Sunday, January 30, 2011

baju 4 my akad nikah

oh..agak kepeningan & ketidak tahu-an utk memilih design yg plg t'baik 4 my bj akad nikah...duk belek2 gmbr2 bj kawen, xtau cam ne lah rupa design my bj nanti..minggu ni dh kena jumpa my own tailor..oh..cam mano nih..blom dpt design yg plg sesuai..
jom lah layan cite kisah beli kain 4 my bj akad nikah..
26/12/10:: sy & en.tunang ke jakel, KL..cadangnya mau mencarik kain utk bj akad nikah..semestinya warna putih b'main di kepala otak nih...putih kan simboliknya suci murni gituh..lately, kita tgk ramai yg berani wear kaler2 yg pelik utk akad nikah kan..but, 4 me, lebih sesuai wear warna putih...sebagai permulaan utk melangkah ke alam perkahwinan lah katakan..kain putih tu bile dh dicorakkan warna, akan t'bentuklah satu hiasan yg indah...sama jgk if kita nk melangkah ke alam p'kahwinan nih, mula dengan 0..lama kelamaan, bila dh tau asam garam kehidupan rumah tangga, masing2 makin dpt belajar cam ne nk hidup berdua..( oh...apa aku merepek nih..wakakakaka)
okeh..sambung blk cite pasal beli kain tuh...tgk punya tgk, survey punya survey...jumpa lah kain yg x seberapa chantek nih..memandangkan sy ni agak cerewet, so, kami agak lama di situ..org pulak makin lama , makin ramai..oh lupa..time tuh, jakel tgh wat sale pulak..ohooo...makin ramai yg menyerbu...

oh..ramai jgk brides to be yg memilih jakel..t'msklah sy & en.tunang...setelah diberi layanan plg tip top oleh kakak promoter jakel..akhirnya sy & en.tunang merembat kain utk dijadikan bj 4 our akad nikah...

eh..nape 3 layer..huhu..acctually, yg plg atas tu, kain lace, second, kain satin 4 alas & yg plg bwh tu, kain chiffon...

*masih memikirkan design 4 my bj akad nikah....

wedding countdown

ohoo..br menempekkan benda alah ni kt my blog..
oh..sdh boleh mengira detik, waktu n ketikanya...


sgt excited okeh..b'debar pun ada..how about our preparation..hopefully will go smoothly..
doakan kami yerp..

mood:: wisauu!!!!!

story mory about our wedding

okey lah..sdh byk menjenguk blog2 yg story pasal p'jalanan kisah kawen mawen mereka..so, start from today..i will share about story mory of our wedding yg tinggal bape bulan jerk lagi..walaupun, ade yg kata, lambat lg..tp sy rase cam p'siapan kami masih ala2 suam2 kuku lagi..aduhh..sedikit kepeningan memikirkan benda2 yg b'sangkut paut dengan hal kahwen mawen nih..

DIY kah..do it yourself???
mmg ade jgk b'perasaan begitu..

DIY 4:
1) d' hantaran for him
2)deco 4 bridal room
3)guest book
4)deco 4 candy buffet
5)doorgift

....
.............
mampukah sy m'jd seorang yg kreatif ?? cubalah...huhuk..acctually, dh ada brg2 n item yg sdh dirembat..tp, masih m'cari idea utk deco mengikut tema & konsep yg sdh ditetapkan...skarang ni, hari2 keje duk depan laptop..survey2 pict2 yg chantek2 , simple but menarik perhatian sy..leh jgk dptkan idea dr situ...oh..en.idea,tolonglah menjelma hari2..kan senang..x payah kepala ni pening2 duk fikir n cr idea yg t'baik..
tp, sy tdk lah sekreatif owg laen..idea sy kdg2 biasa2 saje..janji benda yg sy suka & selesa utk dipandang...
bkn senang nk kawen oooooo, byk benda kena fikir..dari A-Z..risau yg teramat, if kot2 ade benda yg t'tinggal nanti...hopefully sy dpt sediakan semuannya m'jelang hr bahagia nanti..

kalo byk sgt fikir, segala rambut yg ada kat kepala nih, blh jd gini agaknya..
oh..adakah sedikit masa nanti, sy akan jd gini..disebabkan t'lalu byk fikirkan hal2 yg perlu difikirkan..oh..no,no,no!!!!!

cerita kahwin yang tergendala

lately, makin ramai artis yg kawen mawen..yg plg terbaru pasangan ayu raudhah & zakuan adha..pasangan ni selamat diijabkabulkan pd 21 januari yg lepas..jom layan pict kawen diaorg yg malatoppp!!!

saat diijabkabulkan
cantik kan bunga pegang tuh..




i like purple too
ayu raudhah mmg chantek..
nampak keserasian..

malam berinai
jatuh hati pd kasut itu..awesome!!!



....
.........
.........................
.................................
.............................................
.............................................................


-


-



-


oh..d pelaminan yg sgt chantek..jatuh hati!!!!!!!

tomyam seafood 4 dinner

semalam adalah hari sabtu yg agak m'bosankan..hanya santai di rumah b'sama kakak, abg ipar & si pu3 adelia..tetiba, ptg 2, kakak ajak kuar jln2, shopim2, & makan2...kuar pun dh petang..agenda pertama, ke workshop..mau tukar rim tyr kete sy yg dh bengkok..mklum la, esok mau mulakn perjalanan yg jauh b'sama en.tunang..kena pastikan kete dlm mood yg baik..br lancar p'jalanan kami..huhu..x sbr mau blik kampung..sy & en.tunang akan b'cuti seminggu..byk benda perlu disettlekan..oh..sangat lah risau...ptg ni, en.tunang fly from k.l ke penang..esok pg, kami balik kay bee..


saat2 kebosanan menunggu menu utk dinner..

tadaaaaa!!!  tom yam seafood..wehhuuu..ado ketam 2 ekor..hehe

Saturday, January 29, 2011

inspirasi kahwin

wohooo..tik tok, tik tok..jam berdetik..sedar x sedar, dh nk masuk bln feb..ohoooo..cptnya times is running out..seram sejuk dibuatnya..hurmm..story about our wedding yg x lama lagi nih..byk benda masih blum settle..ah..t'sangat lah wisau...
that day, ade jenguk blog kawan, who is the femes blogger..sape lagi kalo bukan pn.lynna hirman..sgt teruja bile jenguk belog beliau..slalu je update news2 hebat..duk baca blog nya, ternampak satu entry nih..tetiba dpt inspirasi about our wedding...lynna dgn bangganya suggest kan her cousin to those who are brides to be like me...ni link blog her cousin..pn.liyana scr..wahhh, gara2 duk baca blog pn.liyana tuh, mlm tu sy tdo agak sedikit kelewatan..x sia2 duk tatap blog die..byk info yg sy dpt..huhu..
duk fikir dlm kepala otak ni, ngape owg len sempat mengarang pnjng2 & selalu update belog hari2..tp sy, sedikit kemalasan n ketiadaan masa utk story2 n conteng monteng kat blog buruk nih..apa2 pun, best sgt jenguk blog dua org nih...mmg hebat...& thumb up to u olsss...

kisah 17 Januari 2011..adik kemalangan

Isnin, 10.30 mlm, dpt panggilan dr my mom..gitau yg adik eksiden..x tau mcm mana perasaan nih..my mom gitau yg abah, & jaja dh gerak ke hospital..my mom x leh ikut coz kesihatan dia x mengizinkan lagik..mmg risau, b'debar, semua ada..then, try call hp adik..nasib bek ada org jwb..

aku : hello..aiman mcm mana?? ni sape
kwn adik: ye makcik, aiman dlm ambulans ni..makcik pergi hospital K.B yer..
aku: ni kakak aiman, bkn mak die..
kwn adik:oh..sorry kak..aiman patah kaki kak
aku: hah?? yeke(sambil kuar air mata)...

aduhhh...terus kuar air mata waktu tu..dh x leh cakap lagi..terus letak phone & terus call my sis jaja..mau tau cite pasal adik.. mlm tu mmg xleh tido langsung..setiap masa, mesti call my sis & abah..my mom pulak duk risau kat umah..aduhh...nape la semua ni jadi kat family kami..semua ni dugaan dr NYA..
jam 11.30mlm..my sis jaja, & abah skarang kat hospital Kota Bharu..bile dgr cite dr my sis pasal adik..mmg aku xleh thn mau nangis..my sis cite, adik meraung kuat sgt sbb x tahan sakit..tp masa tu, dia mmg x sedar..darah kat muka byk sgt..bile doc buat x-ray, tau2, peha sebelah kiri adik patah..
bile dpt tau peha adik patah, terus semangat aku down..mmg xleh fikir ape2 lagi...ya allah, kuatkan semangat adik..beri dia kekuatan utk dia tempuh dugaan yang hebat ini...

my mom call, mintak kami balik..esok pagi, terus call PK1 kat skolah..ckp kat dia, mintak cuti rehat utk dua hari coz blk kmpung tgk adik yg eksiden..sgt x sbr mau blk tgk adik..kami b'tolak petang coz tunggu abg ipar yg keje..tp, abg ipar t'pksa outstation pulak..t'pkasalah aku pulang ngan kakak & anak buah jerk..gilir2 drive ngan akak..selasa, jam 10.00mlm, kami sampai kat umah..
jam 11.00 mlm, sy & jaja ke GH..mau tunggu adik mlm ni..abah dh ada kat sana..so, bile kami pergi sana, blh la abah balik umah..bile smpai je kat GH, hati sgt b'debar2..

boleh kah aku tgk adik terlantar kat katil hospital nih???
kuatkah aku???
aku dpt thn kah dr menangis???
risau..risau..yang teramat..

kalau blh, x mau menangis dpn adik..coz x mau patahkan semangat dia..
sampai je kat wad 30(pembedahan lelaki), hati terus hiba yang teramat bile tgk keadaan adik..aku mmg xleh terima..ya allah..duagaan apakah ini???nape adik yg terima semua ni..??aku x boleh salahkan takdir..aku kena terima semua ni..

masa tu, mmg x sanggup tgk adik..bygkan, kaki sebelah kiri dibalut & langsung x boleh bergerak..muka sebelah kiri hampir 70% luka..bibir bengkak,pecah2..

macam mana adik nak makan???
macam mana adik nak jalan lps ni???

dua benda tu aku duk fikir....
sampai je aku kat sana, adik sdg lena tdo..tp bile die dgr suara aku, dia terus bgn..ya allah, kuatkan semangat aku..aku x mau nangis dpn adik..aku borak2 ngan adik..tanya dia sakit ke x???aku risau yg teramat coz adik t'sangat lah manja dgn kami walaupun umurnya dah 17thn..tp kami anggap adik masih keanak2-anakan..
tetiba, adik gitau yg dia lapar..masa tu dah kol 12tgh mlm..kesian pulak aku dgr dia ckp gitu..aku n jaja terus kuar pi beli makanan..masa pi beli makanan, dlm kete, aku nangis sepuas2nya...nape aku lemah semangat..mmg xley tgk adik jd cam gitu..

esoknya..pagi2 , jaja ke sekolah..aku yg jaga adik kat hspital...kol 8.30pg, abah dtg...doc pun ada melawat adik, & ada ckp yg adik akan dioperate peha utk masukkan besi pg tu jgk...lega hati aku bile doc ckp gitu..lg cpt buat, lg bgs..xde la adik duk tanggung kesakitan lama2..
tp, tunggu punya tunggu..sampailah ptg, lngsung xde apa2..doc janji nak operate pagi tu, tp kami tunggu sampai ptg, xde buat apa2..aku dh x tahan tgk adik duk sakit mcm 2..terus kami b'bincang mau discharge kan adik & pindahkan ke Kota bharu medical centre..mmg silap kami x hantar adik awal2 ke KBMC..coz, ambulans yg pi hntar ke GH..bile dpt tau GH mmg slow, lambat, n segala mcm, terus aku jadi anti & nak marah ngan pegurusan hospital kerajaan nih..x tepati janji..pengurusan pun lembab..punya lah byk alasan bile kami mau discharge kan adik..sampai kami seakan2 nak bergaduh dgn nurse2 n doc kat sana..pasni, aku syorkan sape2 je, better choose private hospital..walaupun kos agak mahal, tp mmg berbaloi & puas hati...

19hb..jam 7.00mlm, adik sekali lagi dibawa naik ambulans utk dipindahkan ke KBMC..aku mmg x sanggup tgk adik menahan kesakitan bile nurse nak pindahkan dia dr katil...bayangkan, 6 org yg angkat adik masa tuh..mmg aku x sanggup tgk dia sakit...

aku: adik sabar yer..kak ngah ada kat sini..k.ngah x balik..teman adik kat sini
adik: k.ngah jgn balik penang lagi..kalu k.ngah balik, sape nak jg adik...

sayu hati aku bile adik ckp gitu..aku pulak langsung x leh tinggal kn adik..sepanjang jg adik, aku langsung x blk umah..duk jg dia jerk..aku mmg kesian kat adik...sampai je adik kat KBMC, terus dibawa masuk ke bilik x-ray..DR.abang namanya..yg jd doktor pakar tulang & doktor yang operate adik..

esoknya, jam 8.30pg, adik dibawa ke bilik bedah...b'mula saat itu, aku mohon doa dr TUHAN agar adik kuat semangat...
sebelum masuk bilik bedah, adik tido je..aku kejutkan adik..

aku: adik..bangun..kak ngah nak lap badan..jap lg, adik masuk dewan bedah..adik kena tahan walaupun sakit..byk2 selawat..ingat tuhan..k.ngah tunggu adik kat sini..
adik: nanti masuk dewan bedah, doktor bius ke x??
aku: mesti la doktor bg ubat bius, nanti adik xkan rasa sakit..

saat2 adik dibawa ke dewan bedah...
alhamdulillah..semuanya selamat...adik bertarung di dewan bedah lbh kurang 2 jam lebih...kami semua bg semangat kat adik..yg dia kena kuat, kena tahan sakit..ada hikmah di sebalik semua ni...
yg aku paling risau..adik nak SPM tahun nih...aku harap sgt, adik cpt sembuh & blh pergi skolah mcm biasa...

*adik dh x boleh bwk motor lagi tau..pas ni, kena blajar bwk kete pulak*


kronologi kejadian eksiden adik & kwn nya::

jam 10.00 mlm...adik blk dr tusyen sejarah...
jam 10.15mlm..adik dilanggar oleh kete yg nak wat u-turn dpn masjid telipot..adik yg bwk motor, n kwn nya kat belakang..
dua2, melambung dr motor..adik luka kat muka sebelah kiri, & patah peha kiri..
kwn adik pulak , patah kaki kiri...
tuan punya kete, langsung x tlg adik & kwnnya, tp lari.. & dianggap kes langgar lari...nasib bek no plate ketenya t'cabut.. & abah ada simpan no.plate kete tuh...

maaf ye tuan punya kete..aku t'pksa pamerkan no plate nih..yg langgar lari adik aku..sekurang2 nya dtg la tunjuk muka, mintak maaf ...tp, langsung xde sikap b'tanggungjawab atas kesalahan sendiri..

*kalo aku dpt tuan punya kete tuh, aku mau dia ganti balik kesakitan yg adik alami skarang nih, kalo x disebabkan ko yg langgar adik, adik x kan jd mcm skarang..
tp, aku kena terima ketentuan dr DIA..DIA yg menentukan segala2nya..mungkin ada hikmah di sebalik semua ni..*


apa2 pun, yg jadi ttp jd..aku & family tabah terima semua dugaan dari DIA..kami sentiasa bg semangat dan harapan pd adik utk dia teruskan hidup dengan semangat baru...
 
semangat baru utk adik...
XBOX...present birthday utk adik dr kami semua..kami sayang adik..besday adik 20 januari..& masa tu adik masih kat KBMC..thn ni, adik sambut birthday kat KBMC..kami semua m'doakan adik cepat sembuh...

lastly, terima kasih buat kwn2 adik, yg x pts2 dtg melawat adik kat hspital.. yg 2, 3 kali dtg pun ada..thanks coz kamu semua dtg bg semangat pd Nur aiman syazwan bin hj bakhari..
SIC students @ kwn2 adik..thanks to all..

our own bisness..pu3 fashionista

agak kelamaan tidak m'update belog atas sbb2 x mmg x blh dielakkan..huhu..
1) penyakit MALAS yang melampau
2) xde masa
3)busy ngan keje2 b'timbun di sekolah

ohoooo...fisrt at all, sangat teruja bila kami bertiga bergabung tenaga 4 making our own bisness..kecil-kecilan sahaja & br sahaja mula2 b'jinak2 m'ceburi bidang ini..budak br belajar lah katakan..huhu..
the owner of PU2 FASHIONISTA

pu3 fashionista menyediakan pelbagai jenis shawla yang menarik & up to date utk kaum hawa yang gemarkan fesyen terkini...
kwn2, if berminat silalah cuci mata di pu3 fashionista & our blog is http://pu3fashionista.blogspot.com/

Wednesday, January 26, 2011

voting 4 d contest sdh b'mula!!

OMG!! setelah sekian lama tunggu masa utk vote 4 contest yg aku join..."what's hot is gettin hotter!" from cstproduction & lyndarahim

 

oh..voting sdh b'mula..mmg byk saingan yg sengit..huhu..bile tgk ranking vote, aku punya entry x ramai sgt yg vote..masihkah ada harapan???hurmmm...moga ada rezeki kali ni...tarikh tutup utk vote ialah 11:59 malam 31hb January 2011.. good luck..jom vote 4 my entry..


just click here & cr entry no.42...then, click ikon LIKE de sebelah kanan...


good luck 2 everyone!!!

Monday, January 10, 2011

My Dreams "Love Story"


 Oh..pertama kali t’gerak hati untuk masuk contest yang sangat menarik & superb oleh CST PRODUCTION & LINDA RAHIM..of coz keduanya sangat menyempurkan hari bahagia buat semua bakal raja sehari...actually, sy tau pasal contest ni bile jenguk fan page cst..terus jatuh hati & hati m’buak2 utk mengarang sesuatu yang paling terindah dalam hidup saya..
Kawan2, para blogger & para facebooker, jom tgk info psl contest nih::
____________________________________________________________________________________

Contest "What's Hot is Gettin' Hotter" by CST & LYNDARAHIM KUALA LUMPUR
Objective
- Bagi meluaskan lagi konsep dan idea-idea yang dibawakan oleh CST & LYNDARAHIM KUALA LUMPUR.
Tumpuan
- Para blogger, para facebooker,
Bagaimana utk menyertai
- Tukarkan picture profile anda kepada picture profile sama seperti CST PRODUCTION dan LYNDARAHIM KUALA LUMPUR sepanjang contest ini berlangsung (6 Jan - 20 Jan 2011)
*Picture profile boleh di download dari www.cstproduction.com/contest
*Jangan lupa setkan thumbnail picture profile anda kepada gambar chili merah tu. lihat panduan pada profile CST.
- Updatekan status anda kepada "What's Hot is Gettin Hotter" dan tag kan CST PRODUCTION & LYNDARAHIM KUALALUMPUR
- Pilih salah satu tajuk di bawah dan olahkan secara paling creative di dalam blog anda atau facebook notes:
1) My Dreams "Wedding". (anda boleh ceritakan konsep wedding yang anda impikan)
2) My Dreams "Love Story". (anda boleh ceritakan jalan cerita cinta yang anda impikan / kisah benar anda)
- Dan diakhir penulisan, letakkan logo CST & LYNDARAHIM KUALA LUMPUR beserta link ke www.facebook.com/cstproduction & www.facebook.com/LYNDARAHIMKUALALUMPUR    
- Logo boleh download di (www.cstproduction.com/contest)   
- Kemudian emailkan penyertaan anda kepada cstproduction@gmail.com
1) Nama anda
2) No Tel anda
3) Facebook ID anda
4) Link entry blog anda / link entry facebook notes anda
5) Tarikh Majlis anda (Jikalau berkaitan)
Hadiah?
- 1 event full coverage by CST PRODUCTION photo & video (Majlis pernikahan / Persandingan / Pertunangan / Aqiqah / Birthday / etc... )
- 1 set wedding Dress Bride & Groom (worth RM4000++) by LYNDARAHIM KUALA LUMPUR.
- Hadiah ini valid sehingga 1 Jan 2012 sahaja.
- Hadiah boleh di tukar milik.
Siapa yang boleh join?
- Sesiapa yang mempunyai blog dan facebook yang meminati hasil kerja CST & LYNDARAHIM.
- Sesiapa yang ingin berkahwin.
- Sesiapa yang ingin menghadiahkan hadiah utama ini kepada kwn2 atau adik beradik. 
Pengadilan
- Pihak kami akan memilih pemenang berdasarkan penceritaan yang menarik dan voting dari para pembaca. 70% daripada voting & 30% daripada Juri CST & LYNDARAHIM. 
Tarikh Tutup penyertaan
- 6 Jan - 20 Jan 2011 (Penyertaan)
- 21 Jan - 31 Jan (Online Voting)

menarik bukan!!! so..jom join contest hebat ini!!!!
 Ok..disebabkan rata2 penyertaan yg sy tgk, kebanyakannya memilih utk storykan tajuk: “My Dreams Wedding”, sy memilih utk m’ceritakan tajuk yang kedua itu: My Dreams Love Story dan memilih untuk menceritakan kisah benar saya dan di..oho..mungkin ianya hanya kisah biasa saja dan x semenarik kisah anda, tp sekadar ingin flash back kembali rentetan2 kisah chenta kami..acctually,ada sebab sy tdk memilih tajuk pertama itu... mmg sronok bc story2 about dreams wedding sesape yg join contest nih...byk story mory diaorang yg menarik...tp,sy xmau lor ceritakan impian perkahwinan kami, biarlah ia m’jd rahsia dan x surprise lah kalo diceritakan pada semua..ekeeee!!! 

Jom buat karangan cinta:: (tp sygnya sy bukan cikgu b.melayu... maaf yer kalo karangan ni biase2 saja)
___________________________________________________________________________________
My Dreams Love Story 

Permulaan cerita..mengungkap perkenalan seawal tahun 2002...tahun 2004, masing-masing meneruskan pengajian..opss, cinta kami, cinta PJJ okeh..saya di bangi dan dia di Kedah..semasa di Bangi, dia selalu temankan sy ulang alik dr kb-bangi dan bangi-kb..first time b’jauhan dgn family menyebabkan sy selalu ingin pulang ke kmpung halaman..hanya dia peneman setia saya...Waktu tu blh katakan cinta ala2 monyet lah..al-maklumlah, bebudak hingusan lagik..hehik..
2006, saya di semester akhir, dan dia sdh melangkah ke alam pekerjaan...lama-kelamaan, kami amat jarang hang out, b'dating sesama coz dia blh dianggap workaholic..masing2 dah mula x m’nunjukkan keserasian..dan kami tidak kekal lama..then, ambik keputusan utk break-off...oh..bagai nak giler..mmg xley terima langsung..sedih kannn...sob,sob..!! tp, hati dah kata gitu..t'pksa terima aje..
 2007, sy cuba utk carik kerja bile dh grade sbagai mahasiswi dr UKM..so, dpt keje kontrak sahaja..tup, tup, time tgh keje 2, alhamdulillah, dpt tawaran for futher my study in master...2008, welcome back to UKM..jumpa member2 lagik..bile sibukkan diri ngan study ni, sy makin dapat lupakan kenangan terindah b'sama si dia...
oh...study sampai mata jadik cam gitu....chomel kah????
2008, sungguh x disangka, hari raya aidilfitri tahun itu, dapat tetamu x diundang pada hari raya ke-2..ecehhhh..x diundang ke??masih ingt lagi tarikh tu..9 Disember 2008...kuat nya ingatanku..si dia b'tandang ke rumah..walhal kami dh lama x ketemu coz dh break up kan...i think about two years...tp, dia wat muka x malu dtg umah kite..oh, punye la b'debar gile mau kuar bilik time raya tuh...last2, kuar jgk..on that day, i'm wearing bj kebaya nyonya kaler biru laut..camat hari raya..hehe...ingt lagi tuh...haha...
gadis & bunga
...masing2 buat muka malu2 ala2 kucing tomey gituh...meowww!!!!!!!
from that day, dia dh mula contact sy kembali...tp just biasa2 saja..just friend...tanpa beri kata putus..tp, dia ada ckp yg dia akan cr sy jgk suatu hr nanti...blh p'caya kah????then, kami bwk haluan msg2..bak kata orang2 tua, kalo dah jodoh, xkan ke mana...
2009, sy skali lg, dpt continue study di UPSI..for my DPLI..wahhh...akhirnya, sy memilih utk m'jadik seorang guru yg m'didik anak bangsa...skali lagi, busykan diri dgn study, study, study dan study....
April 2010, sy di semester akhir..dan dia muncul kembali...oh..sangat tension time tuh..
coz diganggu 24jam..tanpa henti!!!..rasa mcm nak bunuh diri aje...rasa nk pijak2 hp ni, bg pecah..dan x mau diganggu lagik..teruk nya??nape jd gitu eh...dh letih mau lyn perangai lelaki kah???huhu...
betapa kerasnya hati sy waktu tu..langsung x blh terima kehadiran dia lagi..tp, die ttp x putus asa utk dptkan sy kembali...satu bulan sy langsung x hiraukan die..bile dia call, sy cancel kn, offkn hp..bile msg, sy langsung x pedulikan die..teruk kan!!! sehinggalah muncul nya bulan MAC 2010..penentu segala-galanya....
Mac 2010, pktikal as a teacher di seremban...dia meluahkan sesuatu pd saya...mau menyunting saya...sembahyang istikarah paling penting utk mohon petunjuk dari DIA..betulkah keputusan sy utk sehidup semati dgn dia??...at last, akhirnya terjawab....alhamdulillah, pintu hati sdh t'buka utk dia...m'dapat restu dari NYA dan dari family t'chenta...
PART 1:  20 Mac 2010...rombongan merisik b'tandang ke rumah saya..
setelah m'dapat kata sepakat, kami telah mengikat tali pertunangan pada 5 Jun 2010..
PART 2 : 5 JUN 2010  ~ watikah pertunangan ~
oh..hati ketika ini sangat berbunga2..rasa mcm br mula2 b'chenta aje...tetttttttttt!!!!!..jom nyanyi lagu "bunga2 cinta"..
wakil dr family sy..
wakil dr family en.tunang..
setelah bincang2 antara keluarga Hj Bakhari & Tengku Kamaruddin...telah m'dapat kata sepakat utk kami melangsungkan p'kahwinan pada tarikh yang masih belum diumumkan lagik...eheeee..bile yerp..insyaallah..sampai masanya nanti, semuanya bakal t'jawab..yg pasti, majlis kami pd tahun 2011...hip hip horeyyy!!!

cik tunang & en.tunang
bercerita ttg p'siapan kami sebagai raja sehari...saya dan si dia dah mula buat preparation seawal tahun 2011..baju 4 our akad nikah sdh tersedia, tp blom hntar kat my own tailor lagik..design bj pun dah ada..
26 Disember 2010:: Jakel m'jd pilihan kami..kakak jakel sdg potom2 kain ..tenkiu kakak jakel coz sudi melayan kerenah sy yang agak cerewet..
but, kami still blum ada bj 4 our hari p'sandingan..alangkah bahagianya kalo kami dpt menyarungkan busana dr Lynda Rahim dan CST production yang merakamkn saat2 indah itu...oh..sgt teruja...pelissss kwn2..tlg jdkan impian sy t'laksana...angan2 yang mungkinkah menjadi realiti..insyaallah....

Itulah kisah chintan chintun kami..blh jgk kalo nk dianggap: falling love again for the second time..hehik...chumil kan....
Kisah chenta kami biasa saja..tidak seindah cinta Romeo & Juliet..whatever happen, dia tetap di hati sy selamanya..dan saya sentiasa rela terima kekurangan dia, dan dia terima kekurangan saya..sentiasa b'syukur dgn pemberianNYA...kami memohon doa dari semua moga kekal ke jinjang pelamin...insyaallah..doakan yg t'baik utk kami...

~ the end ~
_____________________________________________________________________________________
Special thanks to:: 

http://www.facebook.com/cstproduction

http://www.facebook.com/LYNDARAHIMKUALALUMPUR



Sunday, January 9, 2011

banana split 4 today..awesome!!!

tghari td, kuar luncie muncie with my sis, abg ipar & anak sedara..putri adelia batrisyia..kami ke Quensbay Mall yg dekat saje ngan umah..fuhhh...punye lah susah mau m'cari parking..sampai abg ipar round 2,3 kali..huhu..ramai nya manusia kuar hujung minggu nih...kami luncie muncie at Johnny's restaurant..mau mkn2 nasi, steamboat..n yg paling penting..banana split..eheeee...mcm biasalah..jom layan pict::






..sekian..

oh..mlm ni..mau lyn AJL..wehuuuuuuuuuuu!!!!
agak2 Dato' CT ada dop mlm ni...??????

Saturday, January 8, 2011

kek wawen yg tantek!!

godek2 pict kek wedding kat google..jumpa byk sgt kek wawen yang tantekk!!! aduhhh..x tahan tgk kek2 tantek itu...sape boleh tlg merealisasikan impian sy , nak ada kek mcm kat bwh ni di hari bahagia sy nanti...huhu...
















scroll la kt bawah lagi



















lagik..

















jumpa apa2 x???




















ishhh...mana ni?? ade ke x de ni??

























tadaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!




chantek kan...cousin sy ade kedai kek tau..nak pujuk2 die, mntak buatkan kek mcm kat atas nih..moleh kannnnn!!!!! pelissssssssss....eheeeee....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...