Sunday, March 27, 2011

DIY ( hantaran wawen)

hi u ollsss..nak tau x?? 4 my hantaran, 100% i gubah sendirik tau...oho, semua skali ada 11 dulang nanti...11 dulang ni utk bakal suamy i nanti.. n dia kasi 9 kat istery nya..

not fair kan!!! 

sgt x adil..hihi..tp kalau ikut adat melayu, mmg mcm tu..kena balas lebih drpd apa yg kita bg..contoh 5 & 7, 9 & 11, 11 & 13,...........


jom tgk hasil yg i dah buat::

pict ni i edit bg xde kaler..x suprise la kalo i dh tunjuk awal2..hehe

* later i akan update step2 & material yg perlu ada utk wat gubahan nih..

tunggu!!!!!!!!!!!!!!!

new gadget!!

wehuuuu!! msh ingt x entry nih..cuba klik sini

oh...at last..apa yg diidamkan selama nih jd kenyataan...even, makan masa yg agak lama utk i dptkan dua benda penting tuh..eheee!! di mana ada kemahuan, di situ ada jalan..yg pasti, kite kena ada impian setinggi gunung..bila dh ada impian or dream, pastu kena lah berusaha utk dptkan benda tuh...bukan ambik masa sekejap tau..lain lah, kalo u ollss anak org berada..nak apa2 je, terus dpt kan..
tp, i hanyalah anak org biasa2 saje..so, i kena usaha sendiri tuk penuhi impian i tuh...hehehe!!!


mood::  yeayyyyyyyyy!!! sambil lompat2...hehe..pasni, leh la i tembak2 guna slr pulak...

dslr NIKON D3100.

my BB..


kain 4 my bridemaids

nak story kisah kain 4 dyg2 i nanti...acctualy, time scholl holiday yg seminggu hari tuh, i gunakan masa sepenuhnya utk fikir things yg x settle lagi..i ngan my lil sis, buatkan name list kwn2 i , kwn2 my lil sis, n sedara mara yg dpt attend my wedding tu nanti...so, kami kira, bape pasang n bape meter kain yg nak kena beli...

budget pun kena tgk jgk tau!!hihi..

then, survey punya survey, byk kedai jgk yg kami msk...aii, sshnya nak cari kaler yg berkenan ni...

i prefer utk cari kain yg plain jerk..ikut warna tema...x suka lah kain yg munga2 n corak2 ni...x sesuai gitu!!

at last, kami jumpa jgk kain yg dicari...warna pun ok..harga??? lagi lah ok...

sorry yer dyg2 i, i bkn nak bg u olss pakai kain yg murah2..tp, i kena tgk my own budget..hehe...!! tp kain u olss cantek okeh...i dh choose kaler yg terbaik punya...

tp, syg!!!!! i lupa nak snap kaler kain tuh...
adoiiii!!! cam ne ntah, i boleh lupa...

tp, kt bwh ni warna yg seakan2 yg i pilih tu::


utk dyg2 @ kwn2 i pakai..i choose dis kaler...
jenis material:: kain chiffon

yg ni utk makcik & cousin2 i...
jenis material:: i x pasti lak kain kenis ape..tp, i x bg chiffon coz  x nak sshkan diaorng utk alaskan bj tu nanti..hihi

nampak kan...dua kaler yg b'beza...hehe..i sengaja carik kaler yg different ..nanti sng la org nak bezakan antara sedara mara i n kwn2 i...heheheh!!!


link2 to B2B

wehuuuu!

sakit pinggang i duk mengadap lappy nih dr td...byk jgk blog & link yg i jenguk..x larat nak bc blog diaorng..mmg best..byk inspirasi yg i dpt ...huhu...

u olss, kt bwh ni, link blog n website yg besttt!!!



opsss...itu aje kah???hahaha...acctually de lg blog2 yg best...i akan update nanti eh..bile i dh jenguk byk2 kali, leh la i copy n paste kan link nya kat sini nanti..

hehehe!!

*tetiba semangat lebih 4 persiapan wedding i nanti...hehehehe!!

design 4 my wedding dress

hi u ollsss.....

selamat hari ahad..esok dh isnin..uwaaaaaaaaaaaaa!!!!!

nak cite kisah semalam yg x habes lagik..uhuhu

time i duk pilih material 4 my wedding dress masa kat jakel semalam, i ada belek majalah pengantin edisi april yg covernya fouziah gous tuh...

belek punya belek, jumpa 1 wedding dress yg chantek n simple..terus fikir mcm nak tukar design..

even, sebelum ni i dah bincang ngan my own tailor about my design yg i nak tuh...

tp, bile tgk design yg baru tuh, terus jatuh hati n nak dress wedding yg mcm gituh...eiii, ngada2 kan...tp, i duk teringat n t'byg2 je design dress tuh...sampai t'bawak2 dlm tido (ecececece!!!! tipu sunat)...heheheheh

oho...!!! skarang nih, i berusaha tuk dptkan majalah pengantin tuh...


*to all B2B , u olls kena dptkan majalah ni tau...byk design2 t'baru n tips2 berguna utk bakal pengantin mcm kite..

kad wawen kami!!!

wahhh!! draf utk kad wawen kami dh siap..x sabauuu nk nengok!!! even kami ambik design yg plg simple..huhu

diaorng srh pi tgk n cek draf tuh..tp, ssh lor...dis week, en.tunang blk kmpung...

sy pulak kat penang..itu lah padahnya bile buat benda jauh dr kite..



nak pegi pun ssh..hurmmm, still fikir n cari masa yg btl2 sesuai..

kami order kad wawen tantek dengan LH creative..

somewhere in k.L...click lah kat link tuh..kat situ, ada beribu2 jenis design kad yg tantek!..even, design 4 paper bag pun ada jgk...huhu...

Saturday, March 26, 2011

kisah wedding dress 4 reception..


lalalallalalallalallalala!!!!! 

OMG!!!! 
biar btl, i xde lg bj 4 our hari persandingan...aduhhh!!! sempat ke nak carik material dlm masa t'dekat nih..fenin lah, fenin lah!!!!!

since, benda ni ptt i settlekan dari 2 minggu lepas,time school holiday tuh..tp, dh byk kedai i masuk, still i x decide lg nk beli kain kaler ape..oh!! nape jd cam gitu eh..adoiii!! betapa cerewet nya i ni...

memandangkan saiz badan i yg agak kecik n ssh nak cr bj wedding yg btl2 fit ngan bdn i, better i tempah n beli material sendiri..ukur baju di badan sendiri ,
okeh!!! i sgt suka ngan pepatah itu...huhu

aduh...cpt2 fikir..cr jalan penyelesaian 2 solve my big poblem nih...hurmmm...bincang2 ngan en.tunang i, dia decide nak pakai kaler yg sesuai ngan skin die...jd, i t'pksa ikut kata hati die..xdpt lah i nak pilih kaler yg die x suka...adoiii, bukan i je yg cerewet, tunang i pun sama...

susahnya wat keputusan bile ckp dlm phone nih..maklumlah, sorang kat penang, sorang kat k.l...jd kami ssh nak wat keje sama2...sgt x suka okeh...ssh i nak wat keputusan yg btl...dan i plg x suka wat keputusan sendiri...huhuhuhuh!!!

so, tghari td, i ngan akak nafisah pi jakel kat sg.petani...hah???jauhnya..nape i sampai pi sana...nak dijadikan cerita, kat penang ni xde jakel..yg ada cuma kamdar...huhu...acctually pg td, sekolah ada mesyuarat PIBG..then, pastu i ajak kak nafisah( one of d teacher at the same school ) to jln2 ikut i pegi jakel..kebetulan, dia pun kaki jalan..huhu...

hjn je sepanjang p'jalanan kami td...tp, kami gagahi jgk ke destinasi yg dituju..hehe..

kalo x silap, smpai di jakel kol 2.00ptg kot..huhu..

pilih punya pilih, tgk punya tgk..
akhirnya sy merembat jgk akhirnya!!!
owh..kos utk sepasang dgn pengantin lelaki hmpir 7++..okeh..agak berbaloi la jgk...
punye lah lama kami kat sana..siap solat zohor kt situ..huhu..kol 4.30ptg br kuar dr situ..
dh naik malu ngan adik jakel tuh, t'pksa melayan kerenah sy yg byk songeh..huhu...apa2 pun, thanks a lot..diaorg mmg ramah n baik hati...

i beli material kain jenis ape eh??kaler ape eh???hehehehe...suprise!!!!

chantekkan kombinasi kaler nih..mmg ikut tema..hihihihihihi



request dr ibu hamil

hoho...lupe nak kongsi good news..i bakal dpt anak buah yg ke-2..wehuuuuuu!!! my sis tgh pegnant skarang nih..dah sebulan lbh da pun..huhu..rezeki dari ALLAH..alhamdulillah..

but, since dia preggy ni, mcm2 duk mengidam..semalam, dia mntakkan i watkan spaghetti..hoho!!! kasih seorang adik kpd kakaknya..i pun tunaikan lah p'mintaan nya tuh..huhu..

spaghetti bolognese with cheese!!!


*testing my new gadget:: dslr nikon D3100..hehik!!

rindu nak update blog!!!

wehuuuu!!! agak lama x update belog nih..dh berhabuk da pun..hurmmm..nak cite pe eh??

kisah bride 2 be lah..boleh x??huhu...how about our preparation?? alhamdulillah..b'jln dgn lancar walaupun byk dugaan since my mom dh tinggalkan kami semua..sedih sgt2!!..rindu sgt my mom..tp, apakan daya, tuhan lbh sygkan nya..apa pun, kami mesti teruskan hidup n teruskan segala p'siapan 4 my wedding...tq so much to my luvly sister..both of them sama2 b'tungkus lumus tlg i prepare apa yg ptt...sgt2 terharu!!!

oh..tinggal bape bulan jerk lagi yer...sgt takut, wisau, b'debar2 okeh...makin nak dkt, makin byk yg kena fikir...hari2 i duk tilik my wedding checklist tuh..kot2 ada yg missing kan...i jenis yg x suka buat keje last minit..tp kekadang terikut jgk, bile x tau nk wat keputusan yg betul..huhu...


kasi *hint sikit..huhu...

Tuesday, March 15, 2011

selamat pengantin baru 'jigha' & hubby

ahad, 13 Mac 2011..sorang lagi ex-clasmate since di sekolah menengah dulu, melangsungkan perkahwinan..zahira @ jigha...
pg tu, msg my bff, zana...mau nanya dia mau pergikah ke wedding jigha..katanya mau n ajak sy pergi sama...so, kami pun sama2 m'cari umah raja sehari ikut pelan yg ada dlm wedding kad tuh...
kesesatan jgk lah m'cari umah raja sehari...kol 2.45ptg kami sampai jgk...
wahhh....gojesnya pengantin...tantekkkk!!!!!

selamat pengantin baru dear..
moga ikatan yg suci ini berakhir dengan kebahagiaan yg abadi utk selama-lamanya...

i grab dis picture dari blog my bff, zana..hehik..





aishhhh..nengok owg tawen ni, cam ne preparation 4 my wedding plak...

since, my mom dh meninggalkan kami semua, kami perlu sepakat utk meneruskan our preparation without our mom...

sedih sgt...tp, yg pergi xkan kembali lg kan...
doakan kami yerp....

Monday, March 14, 2011

16 februari 2011

22 november 1955 - 16 februari 2011..allahyarhamah pn.hjh wan yah bt wan jaafar dalam kenangan..
........
.................................

kembalinya bonda tercinta ke rahmatullah...segala kenangan terindah bersamanya sentiasa terpahat di ingatan..insan yg paling kami sayang telah meninggalkan kami dlm sekelip mata...TUHAN lebih sygkannya..kami t'paksa redha di atas ketentuanNYA...moga bonda ditempatkan di sisi golongan orang2 yg beriman dan abadi di sana...hanya pusara m'jadi pengubat kerinduan kami semua...AMIN...
al- fatihah...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...