Monday, January 10, 2011

My Dreams "Love Story"


 Oh..pertama kali t’gerak hati untuk masuk contest yang sangat menarik & superb oleh CST PRODUCTION & LINDA RAHIM..of coz keduanya sangat menyempurkan hari bahagia buat semua bakal raja sehari...actually, sy tau pasal contest ni bile jenguk fan page cst..terus jatuh hati & hati m’buak2 utk mengarang sesuatu yang paling terindah dalam hidup saya..
Kawan2, para blogger & para facebooker, jom tgk info psl contest nih::
____________________________________________________________________________________

Contest "What's Hot is Gettin' Hotter" by CST & LYNDARAHIM KUALA LUMPUR
Objective
- Bagi meluaskan lagi konsep dan idea-idea yang dibawakan oleh CST & LYNDARAHIM KUALA LUMPUR.
Tumpuan
- Para blogger, para facebooker,
Bagaimana utk menyertai
- Tukarkan picture profile anda kepada picture profile sama seperti CST PRODUCTION dan LYNDARAHIM KUALA LUMPUR sepanjang contest ini berlangsung (6 Jan - 20 Jan 2011)
*Picture profile boleh di download dari www.cstproduction.com/contest
*Jangan lupa setkan thumbnail picture profile anda kepada gambar chili merah tu. lihat panduan pada profile CST.
- Updatekan status anda kepada "What's Hot is Gettin Hotter" dan tag kan CST PRODUCTION & LYNDARAHIM KUALALUMPUR
- Pilih salah satu tajuk di bawah dan olahkan secara paling creative di dalam blog anda atau facebook notes:
1) My Dreams "Wedding". (anda boleh ceritakan konsep wedding yang anda impikan)
2) My Dreams "Love Story". (anda boleh ceritakan jalan cerita cinta yang anda impikan / kisah benar anda)
- Dan diakhir penulisan, letakkan logo CST & LYNDARAHIM KUALA LUMPUR beserta link ke www.facebook.com/cstproduction & www.facebook.com/LYNDARAHIMKUALALUMPUR    
- Logo boleh download di (www.cstproduction.com/contest)   
- Kemudian emailkan penyertaan anda kepada cstproduction@gmail.com
1) Nama anda
2) No Tel anda
3) Facebook ID anda
4) Link entry blog anda / link entry facebook notes anda
5) Tarikh Majlis anda (Jikalau berkaitan)
Hadiah?
- 1 event full coverage by CST PRODUCTION photo & video (Majlis pernikahan / Persandingan / Pertunangan / Aqiqah / Birthday / etc... )
- 1 set wedding Dress Bride & Groom (worth RM4000++) by LYNDARAHIM KUALA LUMPUR.
- Hadiah ini valid sehingga 1 Jan 2012 sahaja.
- Hadiah boleh di tukar milik.
Siapa yang boleh join?
- Sesiapa yang mempunyai blog dan facebook yang meminati hasil kerja CST & LYNDARAHIM.
- Sesiapa yang ingin berkahwin.
- Sesiapa yang ingin menghadiahkan hadiah utama ini kepada kwn2 atau adik beradik. 
Pengadilan
- Pihak kami akan memilih pemenang berdasarkan penceritaan yang menarik dan voting dari para pembaca. 70% daripada voting & 30% daripada Juri CST & LYNDARAHIM. 
Tarikh Tutup penyertaan
- 6 Jan - 20 Jan 2011 (Penyertaan)
- 21 Jan - 31 Jan (Online Voting)

menarik bukan!!! so..jom join contest hebat ini!!!!
 Ok..disebabkan rata2 penyertaan yg sy tgk, kebanyakannya memilih utk storykan tajuk: “My Dreams Wedding”, sy memilih utk m’ceritakan tajuk yang kedua itu: My Dreams Love Story dan memilih untuk menceritakan kisah benar saya dan di..oho..mungkin ianya hanya kisah biasa saja dan x semenarik kisah anda, tp sekadar ingin flash back kembali rentetan2 kisah chenta kami..acctually,ada sebab sy tdk memilih tajuk pertama itu... mmg sronok bc story2 about dreams wedding sesape yg join contest nih...byk story mory diaorang yg menarik...tp,sy xmau lor ceritakan impian perkahwinan kami, biarlah ia m’jd rahsia dan x surprise lah kalo diceritakan pada semua..ekeeee!!! 

Jom buat karangan cinta:: (tp sygnya sy bukan cikgu b.melayu... maaf yer kalo karangan ni biase2 saja)
___________________________________________________________________________________
My Dreams Love Story 

Permulaan cerita..mengungkap perkenalan seawal tahun 2002...tahun 2004, masing-masing meneruskan pengajian..opss, cinta kami, cinta PJJ okeh..saya di bangi dan dia di Kedah..semasa di Bangi, dia selalu temankan sy ulang alik dr kb-bangi dan bangi-kb..first time b’jauhan dgn family menyebabkan sy selalu ingin pulang ke kmpung halaman..hanya dia peneman setia saya...Waktu tu blh katakan cinta ala2 monyet lah..al-maklumlah, bebudak hingusan lagik..hehik..
2006, saya di semester akhir, dan dia sdh melangkah ke alam pekerjaan...lama-kelamaan, kami amat jarang hang out, b'dating sesama coz dia blh dianggap workaholic..masing2 dah mula x m’nunjukkan keserasian..dan kami tidak kekal lama..then, ambik keputusan utk break-off...oh..bagai nak giler..mmg xley terima langsung..sedih kannn...sob,sob..!! tp, hati dah kata gitu..t'pksa terima aje..
 2007, sy cuba utk carik kerja bile dh grade sbagai mahasiswi dr UKM..so, dpt keje kontrak sahaja..tup, tup, time tgh keje 2, alhamdulillah, dpt tawaran for futher my study in master...2008, welcome back to UKM..jumpa member2 lagik..bile sibukkan diri ngan study ni, sy makin dapat lupakan kenangan terindah b'sama si dia...
oh...study sampai mata jadik cam gitu....chomel kah????
2008, sungguh x disangka, hari raya aidilfitri tahun itu, dapat tetamu x diundang pada hari raya ke-2..ecehhhh..x diundang ke??masih ingt lagi tarikh tu..9 Disember 2008...kuat nya ingatanku..si dia b'tandang ke rumah..walhal kami dh lama x ketemu coz dh break up kan...i think about two years...tp, dia wat muka x malu dtg umah kite..oh, punye la b'debar gile mau kuar bilik time raya tuh...last2, kuar jgk..on that day, i'm wearing bj kebaya nyonya kaler biru laut..camat hari raya..hehe...ingt lagi tuh...haha...
gadis & bunga
...masing2 buat muka malu2 ala2 kucing tomey gituh...meowww!!!!!!!
from that day, dia dh mula contact sy kembali...tp just biasa2 saja..just friend...tanpa beri kata putus..tp, dia ada ckp yg dia akan cr sy jgk suatu hr nanti...blh p'caya kah????then, kami bwk haluan msg2..bak kata orang2 tua, kalo dah jodoh, xkan ke mana...
2009, sy skali lg, dpt continue study di UPSI..for my DPLI..wahhh...akhirnya, sy memilih utk m'jadik seorang guru yg m'didik anak bangsa...skali lagi, busykan diri dgn study, study, study dan study....
April 2010, sy di semester akhir..dan dia muncul kembali...oh..sangat tension time tuh..
coz diganggu 24jam..tanpa henti!!!..rasa mcm nak bunuh diri aje...rasa nk pijak2 hp ni, bg pecah..dan x mau diganggu lagik..teruk nya??nape jd gitu eh...dh letih mau lyn perangai lelaki kah???huhu...
betapa kerasnya hati sy waktu tu..langsung x blh terima kehadiran dia lagi..tp, die ttp x putus asa utk dptkan sy kembali...satu bulan sy langsung x hiraukan die..bile dia call, sy cancel kn, offkn hp..bile msg, sy langsung x pedulikan die..teruk kan!!! sehinggalah muncul nya bulan MAC 2010..penentu segala-galanya....
Mac 2010, pktikal as a teacher di seremban...dia meluahkan sesuatu pd saya...mau menyunting saya...sembahyang istikarah paling penting utk mohon petunjuk dari DIA..betulkah keputusan sy utk sehidup semati dgn dia??...at last, akhirnya terjawab....alhamdulillah, pintu hati sdh t'buka utk dia...m'dapat restu dari NYA dan dari family t'chenta...
PART 1:  20 Mac 2010...rombongan merisik b'tandang ke rumah saya..
setelah m'dapat kata sepakat, kami telah mengikat tali pertunangan pada 5 Jun 2010..
PART 2 : 5 JUN 2010  ~ watikah pertunangan ~
oh..hati ketika ini sangat berbunga2..rasa mcm br mula2 b'chenta aje...tetttttttttt!!!!!..jom nyanyi lagu "bunga2 cinta"..
wakil dr family sy..
wakil dr family en.tunang..
setelah bincang2 antara keluarga Hj Bakhari & Tengku Kamaruddin...telah m'dapat kata sepakat utk kami melangsungkan p'kahwinan pada tarikh yang masih belum diumumkan lagik...eheeee..bile yerp..insyaallah..sampai masanya nanti, semuanya bakal t'jawab..yg pasti, majlis kami pd tahun 2011...hip hip horeyyy!!!

cik tunang & en.tunang
bercerita ttg p'siapan kami sebagai raja sehari...saya dan si dia dah mula buat preparation seawal tahun 2011..baju 4 our akad nikah sdh tersedia, tp blom hntar kat my own tailor lagik..design bj pun dah ada..
26 Disember 2010:: Jakel m'jd pilihan kami..kakak jakel sdg potom2 kain ..tenkiu kakak jakel coz sudi melayan kerenah sy yang agak cerewet..
but, kami still blum ada bj 4 our hari p'sandingan..alangkah bahagianya kalo kami dpt menyarungkan busana dr Lynda Rahim dan CST production yang merakamkn saat2 indah itu...oh..sgt teruja...pelissss kwn2..tlg jdkan impian sy t'laksana...angan2 yang mungkinkah menjadi realiti..insyaallah....

Itulah kisah chintan chintun kami..blh jgk kalo nk dianggap: falling love again for the second time..hehik...chumil kan....
Kisah chenta kami biasa saja..tidak seindah cinta Romeo & Juliet..whatever happen, dia tetap di hati sy selamanya..dan saya sentiasa rela terima kekurangan dia, dan dia terima kekurangan saya..sentiasa b'syukur dgn pemberianNYA...kami memohon doa dari semua moga kekal ke jinjang pelamin...insyaallah..doakan yg t'baik utk kami...

~ the end ~
_____________________________________________________________________________________
Special thanks to:: 

http://www.facebook.com/cstproduction

http://www.facebook.com/LYNDARAHIMKUALALUMPUR



11 comments:

  1. sis, good luck!

    moga berkekalan selamanya. amiinn:)

    ReplyDelete
  2. gud luck..=)
    do visit mine..
    http://serysuryani.blogspot.com/2011/01/contest-whats-hot-is-gettin-hotter-by.html

    ReplyDelete
  3. Gud luck. Awk org yg keempat sy jmp masuk contest ni while blogwalking. (^.^)

    ReplyDelete
  4. ilah, gud luck & all da bezz dear..moga impian kamu terlaksana..Amin...("_")

    ReplyDelete
  5. I read yours before voting started.
    Now I am here again, supporting fellow participants. Voted for you :)

    Hope to see you reading mine (#40) and like them as well :) http://cstproduction.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. thanks to uolss..i really appreciate..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...