Wednesday, September 22, 2010

persiapan nikah kawen

bila m'mikirkan bab kawen, byk benda yg kena fikir..semua benda tu kena atur dgn t'susun coz nanti tkt ada yg tercicir..uhukkss!! eh, nape tiba2 sibuk fkr psl kawin ni..even lmbt lg sy nak melangkah ke alam p'kahwinan..acctually, mlm ni boring sgt2..so, nk update la skt pasal bab2 kawen ni..

p'siapan raja sehari:
  1. pelamin & hiasan bilik
  2. berinai
  3. hantaran
  4. door gift
  5. kad jemputan
  6. bj weeding yg gojes
  7. bunga telur
oh..pe lg ek..hurmm..no ide plak..en.idea sila la dtg bg buah fikiran utk sy conteng2 di blog saya nih...

p'siapan sebelum hr nikah:

1.facial coz nanti nk kena dimake overkan
2.pilih tema yg btl2 match ngan pelamin, hantaran,bj wedding
3.door gift mesti ckp utk tetamu yg hadir...
4.fitting bj weeding yg plg penting..memandangkan bdn sy b'saiz kecil, dh t'tanam di fikiran, mau tempah sendiri bj wedding..huhu..still confuse, mau pilih tema ape..yg pasti, bj mlm akad nikah semstinya puteh..
5.kena belek hantaran byk kali..of course my mom nanti yg akan menggubah hntaran kawen..huhu..
6.owhhhhh...lupa..yg paling penting, kena fkr nk pilih mak andan or pak andam yg t'baik utk make upkn di hari bahagia nanti..huhu..skarang pun, dh ade list2 mak andan & pak andam yg b'kenan di hati..hehe
7.things2 yg kecik2..contoh: hiasan di meja pelamin nanti, hiasan meja makan tetamu..tema warna khemah nanti pun kena fikir..pink or purple ????hehehe
8.my photographer???whooo???just waiting..

ckp la kot setakat ni dulu...if de pepe yg t'tinggal nanti, blh la updatekan lg..eheeeee!!!!
kuatnya berangan..huhuhuhu!!!




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...