dh blh blk umah ke blum..hope hr ni, my mom dh blh blk umah..kesan jahitan 2 pun dh kering dh..alhamdulillah..cuma my mom masih b'gntung pd wayar utk buang air kecil..tiub di perut tmpt operate 2 pun x bukak lg..hope doc dpt settle kan hr ni..moga my mom cepat sembuh..insyaallah..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...