Wednesday, August 26, 2009

b'buka ngan family..

yahoo...sampai jgk aku kt penang..letih gler..semalam sampai umah akak kat penang kol 3.30pg..ye la, aku hbs kelas kol 10mlm..balik jap, mandi,siap2 tunggu diaorang sampai...lama gak la aku tunggu...kol 12.30 pg br diaorang sampai tanjg malim..pastu, kitaorg terus b'tolak pi penang...sempat jgk la aku t'tdo dlm kete utk beberapa kali..he3..letih sgt..sampai2 je, terus bersahur...fuhh, agak lewat aku bgn pg ini..tetiba t'dgr ibuku duk memasak kat dpr..wah..awl btl, ibuku msk dpr hr nie..maklumla, byk request masakan yg kami mnta dr ibu..he3..abg iparku n ibuku mengajak utk pergi tesco, cr brg dpr...cr sotong, beras pulut..sbbnya aku dah srh awl2 ibuku memasak ketupat sotong..da lama sgt x mkn nih..he3..kol 5.00ptg, pi ambik akak kat ofis..sampai2 kt umah, b'sama2 hidangkan makanan utk berbuka..


"tupat sotong"

esoknya..aku balik ke tanjg malim..ptg sepatutnya ade kelas ko-k kol 4.oo..tp disebabkan abg iparku lewat ckit, aku x sempat pi kelas..ponteng ler jwbnya..xpe la..br sekali kan..hehe..on d way balik 2, sempat aku m'snapkan pict jambatan p.pinang..betapa indahnya...hi3..bubye penang...

Tuesday, August 25, 2009

yuhuu...

yuhuu...hr nie cam biase la...aku puase ..he3..pg td bgn shr kol 4.30pg..t'dgr bunyi housemate aku ngah masak, nsb bek aku t'sedar..hi3..pas subuh, tdo jap...kelas kol 10...skarang aku kt libry, de discussion asiment ckit..sempat lak jenguk blog jap..hehe..jap lg ada lab ict lak kol 2..hr nie kelas agak padat..ptg nanti pn de klas gak..kol 5.00ptg...then mlm, nanti pn ade kol 8.15mlm..ptg nanti, ingt nak gi bazar ramadhan la..nak cr mknan berbuka..he3...x sbr ar nak hbs kelas mlm nanti, akak n abg ipar nk dtg amek aku bwk pi penang..he3..my family de kat sana..kebetulan , sok aku xde kelas, leh la berbuka ngan family..x sbr rasanya ni nak menikmati masakan ibuku itu..he3..hurm..thats all la 4 today..rushing nak gi lab nie...bubyee...

SALAM RAMADHAN

kepada semua umat2 islam di seluruh dunia, selamat menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak

Thursday, August 20, 2009

aktiviti hari ni...hi3

yuhuuu...hr nie cam biase,aku chat jew..pg td duk kat bilik jew..coz ptg br de class..ptg td de aktiviti padang kat kampus..best gak ... aktiviti memasak utk bdn beruniform..aku de gak snap pict time kat sana...hi3. ...





..bertungkus lumus menyediakan menu masakan..

menu masakan kump.matahari:

1)sandwich ala kentang matahari

2)Magee sardin matahari

3)Sardin matahari




Kump.Matahari



Dengan bangganya, group kami dpt no.3...hi3



ini lah hadiahnya..he3

fuhh...best gak aktiviti ptg 2..enjoy gak laa...yg penting, group kami dpt no.3...kira ok la 2, drpd x dpt no. langsung..he3...

Tuesday, August 18, 2009

dibebani asiment

yuhuuu...hurmm..hr ni cam biase la..kelas kol 10.00pg smpai 11..tutorial je pg ni..pas kelas, de discussion jap..then gi mkn kt cafe proton city..kelas kol 2.00ptg hr ni dibatalkan..en.k x bpe chat..hu3..next clss kol 4.00ptg lak...mlm nanti pn ade clas gak kol 8.00mlm...sementara tunggu kelas kol 4.00ptg, kiteorg lepak kat libry upsi..cr bhn2 asiment..fenin la fkr pasai asiment ni..makin lama, rasa cm makin byk je asiment yg lom ciap..tgk bdk2 nie, asyik wt discusion je..risau gak aku..hu2..duk libry dpt wi-fi lak..hurmm, aku ambik la kesempatan utk mencoretkan sesuatu kt blog nih..jap lg, nak gi pekan lah..nak pi cucuk money.hi3..dah makin berkurangan dlm purse nih..housemate pn ade mintak tlg belikan die tiket balik kmpung...dis week, ramai yg nak blik..maklumlah, sambut awal ramadhan kat umh..aku, cam biase la, aku blk kl je..b'buka di umh my cousin..nak blk kelate, cam jauh sgt..2nggu jew la blk raya nanti..ape2 pn, aku ngah pening lg fkr psl asiment..libry upsi ni plk, x byk bhn sgt..buku pn susah nk jumpa..x mcm libry ukm..hi3..sok, de discussion lg 4 asiment yg kena presentkan jumaat nih..chayok...chayokk...hailah..!!!!!

Monday, August 17, 2009

windunya...!!

hu3..teramat rindu kt my blog nih..da lama x update nih..bape ari eh..ade la jgk dlm seminggu lbh. sejak dtg upsi balik ni..hu3..broadband lak xleh guna wt masa skarang..wi-fi pun br dpt je kat kolej ni..tp t'lalu lembab n slow..pe nak cite eh..isnin lps bersamaan 10hb 8 2009, hr yg agak menyedihkan bg aku..demam teruk melanda diri ini..hu3..pagi tu ade kelas kol 8.00pg..blk je dr kelas, aku dh mula rasa x sdp bdn..xde selera mkn..n asyik nak muntah je rasa..bdn pun jd x larat..tp aku gagahkan diri jgk pergi kelas ptg 2..da sampai kelas, alih2 lect x dtg lak..leh la blk awl..blk umah je, dah mula virus2 makin merebak dlm bdnku ini..aku dh mula muntah2..kuarkan blk ape yg aku mkn tghari td..mlmnya mmg aku x larat langsung nak g kelas..duk umah lak, asyik muntah2 jew..bdn pn makin pns..kalo ikut hati,aku mmg nk g klinik mlm 2 jgk..tp fkr, dah lewat mlm..aku thn jew la sampai pg esok..sok nya, pg2 lagi..dlm kol 8.00pg, memberku bwk kan aku pi klinik..aku mmg dh x larat nak drive..pi klinik, doct ckp aku terkena cirit birit, angin pun ade dlm bdn ni..demam pn ade gak..nsb bek la, xde pe2..risau gak..mana la tau, skrang ni mcm2 virus..aku dpt m.c, dua ari..selasa aku mmg x gi kelas pun..syg gak x dpt gi kelas, tp dah xleh wat ape..sakit, t'pksala duk umah je..hu3...2 la antara cite2 aku sepanjang minggu lps..

Friday, August 7, 2009

dinner time...

haloo...jam menunjukkan kol 10.46pm..sempat lg aku m'buat coretan pd blog aku nih..kenyang yg amat bangat..dis night, kitaorg dinner kat pizza..hu3..kol 8.00pm td, pas hntar mak ngajar tusyen kat mukherjee, kitaorg terus menuju ke pizza..kat dpn usm, kbg kerian..nak gi pizza kat kb mall, cam ramai owg sgt..so, b'pth balik la ke arah kbg kerian..hi3..emm..ok gak la kat situ, x de la ramai sgt pn..first time aku try mkn kat citu..mklumla br bukak..tp service nye agak tdk memuaskan hati sedikit..cam kelam kabut cikit..tp xpe, janji kitaorg kenyang..seperti kebiasaannya la, sempat gak aku meng'snap'kan pict...::


hi3..balik je umah, aku ngemas beg..pagi2 esok dh fly ke kl..cam berat je hati nak pi sana..tp,nak wat cam ne..akan ku gagahi jg..hu3..windunya nanti kat kmpg halaman ku..ntah bile la plk aku leh blk umah..kalau x pn, tunggu cuti raya je la..puasa pn kat sana..t'paksa la aku redah ape jua demi untk mengejar cita2 ku....chewah..hu3...aku cam x hbs lg jerk ngemas beg nih..ade lg yg lom packing nih..ok lah..continue esk la plk..sok pn x tau, smpat ke x aku nak update my blog nih..kalo x sempat, jwbnya..tunggu je la..daaaaa....!!!!!bubye 4 today....

last day aku kt umah...uwaaaaa...!!!

yuhuuuuu...hurm..hr nie last day aku kat umah..besok,pg2 aku dah fly ke kl..oh..TIDAK!!!!!...pe cite hr nie eh..cam biase la..bgn pg2, my mom n dad dh xde kt umah..pi pasar..sambil hntr my bro pi tusyen..akak n abg iparku sdg bekpes kat dpn tv..aku pn join skali lah..menu bekpes aku, nasi berlauk aym..hi3..tgh duk mkn, my mom n dad campai kt umah..mak beli mknan favourite aku, laksa penang..hi3..tp xkan nak mkn pg2..nanti x pasai2 skt perut..aku simpan utk tghari nanti..hr nie adelah hr jumaat..hr utk solat jumaat..time abah, adik n my abg iparku pi solat kat masjid,aku ngan mak cibuk kat dapur..time 2 cook..akak plk duk tido..hi3..letih la 2 kot..hr nie menu biasa2 aje..he3..tp aku x sempat nak snap pict menu utk hr nih..ptg nanti, mak ajak pi beli brg dpr kat tesco..dlm kol 5 lbh la,kiteorg gerak gi tesco..abh x gi pun, coz kena ambik adik kat tusyen kol 5.30..fuhh...ramai gak org kat tesco hr nih ek..hurmmm..aku sempat gak la snap pict time membeli belah kat tesco..biase la..owg xde keje..hi3...


abg iparku seperti biasa, kerjanya menolak troli..hu3
khusyuk nya my mom ngah pilih sayur..hi3

sempat lg pose 2...

ngah memilih daging ayam 4 my adik mucuk..hari2 xleh kalo xde aym..hi3

akak, pilih sotong yg segar2 ckit eh...

pose lam kete wif my luvly mom

new laptop :>

haluuu...!!hurm..nak cite psl laptop br aku..hu3..actually da lama aku impikan laptop br..tp br skarang hjt aku 2 dpt ditunaikan..hi3..ye la, since aku msk study blk nie, semua benda aku nak yg br..ape daaa...!!!x pernah ckp dgn ape yg ade..hi3..bkn nya ape..laptop lama aku 2 kian beransur uzur..so, aku cadang nak ltk kat umah je..nak bg kat adik mucuk..cian lak kat die, kat umah xde laptop..pc ade, tp da lama x on..hurm,bdk2 pn tau, nak yg canggih jgk..fuhh...setelah penat aku survey, finally aku dpt gak la laptop yg biase2 aje..date aku beli laptop ni ialah 18hb 7 2009..xde la br sgt pn..

Jenama: ACER Aspire 4736z


Buying at : IZZCO Technology,KB

Date: 18/07/09


Aku gak ade survey psl function brand laptop aku nieh:


The new Acer Aspire 4736Z Laptop is a 14.1-inch display screen laptop powered by the Intel Pentium processor.It has a High Definition (HD) picture screen with 16:9 aspect ratio.The Acer Aspire 4736Z features a floating type keyboard keys for the ease of typing.It has a multi-gesture touchpad and Dolby sorround sound.For enhanced multimedia feature the Acer Aspire 4736Z also features a HDMI port.

The detailed specs of the new Acer Aspire 4736Z Laptop are:

>Intel® Pentium® mobile processor T4200 (1 MB L2 cache, 2 GHz, 800 MHz FSB, 35 W), supporting Intel® 64
>architecture
>Mobile Intel® GL40 Express Chipset
>Dual-channel DDR3 SDRAM support
>2 GB of DDR3 1066 MHz memory, upgradeable to 4 GB using two soDIMM modules
>320-GB Serial-ATA hard disk drive, 5400rpm
>8x DVD Super Multi Double Layer Optical Drive
>14-inch LCD display ,HD 1366×768 pixel resolution, high-brightness (200-nit) Acer >CineCrystal™ LED-backlit TFT LCD, supporting simultaneous multi-window viewing via Acer GridVista™
>16:9 aspect ratio
>8 ms high-def response time
>Mobile Intel® GL40 Express Chipset with integrated 3D graphics, featuring Intel® Graphics Media Accelerator 4500M (Intel®
>GMA 4500M) with up to 1759 MB of Intel® Dynamic Video Memory Technology 5.0 (64 MB of dedicated video memory, up to
>1695 MB of shared system memory), supporting Microsoft® DirectX® 10
>Acer InviLink 802.11b/g Wi-Fi
>LAN: Gigabit Ethernet, Wake-on-LAN ready
>Modem: 56K ITU V.92 with PTT
>Dolby-optimized surround sound system with two built-in stereo speakers
>Integrated Bluetooth v2.0 + EDR
>1.3 Megapixels Crystal Eye WebCam
>HDMI Digital Out Port
>Built-in Microphone
>5-in-1 card reader, supporting Secure Digital (SD), MultiMediaCard (MMC), Memory Stick (MS), Memory Stick PRO (MS PRO), xD-Picture Card (xD)
>Type II PC Card slot
>AC/MC 97 soundcard and modem
>48.8 W 4400 mAh 6-cell Li-ion battery, 3 hrs backup
>Genuine Windows Vista Home Premium
>Dimension: WxDxH – 340 x 247 x 42.3 mm
>Weight: 2.45 Kg

Thursday, August 6, 2009

4 today..!!

yuhuu...!!askum...cam biase la..ptg2 cm nie, aku mula menjenguk blog aku nih..hu3..hr ni, cam biase gak..pagi td, hntr mak n adik aku...akak n husband nye da sampai semalam, dlm kol 2.30 pg..time 2, aku dh nyenyak tdo..sampai akak col pn, aku x dgr..hi3..balik anta mak, cam biase la, aku tdo jap..he3..bgn je, aku bekpes dpn tv sambil tgk af3..menu bekpes aku hr ni, nasi berlauk aym bersama secawan teh yg akak aku bikin..kalu kat kelate ginila,pg2 dah mkn nasi..jgn x tau yer..



hmmm...best gak layan af3 nie..da lama x tgk tv nie..bile dah kat umh, ambik la peluang sebaiknya..he3..kalo aku balik tnjg malim,jgn hrp la dpt layan benda2 ni semua..cedihnya..hurm, seperti yg dijanjikan, akak ku ada belikan aku jeruk dr penang..sempat jgk aku snap pict jeruk favourite aku 2...hi3..tq akak..laen kali, leh beli lg..hi3...

emm...yummy...x sbr aku nak menikmatinya..kol 1, aku masuk dpr..tgk ape yg patut utk dimasak..menu aku hr ni,aku masak ikan msk kicap je..xtau nak wat pe..yg selebihnya,tunggu menu dr my mom..hi3..kol 1.30ptg, akak n husbandnya udah mau kuar...good luck akak 4 ur intebiu..kat hotel sutera inn, jam 2.ooptg..aku lak, bersiap nak gi ambik mak..adik mucuk x blk hr nie, coz die gi ikut rombongan skolah ke terengganu ..mlm nanti br balik..abah cam biase la, balik keje kol 4.30ptg..hurm,on d way balik ke umah, singgah jap kat IZZCO technology,pi repair laptop lama aku..hu3..maklumla skarang da ade laptop br..hi3...laptop lama bg kat adik mucuk..sampai je umah, tlg mak masak..ini lah antara resipi 4 today:

resipi aku : ikan masak kicap..hi3

my mom recipe:sambal petai(favourite aku nieh)

my mom recipe:gulai udang

my mom recipe:air asam utk cicah ngan ikan pari bakar...

ikan pari yg msh lom ciap dibakar..hi3...

bestnya masakan my mom..pas nie, x tau bile plk aku blh merasa masakan mak aku nih..next cuti, lambat lg la..jwbnya tunggu cuti raya je la..x merasa la aku..puasa pun kat tnjg malim nanti...oh...tidakkkkk...!!x dpt ku bayangkan...hurmm..thats all la 4 today..dh xde pe kot aku nak pot-pet2..mlm ni x tau lg nak wat pe..2nggu adik mucuk blk dr t'ganu la kot..my mom da srh die belikan kopok lekor..ntah beli, ntah tdk adik 2..hi3..kite tgk je la nanti...k la..sambung esok la plk yer..daaaaaaa....!!!

what dats im buying

hurm..salah satu tabiat aku dr dulu sampai la skarang ni, adelah berSHOPIM...dah nama pompuan, sape yg x suka shopim..kekadang, benda yg dh ade pun, nak beli lg..ade je yg x ckp..tp, aku nie jenis yg simple je..xde la shopim brg yg mhl2 n branded..kalau dah berkenan, aku beli je, x kira hrganya bape..janji puas hati..

kat bwh ni, pict yg aku dh snap item2 yg aku shopim..4 dis blog, aku just start letak item yg aku beli dr bln 7(july) hr 2..aku pn sbenarnya dh x igt sgt ape yg aku beli, mana pict yg aku sempat snap, aku view kn dlm blog aku nieh...

(Sembonia handbag)buying at:Alamanda,ptrajaya

Hurm...seingat aku,handbag sembonia nie aku beli dua minggu selepas aku m'daftarkan diri di upsi..aku trn kl time hari minggu..hjt aku mmg dah lama nak beli handbag, coz handbag lama aku dah nak uzur..mmg patern nie, aku suke sgt..mula 2, aku tgk je..tp bile dah belek2, cam berkenan la plk..patern yg lain cam x menarik,apa lg, aku beli je la..hndbg ni jgk sesuai utk aku bwk gi kelas..xde la kecik sgt...hu3..harganya pun leh thn la, agak sesuai ngan brand nya..tp xpe, yg penting i like it so much...


(selendang viscose)buying at:Jalan T.A.R

(Tudung Syria)buying at:jln T.A.R

haa...ckp psl shawls plk...yg ni pun aku beli kat kl jgk..biasa la, hari minggu je, aku trn ke kl...apa lagi, aku paksa cousinku utk temankan aku b'shopim..x jauh sgt pn dr umh die..aku pergi jln t.a.r..hjt di hati nak cr tdg syria je..tp,phm2 je la,bile dh tgk mcm2,mula la dh ada yg b'kenan..aku suka gak selendang viscose 2,coz sng nak pakai..materialnya pun lembut sgt..apa yg pasti, i like orange..hi3..next...


(Tudung Ekin,saiz S)buying at:Jalan T.A.R

Ni satu lg koleksi yg aku tgh minat sgt skarang ni..walaupun, org dh lama pakai tdg mcm ni,tp aku br rasa nak m'cuba..dulu, selalu duk ckp tdg mcm ni, mcm tdg org indon..hi3..tp, bile aku dh cuba pakai,cam selesa lak..x pyh nak berbelit2,just sarung jer..x sampai 1 minit da ciap..tdg ekin yg colour pink nie, aku beli kat jln t.a.r je..hrganya pn ok..mmg byk sgt pilihan kat c2, tp aku suka yg ni sbb jenis materialnya yg lembut dan nampak cam tdg ARIANI..hi3..aku pernah gak beli tdg cam ni..first aku try,aku beli kat butik ARIANI kat bandar br bangi..aku beli pun dah lama,time aku keje kat ptrajaya dulu....


(Tudung Ariani)buying at:Butik Ariani, Bndar br bangi

aku suka sgt ngan tdg nie...hurm, tgk la...dah selalu sgt pakai, dh nak lusuh dh pun..ni la satu2nya koleksi aku dr butik Ariani..hajat di hati, mmg nak menjenguk lagi kat butik 2..kalo msk je,mmg semuanya berkenan..tdgnya lawa2 sgt..one more thing,aku suka sgt,coz kat kb pun dah ada butik Ariani nie..so, sng la nanti nak cr...x pyh aku trn kl lg..hu3..tp,aku x b'kesempatan lg nak menjenguk butik Ariani kat kb 2..x jauh mana pun dr umah aku, kat dpn psr brg wkf che yeh je butik 2...nanti, bile dh nak dkt raya nie, leh la menjenguk butik 2..cr tudung raya..hi3...

Wednesday, August 5, 2009

ini BLOG aku...!!

hurmm..AKHIRNYA...cam kelakar la pulak rase...aku br ade blog sendiri...maybe org ckp aku dah jauh ketinggalan dek arus teknologi nie..actually, aku dah lama sebenarnya nak ada blog sendiri, tp memandangkan situasi masa yg x berapa beri ruang utk aku buat benda nie semua, sbb tu la aku br start nak wat benda alah nie..selama ni, aku duk asyik tgk blog org je..teringin gak nak ada blog sendiri...finally, its all about me...hu3...first day nie xde ape sgt yg nak aku citekan..cam biasa la, aku masih lg kat umah..bercuti disebabkan upsi dikuarantinkan(H1N1)...bile dpt tau, upsi cuti minggu lepas, mmg melompat gumbira..bknnya ape, leh la kami semua balik kmpg...bukan senang nak balik kmpg, maklumla kami kat sana diberi bebanan dan tugasan yg amat2 byk...kelas pulak siang dan malam..asiment, hurmmm...x pyh ckp la..every week, mesti de discussion utk asiment...by group or by individu..kekadang tension gak...but, aku kena sabar utk hadapi semua ni...maklumla, bakal cikgu katakan..br aku tau, betapa kena mendalami sebanyak mungkin ilmu 4 preparation to be as a TEACHER..
Berbalik pd ape yg aku wat hr ni eh???hr nie, aku duk umah je..pg ni cam biase, kol 6.30pg aku dikejutkan ibuku utk m'hantarnya pergi mengajar n hantar adikku jgk ke sekolah...balik umah, aku tdo jap...coz ngantuk masih lom hlg...semalam aku tdo agak lewat, coz continue wat asiment yg masih lg lom ciap..hi3..tu la padahnya kalo tdo lewat..kol 11.30, layan konsert af3 jap...sambil bekpes dpn tv..then, kol 2.00 aku gi ambik my mom n adik kat sekolah...tu je la..hurmm...mlm ni aku menanti kepulangan kakak ku..die balik ngan hubby die...esok die kena attand intebiu kat umk...cian lak kat die, balik dr penang semata2 utk intebiu..aku doakan kakak dpt wat yg terbaik kali ni...yg penting, aku dah kirimkan jeruk penang kat akak..yummy...da lama sgt aku x mkn jeruk penang...teringin sgt nak mkn...opsss...cam mengidam plk aku ni..ckp psl mengidam ni, teringat pulak aku kat baby madihah..baby kpd kwn cousin aku kat kl..sabtu ni, aku dah fly ke kl..ahad lak, aku balik tnjng malim...maklumla, aku x bwk balik kete kenariku yg merah itu..ada tersadai di umah cousinku kat kl tu...so, t'paksa la aku 2run kl dulu..hu3...leh la aku cubit3 baby madihah tu..geram sgt..putih melepak...aku suka sgt snap pict ngan baby...inilah hasilnya:
eiii,geramnya...rasa cam nak cubit2 pipi baby nie...hurm...dah x lama aku kat umah ni...tinggal 3 hr je lg..bile dah kat sana, ntah ade masa ke x, aku nak berpot-pet ngan blog aku nih..hu3..hopefully, aku sempat jgk la nak share cite ape2 nanti..ape lg ek, rasanya dh byk kot aku karang nie..dh rasa mcm buat satu karangan dh..ntah bile nak stop pun x tau..emm, continue esok la plk...daaaa...!!!!bubye 4 today :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...