Thursday, May 27, 2010

last day kat sekolah

sedar x sedar, hr nie sy last day bergelar sebagai seorang praktikal di SMK Tunku Ampuan Najihah...uwaaaaaaaaa...sangat terasa kesedihan mau berpisah dengan student2 saya..huhuk!!!x sanggup nak hadapi semua nie..tapi, SETIAP PERTEMUAN ADA PERPISAHAN..

Tuesday, May 25, 2010

kemalasan m'update blog

owh....hr ni dh selasa..agak kemalasan yg teramat utk sy m;updatekan blog..hehik!!!cite pe yg menarik eh sepanjang 2,3 hari nih..hurmmm...sabtu lepas, hang out ngan bebudak 5 Melati..si Umaira, Fiqah n Nisa...x ketinggalan cikgu Faezah yg jd teman setia saya ke mana saja saya berada..huhuk..gmbr akan diuploadkan kemudian okeh...sedar x sedar, tinggal 2 hari je lagi sy bergelar seorang guru praktikal di SMTAN..terasa sedih mau meninggalkan anak didik saya..huhuhu
.....
..................
cikgu akan merindui kamu semua..sobbbb...sobbb..sobbb...sedihhhhhhhhh

Thursday, May 20, 2010

alhamdulillah...kelegaan yg teramat

askum pembuka bicara...huhuk!!!oh, hr ini adalah hr yg dinantikan sepanjang sy b'gelar seorang guru pelatih di SMK Tunku Ampuan Najihah...lega yg teramat kerana sy telah b'jaya dinilai @ di 'observe' oleh penyelia saya iaitu En.Mohd Noor , pensyarah dari UPSI...pg td, semua pelajar 3 semarak memberikan kerjasama yg bagus kepada saya..thanks 2 all my students...cikgu sayang korang semua..

Monday, May 17, 2010

hari guru yg best

hr nie, sekolah wat sambutan hari guru..mmg best...terutama persembahan dr guru2...satu dewan bergegar dengan gelak tawa budak2..


Sunday, May 16, 2010

16 mei 2010(selamat hari guru)

ohhhhhhhhhhh....saya hampir lupa utk m'updatekan blog sy pd hr ni...hari bersejarah la jugak...HARI GURU...x sangka sy sambut hari guru tahun ni sebagai seorang guru...opssss...bakal guru yg akan posting...time kasih kepada guru2 yg pernah mengajar saya selama ni...aspeseli to my beloved mom.......







Friday, May 14, 2010

???

cam biasa la...hr2 sy akan m'uploadkan pictas suka suki saya di bilik guru...heheik!!!!


Thursday, May 13, 2010

13 mei 2010

suka suki lagi di bilik guru
........
........................

diriku kehijauan

Wednesday, May 12, 2010

hampa dan kecewa

huhuk...sedih, hampa, kecewa...semuanya ada...ape yg diharapkan hr nie, semuanya x menjadi...lecterur janji nak dtg sekolah observe kami, tp dia x datang..byk kali call hp , tp dioffkan...huhuk...semua preparation dh buat, tp, dia x muncul2...kami semua agak sedikit kecewa la...tp, xpe lah, td saya dh mintak guru pembimbing m'observe saya utk kali terakhir...dh lepas satu beban..huhuk!!!maybe lect kami ada hal or ada masalah kesihatan kot...harap2 lepas nie, dia akan menjenguk kami di sekolah...insyaallah...itu yg diharapkan..masa pun x byk lagi...tinggal dua minggu jerk lagi, kami bergelar guru pelatih di situ..huhuu...
...........
...........................
walaupun dlm kehampaan, sempat lagi sy mengsapkan beberapa pictas di dalam bilik guru...hehik!!!
hehik...hr nie, sy dapat ferraro rocher..yummy!!!my feveret!!!!





Tuesday, May 11, 2010

esok kena observe ngan lecturer

oh..tidak....sgt terasa debaran utk esok hr...lecture akan dtg untu m'observe kami buat kali pertama...harap semua ok...insyaallah...

Monday, May 10, 2010

10 mei 2010

..........
......................


name tag saya senget...hehehehehe

Sunday, May 9, 2010

demam

demam?????opssss, bukan saya yg demam ok....tp, org yg saya sayang cgt2...my chenta hati..
tu la padahnya, semalam men air kuat sangat ...semalam, my chenta hati pergi desa water park, bermandi manda kat sana...celebrate besday anak sedara dia, tengku shabil...saya pun diajak, tp, xleh ikut sbb semalam de majlis celebrate besday2 budak2 asrama kat sekolah...huhuk!!!nasib x ikut, kalo x, demam jugak la nampaknya....



cadangnya, kami nak berdating hr nie..alih2 x jadi...coz die demam...never mind la sayang, next week ade lagi kan...moga cepat sembuh yer sayang..jgn lupa makan ubat....miss u so much...


Saturday, May 8, 2010

sabtuku di rumah sewa

yuhuuuuuuuuuuu!!!!! hr ni bersamaan dgn hr sabtu,8 mei 2010...sy hanya beristirehat di rumah sahaja..m'jlnkn aktiviti mengemas bilik, melipat bj, m'bsh bj..hehik!!!!...opssss, tgh pikir mlm ni nk pakai ape eh????mlm ni de dinner kat asrama sekolah...mjlis mkn mlm sempna sambut besday student hostel...hehik!!!!

Thursday, May 6, 2010

6 may 2010

pict saya utk hr nie yang masih lagi seorang guru praktikal di sek.men.keb.tunku ampuan najihah, seremban..


semalam di Melaka..

heeeeee!!!!! semalam saya agak kepenatan dan ketidaksempatan utk mencoretkan sepatah dua kata kat blog saye yg x seberapa nih..semalam, kami cikgu2 membawa seramai 80 org pelajar ke Melaka anjuran Panitia sivik..bertolak pukul 8.15pg dr sini...lokasi pertama ialah kami singgah di Istana Raja Melewar di Rembau..lepas tu, meneruskan perjalan yang agak jauh ke Melaka bandaraya bersejarah...pergi ke Taman Mini Malysia..gambar2 yg sempat sy snapkan utk semalam..huhuhu!!


Tuesday, May 4, 2010

kebosanan di bilik guru..

huhuk..moninnk....wing!!wing!!!...hr ni saya agak kebosanan di bilik guru..hr ni kalau ikut jadual sy, lngsung xde kelas...tp, x semestinya xde kelas, blh goyang kaki...no, no, no.....
.......
..................
pagi2 lagi, dah dpt masa utk relief..hr ni dapat 4 masa..huhu...td kol 7.30 sampai 8.50, sy relief utk kelas 4 semarak...dua masa straight...sangat la mengantuk ok pgi2 masuk kelas..perut pun berkeroncong...hbs masa, sy, yanie n firdaus ke kantin...minum2 n makan...huhuk...
........
..................................
naik ke bilik guru n terus buka laptop..agak bosan la...so , sy snapkan beberapa pictas dr cyberlink you cam di laptop sy...hehehehe!!!


Monday, May 3, 2010

pos brg ke kampung

 ........
........................

aktiviti utk mlm ni :

Packing brg utk diposkan..pe eh dlm kotak putih kat bawah nie...jeng3x...itu kain yg belum dijadikan bj...akan ku sarungkan di hari pertunangan nanti...hehik!!!!...masa tinggal sebulan jerk lagi...hrp ibuku cpt2 la hntr pi jahit...
p/s:tlg pesan kat tukang jht, jadikan bj saya plg cantik di hr p'tunangan nanti...heeeeee!!!!!



kat bawah ni pe plak eh:
1)birthday card utk abah saya...
~walaupun besday abah dah lepas( 1 MEI 2010) bersamaan dgn hr buruh, tp, kad ttp akan dihantar sebagai tanda ingatan dari anakmu yg jauh di perantauan ini...hihihihihi
.......................................
2)Kad Hari IBU utk ibu saya yg tercinta...
~memandangkan sekarang dh masuk bulan 5, jadi hari ibu pun tiba utk tahun ni...kad diberi sebagai pengganti diri...
3)Kad HARI GURU
~Jgn salah paham...kad ni bukan utk diri saya sendiri...maklumlah, dh bergelar cikgu sekarang ni...tp, 4 my mom...happy teachers day 2 u...thank mom coz being mom n teacher in my life...luv u all....muahhhhhhhhhhhh......

 
~himpunan kad2 yg akan diposkan esok hari~

isnin menjelma lagi

isnin dtg lagi...mcm biasala..hr ni dtg skolah ..tp x mcm selalu sbb berseorangan..paie balik kedah hr jumaat hr tu, pastu tetiba dia demam kat kampung..so, xleh lg dtg sini..hr ni, sy dtg la skolah sorang2..biasa pergi sekolah ngan paie..huhuk!!ramai jgk cikgu pelatih yg x dtg hr nie..4 org..fuhhh!!diaorg ni berpakat ke apa??hanya tinggal saya ngan yanie je yg dtg...terus pg td, saya jumpa pn.choi(pk 1) , nak informkan yg 4 org tu x dtg..terkejut jgk die..katanya, diaorg yg x dtg tu semua, mogok ke apa...hehe!!!x la, mmg diorg x sihat..so cam ne nk dtg skolah...
........
.........................
time ni, sy berblog di bilik guru..m'gunakan kemudahan yg ada dgn sebaiknya..waaa, mentang2 la wifi kat sekolah laju giler..hehe!!lagipun dh 3 hr sy x online..hihi...sebenor2nya, my maxis brokband kena potong, coz lewat sikit byr hari tu...sendiri mau ingat la..hehehe
......
.......................
aktiviti blk dr skolah:
1)pegi atm, kuarkan duit
2)pergi plaza seremban, ambik tudung yg beli hr tu, pergi hntr potong (nak pakai masa my engagement day)hehik!!nasib la jumpa kaler grey..
3)pi maxis broadbnd, byr bil
4)balik umah kot...heheheh

p/s:berblog sambil tunggu kelas yg terakhir, 4 semarak..masa ke 11..kol 1.00ptg...huhuk!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...