Wednesday, October 6, 2010

M.E.N.G.A.M.U.K !!!!!!!!

M.E.N.G.A.M.U.K!!!!! 
...........
..................


nak cite pasal kisah hr ni..hr ni sy ade dua kelas yg kena mengajar..dua2 kelas tu, br pertama kali nk masuk coz br dpt jadual minggu lepas..first utk hr ni, mengajar kelas 2 Arif untuk subjek Pendidikan Sivik & Kewarganegaraan..kalo ikut cikgu yg ajar subjek tu sebelum ni, semua nota dah diajar n diberi..so, sy just buat ulangkaji topik2 yg penting je..alhamdulillah, student kelas ni bg kerjasama yg baik n masing2 berani utk bertanya bila x tau nk jwb soalan sy sy bagi tu..
......
..............
then, dua masa terakhir, saya kena mengajar subjek Pendidikan Seni utk kelas 1 Aman..kalo ikut cikgu yg sebelum ni, students kena sambung buat lukisan yg mereka x sempat siapkan minggu lepas..so, sy bg balik lukisan itu & srh diaorg siapkan dlm kelas...start je buat keje, mulut x pernah senyap..even byk kali sy bg amaran, masih x dgr..sampai satu tahap, mmg dh x boleh sabar..apa lg, MENGAMUK la sy..mana x nya, ade yg berjalan kt tempat kawan, ade yg buat kerja lain, bising 2 x pyh nak ckp..dh mcm duk dlm hutan, bkn dlm kelas ...monyet dlm hutan pun x bising mcm tu...yg herannya, budak2 ni mmg x makan saman..makin larang, makin buat...apa nk jadi ngan budak sekarang ni..form 1 dh tunjuk belang..langsung x hormat dengan cikgu tp lg biadab..kalau nak bandingkan dengan zaman saya dulu, mmg jauh bezanya..bdk2 sekarang mmg x reti nak hormat cikgu walaupun cikgu ada dlm kelas sekalipun..kdg2 rasa mcm sedih sgt tgk perangai2 bdk2 zaman sekarang ni...mana tanggungjawab mak bapak didik anak2 tuk hormat org lain..semua 2 mcm dh xde lg..zaman sekarang ni, semua org pentingkan duit, sampaikan lupa nk bg didikan pd anak2..

2 comments:

  1. bdk zmn skrg ramai mcm tu..slmt mjadi guru yg tabah dan sabar melayan karenah ank murid.. =)

    ReplyDelete
  2. guru zaman sekarang ........ tak boleh nak salahkan kami (pelajar) je . takpe itulah lumrah hidup di dunia yang fana ini . tapi guru - guru muda kini bila beri tugasan mengajar , dan bila pelajar buat bodoh je , mulalah naik hantu . cikgu - cikgu senior ok je . kepada guru - guru muda , kurangkanlah marah - marah itu ya . dan lagi satu janganlah release tension di blog , jika ada pelajar kelas yang cikgu sound tu terbaca , kan kecik hati mereka . salam ikhlas dan salam perkenalan from me . follow me blog .

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...