Sunday, September 26, 2010

1 days 2 go

pejam celik, hr ni dh 26hb 9 2010..tinggal 1 hr jer lg, untuk sy melangkah ke dunia baru..mcm x cayo, dh nak jd cikgu tetap..dulu, pas hbs pktikal, lama gak tanam anggur..ade la dkt 3 bulan..huhu!! akhirnya, dipostingkan jgk sy di Pulau Mutiara ini..cam x cayo first sekolah yg akan sy posting ialah di sini ( skema giler ayt tuh)..hahaha!! apa2 pun, sy kena terima dgn hati terbuka..i'm so lucky coz my sis ade kat penang ni..sng la, kalo ade pe2 jd kat sy, ada jgk org yg blh sy mntk tolong..eheeeee!!! dh x perlu ssh pyh nk menyewa umah lagi..tinggal aje di umah my sis ni..leh jgk sy men ngan anak sedara kesayangan hati sy tuh..
.....
.............
dup, dap, dup, dap...
berdebar jgk mau tunggu 27hb 9 2010 ni..pagi2 kena pi dgr taklimat di sunshine square..then, br pi sekolah..SMK CONVENT PULAU TIKUS, akan jd sekolah pertama sy sebagai seorang pendidik..insyaallah..sy hrp, sy moleh jd seorng guru yg baik pada anak bangsa..chaiyokkkkk utk diri sendiri..sekarang ni, wisau je kan..mcm2 cite kuar kat paper..bdk2 skarang x mcm zaman sy dulu..skarang mcm2 kes kita dgr kat sekolah..ada yg berani tengking guru, tendang guru, bergaduh sesama pelajar, pukul n buli pelajar n mcm2 lagi la..sebagai seorang guru sivik, sy hrp sy dpt tanamkan sifat penyayang n penyabar di kalangan student sy nanti..time mengajar pulak, sy perlu tegas n disiplin..x blh mengajar sambil lewa..nanti student mula pijak kepala..sape yg ssh, sy jgk kan..
.......
................
dlm family sy, sy sorang je yg ikut jejak ibu sy, akhirnya m'jd guru..acctually, x pernah t'fikir di benak fikiran ni mau jd guru..n x minat pun...tp, bile mintak, x tau pulak dapat..alhamdulillah..mungkin rezeki sy n dh ditakdirkan saya akan m'jd guru utk selama2nya..insyaallah...moga lepas ni, kerjaya saya jgk dpt mengubah kehidupan sy supaya jd seorg yg lebih matang dlm apa jua bidang yg sy ceburi..hope so!! amin...

ohhhh...esok birthday my shayang!! sorry syg, besday kali ni x moleh nak celebrate sesama..coz br nak mulakan kerjaya baru yg akan mengubah kehidupan kita nanti...insyaallah...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...